login |

Mi a helyzet, Whedon maestro?

2006. 02. 14. 19:31 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: hírek

Joss Whedon eddig csupa kultuszt helyezett le arra a bizonyos asztalra – elég csak a Buffy-ra, az Angel-re vagy a Firefly című sorozatokra gondolni (több nincs is), viszont a figyelmes szemlélők észrevehették, hogy frankón visszavonult a sorozatok világából és inkább a filmekre, valamint a képregényekre gyúr mostanában, ha nem számítjuk persze idei szereplését a Buffy-szerű tinikult kategóriában lévő Veronica Mars-ban – amely sorozatot (Whedon-rajongók, figyelem!) így jellemzett: Best. Show. Ever. Erre mondják, hogy nokomment. Mostanában az uraság letudta a rajongók legnagyobb örömére a Serenity című mozifilmet (a Firefly kvázi lezárásaként), valamint jó ideje képregényes munkájára, az Astonishing X-Men-re koncentrál, ami a Marvel kiadók magasan legjobban fogyó rendszeres, nem event-képregénye.

Whedon úgy tűnik továbbra is a comix-piacot szeretné megcélozni, hiszen az említett saját sorozat mellett folyamatosan jelentek meg anno Buffy-képregények (nem az ő tollából, de valahol lehet, hogy felügyelte a folyamatot), mint ahogy most is folyik egy Angel-minisorozat, az Angel: The Curse – szóval az általa teremtett univerzum él és virul – és ő életben is akarja tartani.

A WonderCon ’06-os képregény találkozón a Dark Horse kiadó egyik előadásán beszélt arról, miszerint Whedon tervezi egy újabb Serenity-képregény írását (ugyebár létezik egy nyáron kiadott három részes összekötő kapocs a sorozat és a film között) – folytatva a történetét. És igen, azt is bejelentette, hogy el kezd dolgozni a Buffy-univerzum történéseinek folytatásán, kvázi a 8. évadon, mely természetesen a tévésorozat befejezése utáni eseményeket örökíti meg – képregényes formában.

Tévésoroztos folytatásról természetesen nincs szó – a legutóbbi pletykák egy Sci-Fi Channel-es Serenity-tévéfilm lehetőségéről szólnak.

UPDATE: az Angel: The Curse már lefutott, most az Angel: Old Friends az épp aktuális Angel-képregény.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz