login |

Ezt most miért? – Threshold 1×10

2006. 01. 14. 13:13 - Írta: Joe-ker

2 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul elfeledett,

Miről is van szó? Jön valami csúnya idegen kristályizé, és jól megfertőzi egy hajó legénységét, amitől sokkal ellenállóbbak, erősebbek és persze csúnyán gonoszak is lesznek. Ők aztán kiúsznak a partra, és elkezdenek jól megfertőzni másokat is… Persze van egy titkos kormányügynökség, vagy mi, amelyik megpróbálja megakadályozni őket ebben, és lehetőleg rájönni, mit is akarnak a csúnya gonosz idegenek a mi kis bolygónkon… Tök jól hangzik, nem? Szerintem azért nem annyira.

Anno az ötödik rész után azt mondtam, hogy ennyi elég is belőle. Akkor az volt a véleményem, hogy a történet abszolút sablonos, így minden fordulat előre kiszámítható. Persze nem csak a storyline, de az egyes epizódok is, mivel mindegyik ugyanarra a vázra épül – csúnya gonosz fertőzöttek próbálnak csúnyán gonoszkodni, de a csipet-csapat végül megállítja őket. Gondoltam teszek egy próbát, hátha jobb lett. Nem lett.

Továbbra is kiszámítható, sablonos, unalmas, de hozzátehetném a rétestészta-effektust is. Nem szeretem azokat a sorozatokat – leszámítva persze a nem összefüggő nyomozósokat – ahol több rész kihagyás után is úgy érzem, nem hagytam ki semmit. Hát basszus, ha már egy főszálra épül az egész, akkor legalább haladjon a történet, nem? És bár benne van Carla Gugino, de még ő sem éri meg a 45 perc időpocsékolást. Azért azt is el kell mondjam, volt egy meglepetés, ami úgy-ahogy még tetszett is, de vajon ki ül le úgy sorozatot nézni, hogy”az első 400 perc uncsi, de aztán majd lesz egy meglepetés, kivárom”?? Abszolút érthető, hogy cancel a sorozat, kár volt belekezdeni. Inkább adták volna a pénzt Joss Whedonnak.

2 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2007. 08. 23. 00:04

ez biztos, hogy a méltatlanul elfeledettek közé kell hogy kerüljön, mikor a cikk pont az ellenkezőjét írja le?

Kritikus - 2008. 03. 03. 00:23

Szerintem igen. Egyetértek a leírással: a küszöböt sem éri el…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz