login |

A zseni távozása után: The West Wing

2006. 04. 21. 12:38 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: elmélkedés, kritika,

Szerintem Sorkin egy zseni, ez a nagy helyzet. A két nagyobb sorozat amihez köze volt olyan szinten arany, hogy az már elképesztő. Annó a Sports Nightal kezdődött a tévés karrierje, ami bár szerintem fantasztikus volt, viszont láthatóan akadályozta a 30 perc reklámokkal időmennyiség, többre vágyott, szerintem. A rating adatait lehetetlen kb előbányászni ilyen régi shownak, úgyhogy azzal most nem szolgálhatok.

Na csak eljutottam gyorsan a lényeghez, a West Winghez (Az elnök emberei). Jött látott és tarolt. Az emberek bekajolták a gondolatolvasásnak tűnő párbeszédeket, az elnök embereit és magát az elnököt, na és a politikát. Én is bekajoltam, pedig néhol eléggé idealista, de hát egy jobb világról és egy jobb elnökről szólt.

Hogy miért a múltidő? Szerintem borzasztóan csökkent a minőség Sorkin távozása után, az 5. évad teljesen logikátlan volt, olyanokat tettek a szereplők ami az előző évadok alapján nem illett a jellemükhöz. A 300 km/ó-val pörgő értelmes párbeszédeket is elfelejthettük, és az értelmes cselekményt is. Elismerem, hogy a 6. évad a választás előszelével már javított kicsit a helyzeten, de valahol félúton én feladtam. Akármennyire is jó lett volna nézni valami ilyesmi műsort, ez nem volt az igazi, és ez ugye a sorozat régi fényének tükrében a legszomorúbb. Beszerzésre is csak az első 4 évad kerül.

Amiért ez most előkerült, az a Gilmore Girls hír tegnap estéről. Egy példa a kreativitás távozása utánra, reméljük a Gilmore lányok nem járnak így. Amúgy a West Wing idén leköszön a hetedik évad végén (Mo-n most a hatodik ment/megy az rtl klubbon), azért szép az NBC-től, hogy bár a nézettsége botrányos, azért nem csak úgy cancelezik a semmibe két rész között, hanem le lesz zárva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz