login |

Pilot-mustra – The Unit – 1×01

2006. 03. 10. 09:41 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Remekül nyitott az USA-ban, de ez nem is csoda, hisz reklámmal, nagy nevekkel és hazafias témával támogatták meg. Hogy volt-e ilyen jó is?

THE UNIT – 1×01 – 5/10


“You aren’t in the Army. You are in the Unit.

Jó indulattal. Anno az évad elején az NBC elindította Benjamin Bratt-tel és Dennis Hopper-rel az E-Ring-et, ami a Lost sávjában ahogy kell, be is bukott, pedig Jerry Bruckheimer show volt. Nem volt különösebben izgalmas ahogy a részek csúcspontjain az egyik szereplő hősi zenére mindig aláír valamit és a kinti kommandósok győzedelmeskednek. A szemlélete az E-Ring-nek azóta változott szerencsére, de a The Unit frankón ugyanezt a témát hozza.

A The Unit egy családi kommandós sorozat és az “Egységről” szól, amely persze szigorúan titkos, elit és Amerika verőerén tartva a kezét értesül minden huncutságról és kirántja a bajból a rászorultakat, miközben elpaskolja a terroristák fenekét. A pilot is erről szól. Krízishelyzet, Palmer elnök (vagyis a színész, Dennis Haysbert) és csapata közbelép. Persze a csapatba kell az újonc (Scott Foley), akinek a feleségét a másik szálon (az Amy Acker (Angel, Alias) volt az 1×00-ás pilotban, de lecserélték) a katonafeleségek kvártélyozzák el, miközben sok érzelmes pillanattal látnak el minket.)

Az első rész persze csak alapozás, kapunk némi lövöldözést, sokkal több moralizálást és rengeteg családi hátteret, meglátjuk, hogy később ezek az arányok mennyit változnak (de a családi szál tuti erős marad), mindenesetre a 2. résznél ott leszek és akkor döntök a sorozat további sorsáról. Eddig nem rossz, de nekem nem volt túl érdekes.

A lényeg, hogy a sorozat nagyon jó nyitott és még a második fél órájára is szerzett nézőket, szóval meglehet, hogy a bebukott Végveszélyben (Threat Matrix) után mégis csak rámozdul Amerika valami terrorista-témájú sorozatra. Készítő David Mamet (Az arany markában, Spártai), az egyik nagyfőnök pedig a Kemény zsaruk (The Shield) Shawn Ryan-je.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz