login |

Amikor az infantilizmus találkozik az ötlettelenséggel

2006. 01. 11. 00:10 - Írta: Snake Plissken

4 hozzászólás | kategória: Snake olt!,

Mint az itteni társaság legkevésbé sorozatkedvelőbb (enyhe kifejezés) tagja, elég nehéz feladat elé lettem állítva az Emily’s Reasons Why Not-tal. Az egy dolog, ha egy sorozat máshonnan veszi az alapötleteit, mert istenem, annyi film és sorozat készült már, elég nehéz manapság eredetinek lenni bármilyen téren, de ha egy sorozat esetében már más sorozatok is megemlíthetőek ihletforrás (értsd: lopás) címén, az már kurva nagy gáz.

Apropó: cím. Már maga a cím is szarul hangzik, de az még semmi ahhoz képest, ami ebben a 20 perces borzalomban történik. Na akkor a történetizé: Heather Graham (Hollywood egyik leggyatrább, ám egyben az egyik legszebb színésznője, odaát van ilyenből néhány, pölö Jessica Alba) egy sikeres csaj, jó munkával, és egy jóképű férjjel. Az utóbbival szív, mivel hogy a faszi megcsalja (ahogy viselkedik, meg is értem), ezért most szingli, jöhetnek a pasik, akiket kitárgyal a totál érdektelen barátnőjével és az idegesítő, bassza-már-pofán-valaki klisébuzi haverjával és elemezgetika farok-lehetőségeket, valamint a hibáikat, amiből öt van (fájv rízönsz, értem?). Eredetiség? Ugyan, a fasznak se kell az. Hogy Szex és NewYork, meg Ally McBeal (Bridget Jones-t nem is merem megemlíteni)? Ki nem szarja le? Lányosak vagyunk, infantilisek vagyunk, tízíkúsak vagyunk, élvezzük a sorozatot. (Ha a tisztelt olvasó egyik kategóriába se tartozik, úgy ajánlott ezen sorozat elkerülése.) Három részletben tudtam megnézni ezt a részt, ami egy 20 perces alkotásnál nagy gebasz. Ha nincs bekapcsolva közben a tv-n a Wigan-Arsenal, lehet, túl se élem.

Szóval készüljünk fel 20 percnyi bárgyú ripacskodásra, természetesen poénok nélkül, de azok úgy se kellenek egy sitcomba. Heather Graham továbbra is képtelen értékelhető színész teljesítményre, folyamatos vigyorgását egy kertitörpe is megirigyelhetné. Karrierjének csúcspontja maradt a Killing Me Softly, ahol elég sokat mutatkozott pucéran. (Nem, ott sem színészkedett, de nudizott, és mivel jó csaj, nem is bántam. Még nem késő beszállnia egy pornóba.) Egyébként ő élvezi az egészet, vagy 15 különféle ruhában és frizurával jelentkezik, ami köztudottan minden nőnél létszükség. Van egy barátnője, aki úgy ott van, szegény rohadtul szürke, de meg is érdemli, ekkora szarban égeti magát. Ott van a klisébuzi, aki elég indok lenne a homofóboknak, hogy elkezdjék szisztematikusan kiirtani a világ melegebb részét (nem lehetne egyszer szakítani az ilyen klisé karakterekkel? Val Kilmer a zseniális Kiss Kiss Bang Bangből rá a legjobb példa, hogy lehetne). Van még a geci kínai csaj szereplő is, hiába, az amcsik nagyon frusztráltak amiatt, hogy a ferdeszeműek folyton lenyomják őket. Van még két férfi, az egyik a félrelépő férj, aki rohadtul unja az egészet és az első rész faszi-opciója, aki úgy néz ki, mint Cillian Murphy jobbik fele (értsd:nem gonosz).

Én eléggé laza ember vagyok, sok mindent kibírok, még a Doom is tetszett (lőjetek!), de hogy ezt a sorozatot nem tolerálom, az hétszentség. Már-már annyira vicces, mint egy tüdőembólia, de persze nem is én vagyok a megcélzott csoport (bár nem tudom, kiket célozhattak meg, talán tízéves, szőke kislányokat). Életem végén még vissza fogom sírni ezt az elbaszott néhány percet.

4 hozzászólás Ne habozz!

ád - 2006. 07. 21. 18:43

Bazeg te pofazol infantilizmusrol es ötlettelensegröl ilyen nick nevvel?

Valaki a nagyvilágból - 2007. 06. 21. 23:17

“Már-már annyira vicces, mint egy tüdőembólia”

LOOL ez rohadt nagy xD xD
A cikk viszont gagyi, ez az egy vicces volt benne, de ez kész xD

Réta - 2008. 11. 08. 17:21

Érdekes, hogy párhuzamnak felhozol két csajos sorozatot, amiknek azon kívül, hogy szingli főszereplőik vannak köze nincs ehhez a sorozathoz. Az Ally McBeal és a Szex és New York női sikersorozatok, ha ezekhez hasonlítod ezt a sitcomot – még a műfaja sem ugyanaz – akkor tulajdonképpen azt mondod, hogy ez egy minőségi sorozatnak indul, pedig nagyon nem ez a helyzet.

Imurai - 2008. 11. 11. 16:01

mIért, azok minőségiek? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz