login |

Pilot: The Evidence – 1×01 (aka. Unalom a köbön)

2006. 03. 24. 14:15 - Írta: Joe-ker

Szólj hozzá | kategória: pilot-mustra,

Oké, semmi bajom a nyomozósokkal, párat nézek is közülük. A Helyszínelőket pont nem, de a “belemegyünk még egy vörös vértestbe is vazz, mi az nekünk?” tipusú kamerakezelést és az újszerűségét elismerem. A Without a Trace (Nyomtalanul) erőssége a megrázó, elgondolkodtató témaválasztás (nem az eltűnés persze, hanem az annak kapcsán előkerülő fajsúlyos kérdések), és persze a megunhatatlan zongorás main theme. A Cold Case minden epizódban más és más hangulatú, képi világú, stílusú, egyszerűen jó. A Bonesban van két erős főszereplő karakter, és a nagyon jól tálalt chermistry, megspékelve jó adag humorral. És még folytathatnám a sort… Na de mi jutott az Evidence-nek?

Semmi, kérem. És bizony ez itt a büdös nagy baj. Tényleg ennyi a hatalmas alapötlet, hogy az elején bemutatják a bizonyítékokat? Remek, tényleg… Ettől biztos nem esem hasra, még parasztvakításnak is kevés. Előfordul, hogy egy-egy jól megírt szerep még a nemszeretem sorozatra is rávesz, ilyenkor lesz belőle guilty pleasure. Tudom, hog nem kellene, de mégis… Az Evidence-nél persze ilyesmire sem kell gondolni, hiszen már az elején látszik, hogy itt nem lesznek karakterek, nem lesznek elmés párbeszédek, jó helyre odatett mondatok. Itt csak egy néger módon beszélő afro-amerikai zsaru van, egy teljesen jellegtelen Rob Estes, meg egy Martin Landau, aki pont úgy beszél, mintha két mérettel nagyobb protézist adtak volna a szájába.

Az az egy biztos, hogy nálam az Evidence a totális érdektelensége miatt megbukott, méghozzá jó nagyot. Tíz percig bírtam, de most úgy érzem, még az is sok volt. Nem szoktam pontozni, de ez megérdemli.

0/10

(De ha ezek után winnie vagy human bevarrnak neki egy 9/10-et, eskü végignézem… Ha máshogy nem, hát megkérek valakit, hogy ha készülnék elaludni, bökjön oldalba egy kötőtűvel…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz