login |

Alapvető fogalmak – Guilty pleasure

2006. 04. 24. 10:37 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: fogalmak

Ejtsd: giltiplezsör. Egy igazi addikttal biztosan előfordult már az, hogy azon kapja magát, hogy valami nagyon sz*r sorozatot néz rendszeresen, valami olyat, amiről tudja, hogy nem jó, olyat, amit senki sem néz – és mégis nézi. Aki nem futott még ilyenbe, az nem is igazi addikt. (asszem, utoljára a Pepper Dennis-nél említettem)

Az ilyen sorozatokat, az ehhez hasonló eltévelyedéseket nevezzük guilty pleasure-nek. Ennek fajtái között ott van a “jó csaj miatt nézem” típusú sorozatok, de ugyanúgy ott vannak azok a show-k, amikben nulla a jó csaj és mégis, benne lehet valami titokzatos összetevő (ahogy human nevezte drog), ami miatt éppen ránk valamiért hatással van a sorozat. Persze guilty pleasure lehet még egy olyan sorozat is, amit már jó ideje nézünk és valamiért nem akadunk leakadni a szerről, holott közel sem hat úgy, mint korábban.

Nálam például ilyen guilty pleasure volt a Twins, de az ugyancsak WB-s butuska tinilány sitcom, a What I Like About You is hasonlóan alkalmas volt egy-egy 20 perces félrelépésre – amiről szerencsére senki sem szerezhet tudomást. Hiszen ez a guilty pleasure lényege. Hálószobatitok, megtartjuk magunknak, nem beszélünk róla, mert igencsak árthat a renoménknak. ami nyilván szörnyű lenne.

3 hozzászólás Ne habozz!

damienthornn - 2007. 06. 24. 22:42

mint én meg a dirt.

Andro - 2013. 08. 20. 18:32

Akkor nálam még nem volt ilyen guilty pleasure, mert ami nem tetszik, azt abbahagyom.

winnie - 2014. 03. 21. 22:56

épp ez a lényeg. tetszik, azért nézed, de tudod, hogy nem jó. mégis nézed. mert valamiért bejön.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz