login |

Who the fuck cares about Brian?

2006. 04. 17. 21:20 - Írta: Snake Plissken

8 hozzászólás | kategória: Snake olt!,

Brianünk nagy lúzer. Már minden barátja megtalálta az igazit, csak ő szerencsétlen maradt nőtlen harmincnégy évesen. Az egyik haverja igazi papucsférj, akinek a neje nyitott házasságot akar, vagyis fűvel-fával (és még Brian a lúzer), a másik szakítani akar a barátnőjével, ezért megkéri a kezét. Logikus. (Hősünk amúgy gyengéd érzelmeket táplál a lány iránt. Jaj, bonyodalmak, bonyodalmak, lesz jó sok “faszi becsajozik, nő rosszul érzi magát; nő bepasizik, faszi rosszul érzi magát” rész.) A harmadik párocska Brian nővére és valami digó hapsi, akinek talán még a nevét se mondták ki a rész alatt. Ők még annyira sem érdekesek, mint az előzők. Tehát Brian haverunk azért lúzer, mert még nincs párja. Pedig tök jóképű, még autóbalesetek közben is csajokat szed fel, meg úgy valószínűsíthetően a sorozat alatt végig fogja kefélni Amerika jónő-állományát (mindegyikük Los Angeles-ben található természetesen, bár azt már régóta tudjuk, hogy Los Angeles-ben nem léteznek ronda emberek), de akkor is lúzer, mert azt mondtuk és punktum. Mondjuk ha amcsi nőket kellene kefélnem, bizonyára nekem is hiányoznának a magyar csajok, tehát valamilyen szinten tényleg az.

Mint látható, az alaptörténetet akármelyik soron futó szappanoperából lecsippenthetjük, hogy kinek melyik szimpatikus, az Esmeralda-műremekek, vagy a Barátok közt-gyöngyszemek, az mindegy. A kreativitásnak még a nyomát sem találni, ezért felmentem Abrams-t a felelősség alól, aki bár rendre elbassza a sorozatait (ha a tisztelt nagyérdemű is úgy kívánja, a Lostot majd külön megéneklem egyszer egy konzervkritikával. ha nem akarjátok, akkor is, úgysem tudtok megállítani.), azt még én is elismerem, hogy kreatív a fickó. Itt nyilván csak adta a pénzt, és ment vissza a törpe szcientológussal tovább hullagyalázni a Mission: Impossible emlékét. A főbűnös egy Dana Stevens nevű hölgy, akinek olyan nyálas csúfságok fűződnek a nevéhez, mint az Angyalok városa, vagy a Pálya csúcsán.

Ha ez még nem volt elég elrettentés, akkor nézzük meg a szereplőinket. Barry Watsont a Hetedik mennyország című sorozatból importálták, és ez látszik is, hiszen abban a sorozatban mindenki egytől egyig picsasza… khm, színészetileg fogyatékos. Különben is szörnyen idegesítő, tipikus “hozzá kéne vágni egy gránátot” amcsi nagyfejű. Egyébként arról egy árva szó sem esik, hogy Brian haverunk mit csinál, mert bár jó háza, jó autója van, azt sosem látjuk, ahogy dolgozik, egész nap a haverokkal lóg, meg szenved. Ha ezek szerint munka nélkül hozta mindezeket össze, akkor tényleg kurva nagy lúzer. Azért megnézném, hogy az amerikai szótárakban miként definiálják a “lúzer”-t, mert a filmekben/sorozatokban rendre ők részesülnek a legtöbb jóból.

A többi szereplő is annyira antipatikus, amennyire csak lehet. A papucsférj idegesítően mulya, pedig amúgy tök érdekes, ilyen cromagnoni ősember-feje van, végig azon gondolkozam, hogy melyik filmben láttam, de még az IMDb-puskával sem ugrott be. A felesége sem csillogtatta meg a tudását, a filmográfiáját elnézve pedig az egyetlen emlékezetes élményem a színésznővel kapcsolatban az, amikor a Végső állomásban kivasalta egy busz (megjegyzem: itt se ártott volna egy ilyen jelenet). A második páros férfitagja szintén egy sablonos tucatmajom, ahogy a csaj is egy tucatspiné. Hosszú barna haj, nagy mellek, kevés ész: kitaláljátok, mi a foglalkozása? Igeeeen, orvos! (Igaz, lehetne kvantumfizikus is.) A harmadik páros, mint mondtam, full érdektelen, bár úgy isten igazából senkinek sem emlékszem már a nevére.

A rendezés, a fényképezés tök jellegtelen, ráadásul a sok-sok béna betétdal akkor is idegesítene, ha nem lennék alapból eredeti filmzene-párti. A sorozat mehet a spájzba a többi szappanopera közé, talán csak abban emelkedik ki, hogy szereplői még az átlagnál is szürkébbek, jelentéktelenebbek és irritálóbbak. A What About Brian maximum a Romantica adó nézői közül szerezhet rajongókat, az épelméjű emberek inkább keressenek valami mást.

8 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2006. 09. 23. 15:26

Szerinted aki nézi a romantica adót az nem épelméjű ember?

Amúgy a kritikád tetszett :D

sepsta75 - 2007. 11. 27. 23:32

szerintem is gyenge,1 rész után cancel-t kapott nálam.

Kecske - 2007. 11. 30. 22:50

Szeritnem a soundtrackek nem gázak

Fishy - 2007. 12. 06. 01:54

A cromagnoni fejű csávó a Band of Brothersből lehetett ismerős, nekem legalábbis onnan volt

sajtosrolo - 2008. 01. 07. 22:08

Most, hogy már volt szerencsém a sorozathoz, és elolvastam ezt: szokás szerint jókat nevettem, kár, hogy már régóta nem ír ilyeneket Snake.

Gigi - 2008. 01. 28. 18:32

Amúgy a “cromagnoni ősember” a Transformers c. filmben volt látható!!!=)Találó név,szétröhögtem rajta magam!!!=)

esalb - 2008. 02. 19. 12:04

ki ez a snake? kiváncsi lennék miket néz?

Réta - 2009. 11. 02. 02:39

Nekem két szereplő volt szimpatikus a sorozatban, Brian sógora és a sztriptízes csaj. Naná, hogy hamar kiírták mind a kettőt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz