login |

Pilot-mustra: The Evidence – 1×01

2006. 03. 25. 11:19 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Próbálom felidézni a 2 nappal ezelőtti emlékeket, de csak arra a megállapításra tudok jutni, hogy a lenti véleményekkel ellentétben nálam eddig idén ez a nyomozós sorozat jött be úgy, hogy kíváncsi vagyok a második részére.

EVIDENCE – 1×01 – 6/10
Nem tudom, talán a minimális suspense-faktor az, ami bejött. Idén a Bones és a Kriminális elmék (Criminal Minds) is eléggé unalmas karakterizációba fulladt és szinte, számomra érdektelen eseteket tálalt. Itt az alapkoncepcióval, azzal, hogy bemutatnak az elején a nyomozás során előkerülő bizonyítékokat, érdekes kérdést tesznek fel – vajon ez meg ez a bizonyíték mikor fog előkerülni (mert az elején én is azt hittem, hogy az egész csak egy hülye gimmick és a 3. percben előhalásszák a zsaruk a bizonyítékokat és semmi értelme a kezdésnek. Van értelme, hiszen pár cucc csak a legvégén kerül elő.)

Megkapjuk az áthúzódó szálunkat is a San Fransisco-ban játszódó sztoriban, hiszen Rob Estes figurája Monk-módra gyötrődik elvesztett kedvese halála miatt és természetesen kiterjedt nyomozást folytat gyilkosa után.

Amúgy az egész a klasszikus whodunit, ki tette sémára épül, a gyilkos személye sem biztos, hogy sokkol sok embert, de a lényeg, hogy a rendezés túl trendi mivoltától eltekintve nem volt túl sok zavaró tényező az Evidence-ben, jó hangulatú krimisorozatnak néz ki.

Érdekesség, hogy a sorozatban eredetileg nem Rob Estes, hanem Kicky Katt lett volna a fehér zsaru – őt valamiért kivágták a produkcióból a pilot leforgatása után, és jelenetei újraértelmezté a mostani főszereplővel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz