login |

Na az index is írt a Houseről

2006. 03. 09. 12:04 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: hírek

Ilyeneket, hogy House epidemológus, azaz járványügyekkel foglalkozó orvos, gondolom ezért foglalkozik mindig csak egy beteggel. House a diagnosztika királya (hivatalosan a diagnosztikán kívül infektológus és nefrológus (nephrologist)), de nézzük pontosabban, angol nyelvű forrásból:

Dr. Gregory House, a maverick medical genius who heads a team of young diagnosticians.
azaz: Dr Gregory House, egy lázadó orvoszseni aki egy fiatal diagnosztákból álló csapatot vezet

Szóval 3-ból egyet sem sikerült eltalálni. A másik hatalmas mondat az index cikkben:

Az amerikai tévéműsorokkal foglalkozó blogok szerint a sorozat a Helyszínelők képi világát és a Vészhelyzet szituációit elegyíti nem is kevés humorral és cinizmussal.

Helló, a Grey’s is azért sikkadt el, mert mindenki a vészhelyzet buta akciópörgését várta, ahol 4 beteget mentenek meg vagy ölnek meg 20 perc alatt miközben pereg a magánéleti cucc is. A house nem ilyen (a grey’s sem volt), teljesen más tempó, sokkal jobb viccek és szereplők. Alapvető különbség, hogy nem a sürgösségin játszódik vazze. Minden ami korház az csak vészhelyzet lehet? Még ha meg is értem, hogy kapcsolni akarják valamihez, akkor is csak csalódni fognak az emberek, mert nem olyan. Ez a CSI meg gondolom arra utal, hogy néha “belemegyünk” a testbe számítógépes grafikával.

Az index cikk linkje azért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz