login |

Yes or no, Randy? – American Idol

2006. 01. 24. 18:01 - Írta: Joe-ker

Szólj hozzá | kategória: kritika, reality,

Gondoltam csak megnézem már, mi ez a műsor, ami minden mást maga mögé utasít.

Vegyes érzelmekkel ültem le az American Idol ötödik évfolyama elé. Kell ez nekem? Tényleg akarok még egy olyan show-t, amit majd hétről hétre követnem kell? A válasz persze egyértelmű igen, én is szeretem a szórakoztató műsorokat bambulni. Persze azért ott bujkált bennem a kisördög is, reméltem, hogy majd rossz lesz, és akkor majd jól le tudom húzni, hehe.

(Mert hát mi itt úgyis mindig ezt csináljuk, abban a képzelt tévhitben élünk, hogy mi vagyunk a sorozatokmindentudói, és közben semmi közünk a tv-hez, csak a magunk kis kialakított tv-s világában élünk.)

Végül persze az első gyanúm igazolódott be, “sajnos” megvan a keddi program az elkövetkező hetekre. De miért is érdemes nézni? A legfőbb indok az egyik zsűritag, Simon Cowell. Bevallom, fogalmam sincs, ki az ürge civilben, de hogy vérg*ci, az biztos. A lehető legnagyobb szenvtelenséggel alázza le az önértékelési zavarban szenvedő jelentkezőket. Hogy amúgy ez helyes vagy nem, ki-ki döntse el maga. Én mindenesetre leteszek egy voksot mellette.

Amúgy sok különbség nem sok van az Idol, és magyar koppintása, a Megasztár között. Amúgy igen, a Megasztárt is nézem, üssetek érte nyugodtan. Az egyetlen lényeges, hogy az Idolban csak háromtagú a zsűri, így sokkal több múlik egy ember döntésén is (mivel 2:1 arányban kell igenelniük a továbbjutáshoz). Gondolom majd a szavazás része is teljesen más lesz, de most még csak a válogatás van, én meg lusta voltam utánaolvasni, úgyhogy majd kiderül. Ha jól tudom, az előző évekhez képest bulvárosodott a műsor. Most már itt is mutogatnak bizonyos jelentkezőkről kisfilmeket, háttérsztorikat – a Megasztárhoz hasonlóan. Ez az előző évadokban nem volt az Idolban. Szintén közös pont, hogy itt is láthatjuk a válogatásokon szereplő legrosszabbakat és legjobbakat egyaránt, szóval ugyanúgy lehet nevetni vagy éppen ámulni egy-egy hang láttán-hallatán.

Így, az első két adás után azt mondhatom, hogy a magyaroknak kb. 70%-ban sikerült hozni az eredeti színvonalát. A 30% egyébként a zsűritagok és a műsorvezető kiválasztásából, illetve a technikai hiányosságokból és nemtörődömségből adódik. Egyébként lassan nálunk is indulnak a döntők, úgyhogy majd tájékoztatok, hogy nő vagy csökken a színvonalbeli különbség. Vagy nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz