login |

Visszatekintő – NBC (1. rész)

2006. 04. 14. 08:45 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: sorozatsorsok

Nemsokára május közepe és akkor kiderül, hogy milyen új sorozatok jönnek a sokból (amiket persze mind bemutatunk, mert miért ne). De vajon az NBC-nek, mely mostanában (1-2 éve) végig régi önmaga alatt teljesít, hogyan alakultak az idei újoncai? És vajon hány új sorozat várható az NBC, vagyis a régiek közül mely sorozatok helye szabadulhat fel? Anno májusban Jeff Zucker nagy vigyorral a képén mesélte, hogy milyen erős felállással várják az őszt, ez eredmény pedig…

Elindult a Jerry Bruckheimer katonai-taktikai-pentagonos sorozata, az E-Ring Benjamin Bratt-tel és Dennis Hopper-rel, mely már a kezdetek kezdetén besült (a Lost sávjában, szerdán 21.00-tól). Nem csoda, hisz az első részek csúcspontja mindig az volt, hogy a főszereplő katartikus zenére aláírt egy papírt, amivel megmentette honfitársait. Amúgy a sorozat a JAG és a The Unit nyomdokain lépdelt, ezen szériák rajongóinak ajánlom is, mert külügyi kavarás, és külföldi bevetések köré épül a sztori. A 9.1 milliós kezdő nézőszámból a február 1.-én leadott 14. részre már csak 7.6 millióan maradtak (a sorozat meg előrébb került egy órával), azóta nincs új rész, hiszen heti háromszor a csatorna tehetetlenségre is rámutatva, Áll az alku (Deal or No Deal) megy 8-tól. Folytatás nem valószínű, a szünet is erre utal, 8 epizód még dobozban van.

Hétfőn 20.00-tól ment a Surface, melyet eredetileg Fathom címmel akartak bemutatni. A titokzatos tengeri lényekkel, jelenségekkel és egy adag összeesküvés gyamújával (vagy földöknkívüliek?) családi sci-fi több szálon futó eseményei végre összeértek, de az NBC nem rendelt meg teljes évadot az első 13 rész után, csupán 2 epizódot, így február 6-án vége lett az első évadnak – a folytatás esélyei kétségesek, szerintem max. 20%. A 11.2 milliós kezdést egy 8.3 millió néző által figyelt finálé követte.

A péntek 22.00 órát az Inconceivable-lel szerette volna meghódítani a csatorna. A megtermékenyítő klinikás sorozatba többek között a Vészhelyzetes Ming Na is szerepelt, és az esetek mellé egy gyilkosságot is hozzácsaptak, de a nézők csak ásítottak és 2 rész után (!) levette műsorról az NBC, a maradék, addig leforgatott 5 rész dobozban maradt. Az első részt 6.3 millióan nézték, a másodikat már csak 4.6 millióan, amivel a tavaly cancel-özött péntek 10-es sorozatok egyikét sem közelítették meg, így egy ideig Law and Order-eket ismételtek az adott időpontban.

Eddig mondhatni 3-ból semmi, egy gyenge, két közepes szereplés, de azért volt jó húzása is az NBC-nek, azokról is lesz szó még ma.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz