login |

Spooks – írta kisqqcs

2006. 04. 14. 16:12 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

spook = szellem“Amerikában ott van az FBI és a CIA. Ugyanez Angliában MI5 és MI6. Az MI5 belföldön intézi el a gonoszokat, az MI6 pedig a szigetország határain kívül. A Spooks az MI5-t mutatja be. Minden részben egy új belföldi, vagy külföldi fenyegetést, emellett még megpróbál belátást nyújtani a kémek magánéletébe is.

Miért kell nézni:

  • a történetek: Minden részben előjön valami váratlan, valami csattanós, amitől a nézőnek egy kicsit összeszorul a gyomra és várja a megoldást. Fel kell készülni, hogy nem spórolnak az erőszakos jelenetekkel. 2002-ben az első évad második része nagy felháborodást keltett, aztán persze ugyanezt megtette a később a második évad második része. Az előbbit kifejezetten erős idegzetűeknek ajánlom (lelki szemeim előtt már látom, hogy mindenki sasolja a Cool-t jövő héten J). Ja, és senki se számítson feltétlenül minden résznél “happy end”-re, mert még az sem mindig biztos, hogy maga a főhős túléli az adott részt.
  • a karakterek: Nagyon jól ki lettek találva, persze kellett a politikai korrektség, ezért a 3 ügynök összetétele: egy fehér, egy fekete és egy nő. Mindhárman jók a szerepeikben, habár egyikük sem ismerős igazán a magyar közönségnek, kivéve Matthew MacFadyent, aki Mr. Darcy-ként domborított az új Büszkeség és Balítéletben. Illetve, aki nézi egy kicsit tovább (úgy a negyedik-ötödik rész környékéig), az találkozhat még egy ismerős arccal, aki az MI6 vezetőjét alakítja. Segítek, nagyon tapló és mindenkinél okosabbnak hiszi magát… Igen, mindannyiunk kedvenc House dokija, Hugh Laurie az.

Végszó: nézni kell! Angol, tehát sokkal sötétebb, mint az amerikai sorozatok és sokkal emberibbek a karakterek. Viszont akinek bejön, annak nagyon.

4 hozzászólás Ne habozz!

Ágnes - 2006. 10. 20. 14:40

Sziasztok!!

Én nagyon szeretem a Spooks cimű filmet. Nagyon izgalmas jó színészekre van osztva ezek a karakterek. Igazán az ő egyéniségüket mutatja. Van olyan akinek igazán jól áll az ügynökségi munka.:) S oersze jóképű pasik vannak s vannak akik a nem a külső, hanem a belső miatt tetszik. Amit a karakter meg kíván. Én nagyon örülnék, ha meg ismételnék a részeket momdjuk éjjel 11-kor, vagy pedig új részeket adhatnának tovább. Például kiváncsi vagyok, hogy Adam meghal-e vagy nem és Harry is. Vagy mindkét színész , így száll ki a sorozatból? Jó lenne tudni, hogy Zoet és Dannyt alakító színészek miért tüntek el a sorozatból ill, miként távolították el. Előre is kösznöm a választ.
Üdv:Ágnes

Vindemar Balta - 2007. 01. 19. 04:15

Páran még mindig nem vágják, hogy a film az nem a sorozat szinonimája.

codename_47 - 2008. 03. 26. 22:03

:D:D nők…

atoka - 2009. 02. 10. 21:49

Megjegyzem az MI5 nem megfelelője az FBI-nak ami a szövetségi rendőrség, az MI5 pedig egy titkosszolgálat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz