login |

Pilot-mustra – Heist – 1×01

2006. 03. 23. 09:26 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Most mondjam azt, hogy zsenge? Nem mondom, nehogy elmenjen a kedve is valakinek. Lehet, hogy a Heist is, mint a motor, hogy csak be kell rúgni és elindul.

HEIST – 1×01 – 4.5/10

Talán a túlságos várakozás bűnébe estem? Ki tudja. De ilyen gyökér poénokat és gyenge párbeszédeket és gagyi klisépaneleket ritkán lát az ember. “Azért vannak itt, mert maguk a legjobbak a szakmájukban”? Ugye nem? Hát most komolyan, ki kezdi így főnökként az ismerkedést a rablótársakkal? Hányszor láttuk már ezt? Ehh…

Van benne potenciál, szó se róla, de félek, hogy nem a jóságfaktor miatt került erre az időpontra a sorozat, és bizony nagyon nehéz dolga lesz nézettségileg. Az alap az, hogy egy 5 tagú banda 3 Rodeo Drive-on lévő ékszerboltot akar kirabolni az Oscar-gála hete alatt. Erre készülődnek, pénzt szereznek.

Tehát a Heist egy heist-sorozat (ld. Ocean’s Eleven, Olasz meló), itt is heist-elnek (mi a jó magyar szó?), átvernek, a cél szentesíti az eszközt, de valamiért az egészet nyakonöntötték egy viccesnek szánt, f*szagyerek szósszal, hogy egy rabló vígjátéksorozat/paródia legyen, csak sajnos az íróknak még be kell melegedniük. Bár túlélem, de a karakterek borzalmas klisék: kemény csaj (Michelle Rodriguez 2), mindent tudó nagyfiú (kemény múlttal, családi szállal), laza néger, öreg profi, vicces patkány, kövér, rasszista rendőr. A zsaru-rabló szál tisztára Mint a kámfor.

Mindegy, lehet, hogy csak egy addiktnak tűnik zsengének, lehet, hogy jön Human és megírja, hogy 10/10, lehet, hogy a második rész mindent alázni fog (jóhogy megnézem) – és netszerte elég jókat írnak róla, úgyhogy csak hajré, de ennél sokkal jobb kezdésre számítottam. Soha ne ess bele a hype hibájába:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz