login |

A tv2 egyik rosszabb húzása

2006. 01. 21. 18:42 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: hírek

zolij mondja:

Ugyebár van a Csillagkapu sorozat, amely egy ideje megszakítások nélkül megy a TV2-n és mostanra elértünk oda, hogy már csak 1 évad lemaradásban vagyunk az USA-ban adott aktuális résztől (ez a magyar viszonyokat ismerve igen nagy dolog).

Rajongói körökben köztudott, hogy a Csillagkapunak 2004. nyarán indult egy spin-off sorozata Stargate: Atlantis címmel, melyet a tengerentúlon azonos napon vetítenek vele. Ugyanekkor indult a Csillagkapu 8. évada ugyanott. A két sorozat elég szorosan kötődik egymáshoz, emiatt könnyen előfordulhat, hogy történnek utalások a másik sorozatra. Egy ilyen eseménynek lehettek ma tanúi a TV2 nézői (8. évad 12. rész).

Röviden a sztori: a Prometheus Atlantiszra indul, hogy megtudja mi történt az atlantiszi expedíció tagjaival (aki nem ismerné az Atlantis-t, ez az Ősök elveszett városának neve, és a város, illetve annak a galaxisnak a felfedezéséről szól, ahol a város található), útközben azonban eltérítik őket, stb.

Mivel a TV2 a Stargate: Atlantis-t nem vetítette (még), ezért szerencsétlen magyar nézők nem is tudhatják mi fán terem az atlantiszi expedíció, vagy hogy miért is jutottak ők bajba. A TV2 taktikája egyrészt érthető, mert nem biztos, hogy a magyar nézőtábor megérett arra, hogy 2 Csillagkapu menjen egyszerre és mindemellett a sorozatot is meg kéne venni hozzá. Másrészt ez nem egyedi eset, a későbbiekben ennél sokkal durvább utalások lesznek (már a következő részben is). A TV2 remélhetőleg a 8. évad után leadja az Atlantis 1. évadát (vannak erre vonatkozó jelek), a későbbiekben akár vetíthetné a Csillagkapu 9. és az Atlantis 2. évadát párhuzamosan, mert ott már tényleg összekapcsolódik a két sorozat.

Az eddigiek alapján jól látszik, hogy míg a spin-off a sorozat hazájában egy nagyon jó dolog, addig a külföldi sugárzás során igen komoly problémákat vet fel, ha nem olyan sorrendben adják a sorozatokat, ahogy azt eredetileg kitalálták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz