login |

Alapvető fogalmak – Unaired pilot (2. rész)

2006. 01. 23. 14:07 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: fogalmak

A múltkor írtam arról,hogy mi is az az unaired pilot (vagyis a le nem vetített pilótafilm) és már ott céloztam némi perverziómmal az üggyel kapcsolatban.

Ez pedig az lenne, hogy ugyebár rengeteg olyan pilot készül, amelyekből sosem lesz sorozat, amelyeket sosem láthat egyszerű halandó szeme. Ezekre biztos sokan lennének kíváncsiak, hogy vajon mi is lehetett bennük a nagyon gáz, miért is nem bólintottak ezekre a fejesek. 1-2 éve, talán a TvLand nevű csatornán (ha nem ott, akkor üssetek és javítok) volt egy egyórás műsor, amelyben sorozattá sosem váló pilotokat mustráltak és jókat nevettek, hogy mi lett volna ha.

Majd írok szépen mindről egy-egy rövid kritikát, de most csak említés szinten érdemes szólni arról, hogy 2 éve a WB fel akarta újítani a Lost in Space sorozatot,”The Robinsons: Lost in Space” címmel. (Anno mi is láthattuk moziban a sorozatból készült filmet) A sorozat arról szólt (volna), hogy egy űrutazás során történt meghibásodás + alien támadás során a Robinson család egy mentőkabinnal egy fekete lyukba száguld és kvázi elvesznek avilágűrbe, ahol… Nos, azt már sosem tudjuk meg, hogy mi is lett volnaa sorozat koncepciója, de az biztos, hogy a támadás során eltűnt idősebb Robinson-fiú keresése átívelő szál lett volna.

Hasonlóképpen nem lett sorozat az NYPD 2069-ből, amely egy jövőbeli rendőrörs életéről szólt volna; elveszett a pilotszezonban a Still Life c. családsorozat is, amelyben az lett volna a csavar, hogy a család éppen meghalt fiacskája narrálta a történetet (honnan is ismerős ez?), de hasonló sorsra jutotta Rachael Leigh Cooke-kal forgatott Fearless, című pilot is, amely egy bombanő FBI-ügynökről szólt volna, aki némi génhiányosság miatt egyszerűen képtelen félelmet érezni.

Na, majd írok 1-2 kritikát róluk, többek között arról a Global Frequency-ről is, amely pilot, miután elutasították egyes jólértesültek körében szinte kultikussá vált és egészen odáig jutott, hogy a WB komolyan elkezdett morfondírozni azon, hogy talán mégis csak meg kéne próbálkozni a sorozat életre keltésével.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz