login |

Visszatekintő – NBC (2. rész)

2006. 04. 14. 12:39 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: sorozatsorsok

Hogy folytassam a gondolatmenetet, siker is volt az NBC házatáján, szerencsére. A sikert pedig egy szerencsétlen lúzer szállította, akit Earl-nek hívnak. A My Name is Earl egyértelműen az egyik legjobb idei sitcom, szerintem meg is emlékeztünk róla (így sztorit nem is írok) – és az NBC is így tett, és elég hamar megrendelte a második évadot a sorozatból, az ideit meg 24 részre bővítette a szokott 22 helyett. Az Earl 15.3 milliós nézettséggel nyitott egy kemény kedden (21.00-kor), majd csökkent nézettséggel, de még mindig magas szinten szerepelt ezért jutalmul az NBC áttette a legnézettebb napra, csütörtökre, a legnézettebb műsor ellen (Helyszínelők), ahol még így is 10 millió néző fölött produkál. Mivel az Earl még az utána következő The Office nézettségét is felhúzta, ezért abból is jön a 3. évad – és talán ismét lesz egy Jóbarátok időszakban már megszokott 4 sitcomos NBC-csütörtök.

Pénteken 20.00-tól indult a Three Wishes című kívánságteljesítő reality (Dévényi Tibi bácsi, ha tudná, most forogna is a… zágyában), amolyan full nyál, sírós, örülős valóságshow, amit általában szeret Amerika. Amy Grant volt a műsorvezetője, az NBC letudta a rendelt 10 részt ls kalap. 8.4 millió nézővel nyitott, 6.3 millióval zárt, Áll az Alku van helyette, simán alázza, szóval nem hiszem, hogy vissza fog térni, vagyis egy újabb betölthető sorozathely.

Hogy a szerda 20.00 órási kezdést is kilőjük, oda az NBC megálmodta a The Apprentice című reality-jének (megmustráltuk az idei pilotját) egy spinoffját, csak épp nem Donald Trump-la, hanem Martha Stewart-tal (The Apprentice: Martha Stewart). A sorozat alulmúlta a várakozásokat, Donald Trump is jól nekiesett Martha Stewart-nak és már a 7.1 milliós kezdés is sejtette a show végzetét. Helyet is cserélt az E-Ring-gel, a sorozat nézettsége még 6 millió alá is esett, hogy a finálét 7.3 millióan azért megnézzék – nem is lett 2. évad.

Hát, igen. Végülis az ősszel indulók közül kemény 6-ból 1 az arány eddig. Egy siker, egy idő előtti cancel, háromnak az első évada végigment (ebből egy tuti cancel, kettő még kérdéses), egy jó ideje szünetel, de nem hiszem, hogy sok esélye lenne.

Még a midseason sorozatokra is sort kerítek, hogy teljes legyen az NBC brutális idei homálylistája.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz