login |

Sorozatsorsok – 4 – Invasion

2006. 01. 30. 18:11 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: sorozatsorsok,

Eddig a Prison Break (90%) és a Surface (20%) túlélési esélyeit taglaltam, majd kivégezte a CBS pénteki blokkját (98%). A következő áldozat legyen az Invasion.

Több szempontból is neki lehet ugrani a kérdésnek. Ha akarom nézhetjükazt, hogy az Invasion a legsikeresebb őszi scifi a három közül(Surface, Threshold) – pusztán a nézettség alapján, de az isnyilvánvaló, hogy a siker csakis, szinte kizárólagosan a Lost-nakköszönhető, mely nézőivel táplálja a testrablós scifit. Viszont, aminegatívum, hogy hiába elfogadható az INvasion nézettsége, elég kisrészét tudja megtartani a Lost-rajongóknak.

“Lost” (11.3/16, #2; 18-49: 8.0, #2)
“Invasion” (6.1/10, #7; 18-49: 3.9, #6)

Teljes népesség körében is 55% felé jár a megtartási ráta, de 18-49-benkifejezetten pocsék az 50%-nál is kevesebb néző megtartása, és ezenpont miatt nagyon kétséges az Invasion jövője, hiszen egy sorozatot nemcsak akkor érhet el a végzete, ha kevesen nézik, hanem akkor is, ha egyelődjénél (pl. a tavaly cancellált előd) gyengébb nézettséget ér el ésbár az Invasion előtt rég volt olyan szerda esti sorozata az ABC-nek,ami legalább ilyen eredményt hozott volna, úgy érzem, hogy 50%-osnézőmegtartási rátát bármi tudna produkálni.

Alapból, mivel az ABC nem engedheti meg magának, hogy ennyi nézőtelveszítsen, figyelmen kívűl hagyom, hogy a többi scifit leveri és csak35%-nyi túlélési esélyt adok ebben az időpontban a sorozatnak. Viszont,mivel a csatorna szóban támogatja a sorozatot, próbálja promotálniezerrel, szerintem megvan az esélye, hogy a 2006/07-es évadban másikidőpontba fog kerülni, ahol, ha haasonlóan fog teljesíteni, akkortúlél, ha nem hozza a mostani eredményt, akkor kegyetlenül elkaszálják.

Szóval elég iffy a szitu, ha marad, akkor nem marad, ha elkerül, akkormaradhat típusú, de azt hiszem, hogy sok kérdésre választ kapunk majdmárciusan, amikor ebben az időpntban premierel a Heist címűrabló-pandúros sorozat, ami ha sikeres lesz, végképp elintézheti azInvasion-t.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz