login |

Pilot-mustra – In Justice 1×01

2006. 01. 08. 14:19 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Hehe, na ez érdekes lesz. Az In Justice 1×01 ugyanis hivatalosan a 2-es produkciós számot viseli, vagyis az 1×02-nek szánták, míg a hivatalos 1×02 lett volna a pilot, aminek az Unaired verzióját anno még ősszel láttam és azóta biztosan sikeresen elfeledkeztem mindenről:) Nem is tudom, hogy a friss első részről, vagy a régi első részről ítéljem meg a sorozatot, de mindegy is, mivel a végeredmény úgyis “újabb nyomozós, ami most nem kell nekem” verdikt lenne.

IN JUSTICE – 1×01 – 5.5/10

(Lehet, hogy olyasmit is leírok, ami csak az 1×00-ásban volt benne és a tévéverzióból “kivágódott”, de annyira nincs kedvem újranézni a cuccot:)

Anno ilyesmi írtam róla:

újabb nyomozós sorozat, majd jön az abc-n midseason-ben, szerintem a boston legal helyére, mert durva dolgok is akadnak benne.alap: ügyvéd-nyomozó csoport arra szakosodik, hogy kivégzésre várók ártatlanságát bizonyítsa be. ez szerintem nem ad nagy változatosságot a későbbiekben a sorozatnak.

mindenesetre nem volt rossz, de közhelymentes sem, sok flashback, végigmennek a szemtanúkon és elkapják a gyilkost, és legalább megtudjuk, hogy a prison break-ben az öccs ideiglenes (a nem alvó) cellatársát miért varrták be:)

mindegy, nagyon szentimentálisra vették a figurát – itt fog elvérezni.

Nem a Boston Legal helyére jött, ennyit a jóstehetségemről és két rész láttán elmondhatom, hogy itt bizony inkább a karakterekre mennek rá, civakodnak, poénokdnak, de nem eleget – mint ahogy valóban tanúról-tanúra járva próbálják kideríteni, hogy ártatlan-e a bebörtönzött. A lényeg, hogy senki se CSI-szerű nyomolvasásra gondoljon, hanem régimódi Law & Order-szerű kikérdezésekre.

Pozitívum:
– Kyle MacLachlan alias Cooper ügynök ismét képernyőn.
– A készítők látták a House-t és megpróbálták a főszereplő figuráját kissé House-lightra venni, de ez annyira nem üt sajnos, mint a doki esetében.
– Flashbackeket szeretjük.

Negatívum:
– Kiszámítható lesz a sorozat, előre lehet tudni, hogy ha bitang nagy dráma lesz, akkor mi lesz a dráma. (nem sikerül kihozni)
– Egy érdekesebb karakteren kívül a többiek csak vannak – nyilván csak később lesznek jobban kidolgozva.

Az ítélet a legjobb és legrosszabb értelemben vett közepes, így valszeg nem fogom tovább nézni, csak mint lejjebb is szó volt, ha akad egy nagyon hype-olt rész, mert miért ne. A nyomozósokból mindig jó poén megnézni egy részt később is, hogy lássa az ember, hogy milyen irányba vitték el a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz