login |

Megmondom a frankót

2006. 01. 18. 22:52 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: amerikai nézettség

Meg én. (Jó, van, aki szerint nem frankó, mert mindenki tudja, de azért jó lesz írásba fektetni, hogy hivatkozzak rá:)

Szóval tavalyelőtt már tavasz végén lehetett tudni, hogy lesz egy nagydurranás egy repülőgépszerencsétlenség túlélőiről. 2004. nyaánláthattuk is a pilotot, és onnan beindult a sustorgás, hogy kult vankialakulóban. S lőn, valóban a Lost elére a netezők közt alegnépszerűbb sorozat státuszt idehaza.

Tavaly áprilisban pár jól értesült addikt egy fura koncepciójúsorozatról kezdett pusmogni (nem ők találták ki, csak olvasták ahíreket), majd júniusban láttuk is, hogy miképp akarják a készítőkkivitelezni egy fiatalember történetét, aki szándékosan börtönbe kerül,hogy megszöktesse kivégzésre váró bátyját. Már tavasszal, de legkésőbbnyáron tudni lehetett, hogy megint eltalálták a fent említett rétegízlését. Az idei év Lost-ja egyértelműen a Prison Break, amely már mostszélesebb körben ismertebb, mint tavaly ilenkor a Lost volt. Egy hazaisugárzás, ami várható is, gondolom, bitos Lost-szintre lendíti mjd asorozatot. Vagy csak szeretném azt hinni.

Szóval mi lesz a 2006-os év Lost-ja, Prison Break-je?

Nyilvánvaló, hogy a netező réteg a high concept sorozatokat részesítielőnyben és egyelőre 3 ilyen kínálkozik, hype-sorrendben a következőkezek. (Az eddig megismert tervek közül – jó pár tucat tervet,áprilisban forgatandó pilotot még nem ismerünk)

Az NBC annyira biztos a sorozatban, hogy ha minden igaz már be is rendelte az első 13 részét a HEIST-nek,ami egy tolvajbandáról szól, mely az Oscar-átadás hetében egyszerrehárom ékszerüzletet akat kirabolni Beverly Hills híres Rodeo Drive-ján.Rendező (Doug Liman) és a szereposztás már kész. Azt mondom, hogy ezlesz az egyik.

Timothy Hutton és Jeremy Sisto főszerepli majd a CBS drámáját, a KIDNAPPED-et,amely ugyancsak megkapta már a jövő évadra a 13 epizódos rendelést. Asztori szerint egy tehetős házapár fiát elrabolják és… Ennyi. Azemberrablás-szakértő meg megkeresi. A sorozat amolyan 24-style lesz,természetesen több szálon futó cselekménnyel, több nézőponttal. Nemhangzik érdekesnek? Azt mondom ez lesz a második.

A FOX egyelőre a pilotot és két plusz rész forgatókönyvét rendelte meg a VANISHEDcímű drámából, tehát ez még nem biztos, hogy a képernyőn köt ki és ez asorozat egy szenátor feleségének eltűnéséről szól, és ugyancsak hiszem,hogy az általunk kedvelt stílusban kerül megvalósításra. Elkéne még párakciósorozat a tévékben a 24 és az Alias mellé…

Persze a high concept nem feltétlenül garancia a sikerre, hiszen azidén cancellált Reunion (20 rész – 20 év, 6 jó barát, egy a gyilkos,egy az áldozat) erre remek példa, de én anno például a 42 minutes-etsajnáltam, mely sorozat egy kommandó csapat munkájáról szólt volna, ésminden rész valós időben egy-egy bevetés utolsó 42 percét mesélte volnael. Jól hangzik, nem? A sorozat nem kapta meg a pilot után a rendelést.Hátha egyszer valahol levetítik ezt a pilotot.

ui: Ja, utólag még eszembe jutott egy Windmill, vagy hasonló című pilotkezdeményezés, ami egy óriási lottófőnyereményen megosztozó 9 emberrőlszól, vagyis az életükről, hogy miképpen hat rájuk a hatalmaspénzösszeg. Ez is érdekesen hangzik.

3 hozzászólás Ne habozz!

api - 2006. 11. 23. 12:51

“Nevessünk kórusban.”
hihihi :D

átf - 2006. 11. 24. 16:22

winnie… ez gyász

Human Insect - 2006. 11. 24. 16:27

a vanished valamilyen szinten bejött, magyar warezesek ették egy darabig :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz