login |

A szűzkurva

2006. 06. 02. 19:35 - Írta: Snake Plissken

201 hozzászólás | kategória: Snake olt!,

Nem sok olyan sorozatot láttam, amiben akkora potenciál lett volna, mint a Lostban. Az alapötlet valami szenzációs: egy repülő lezuhan egy rejtélyes szigetre (azt most nézzük el, hogy ahogyan lezuhan, úgy senki nem élné túl, de ezt ne feszegessük, mert az alkotók még a végén kitalálják, hogy jó, akkor valójában meghaltak), a túlélők pedig egytől-egyig súlyos titkokat hordoznak. Elképesztő lehetőségekkel kecsegtető sztori, nem egy Prison Break, aminek már a setupja láttán sejti az ember, hogy az egyszámjegyű intelligencia kvócienssel rendelkezőknek készült (és ők is élvezik). És komolyan mondom, már-már igazi művészetnek tartom, hogy a sorozat alkotóinak, beleértve a sorozat mögött álló fő kreatív köcsögöt, J.J. Abrams-t is, sikerült elcsesznie.

Lost Season 1 crew

Pedig sokáig bírtam. A sorozatban a történeten kívül nincs semmi érdekes, de az aztán nagyon, úgyhogy ültem és vártam a válaszokat. Csakhogy nem voltak. A felvetülő kérdésekre csak újabb kérdés a válasz (ami, mint tudjuk, bunkóság), esetleg üres rizsa, közhelyparádé, desszertnek szende mosoly. Tudom, hogy ez a kulcsa a sorozatok életben maradásának, de hosszú távon roppant idegesítő. Különösen úgy, hogy az alkotóknak jól láthatóan halvány fingjuk sincs arról, hogy hogyan tovább. Annyi baromságot hordtak már össze, amit értelmesen már nem fognak tudni megmagyarázni: a Lost önként és dalolva masírozik a szarba. Egyszerűen bűzlik a tanácstalanságtól, a kapkodástól (igaz, ha jól tudom, az átlagosnál kevesebb idejük volt a forgatásra), és az erőltetettségtől. Tipikusan az a sorozat, amiből az első rész után csak az uccsó kettőt érdemes megnézni, mert eközött csak szappanoperás kavarc van. Ez a szűzkurva-mentalitás nem hasznos, ugyanis a nézők türelme véges. Végülis ki élvezi azt, ha egy csaj csak húzatja, ráadásul több évig folyamatosan? Én aztán frankón nem.

És még azt se mondhatnám, hogy a történetet a sorozat más erényei megmentik. A szereplők között talán két érdekes akad (Terry O'Quinn Locke-ja és Jorge Garcia Hurley-je), a többi abszolút unalmas. Ezt a két színészt leszámítva az aktorok is tehetségtelenek, élen azzal a Matthew Fox-szal, aki egy zacskó pogácsa mimikai képességeivel felvértezve vezeti a sorozatot, ráadásul engem valamiféleképpen emlékeztet Ben Affleckre, ami pláne nem javít a megítélésén. A rendezés is teljesen szürke, a fényképezés csak néhány szép képpel veteti magát észre, ami ilyen helyszínen viszont alap, Michael Giacchino (akit a játékzenéi (pölö a Medal of Honor-cuccok) és a másik sorozatmuzsikája (Alias) miatt kamálok) sem erőltette meg magát zeneileg.

A legrosszabb az, hogy az alkotók bármeddig játszhatnak velünk és mire eljő a hőn áhított vég, addigra elkészül a 4-es metró, a kanadaiak lerohanják Amerikát és Sebők Vilmos szövetségi kapitányként vébégyőzelemre vezeti Magyarország futballválogatottját. Szinte látni az Abrams fejét a részek előtt, ahogy a viccbeli medvéhez hasonlóan megcsóválja a fejét és annyit mond: "Néző, néző, te szopni jársz ide." Csakhogy amíg az amerikai nézők ott ülnek minden héten a tévé előtt, addig baszhatjuk a dolgot. Szóval dear american nézők! Ha you want the megfejtés, do not watch tovább! Thank you szépen!

Remélem, sikeresen eljuttattam az üzenetet amcsi sorstársainknak. Ha nem, akkor tovább bámulhatjuk hetente a sok faképű szereplőt és az olyan cliffhangereket, mint hogy a harmadik évadban csatlakozott új szereplő flesbekjéből kiderül, hogy az ötödik évadban csatlakozott új szereplő unokaöccsének kutyája egyszer lehugyozta azt a fát, ami mellett a harmadik évadban csatlakozott új szereplő barátnőjének a szomszédja egyszer majdnem elment, vagy hogy a sziget egyik eldugott sarkában rábukkannak egy remeteként élő Zámbó Jimmy-rajongóra. Én türelmesen várok, mert az utolsó rész biztosan érdekes lesz, legfeljebb nem nézem addig. A Lostosok meg nyugodtan alibizzenek és szórakozzanak az édesanyjukkal.

201 hozzászólás Ne habozz!

frogman - 2006. 06. 02. 23:40

Nekem is hasonló a véleményem,a tökölés miatt szoktam le már az első részek nézése után a Lost-ról.

AgentJoe - 2006. 06. 02. 23:49

Kössz az írást Snake, megalapoztad az esti hangulatomat! :D Néhány gondolatom:

1) Jorge Garcia Hurley-je érdekes? Snake, neked tényleg ízlésficamod van :D

2) Engem Matthew Fox Adam Sandlerre emlékeztet :)

3) Hopplá, ismered Michael Giacchino Alias-os muzsikáját? Csak nem követed a sorozatot?! ;)

ps: Remélem a tökölés miatt az amerikai nézők is leszoknak, és az 5-6. évad lesz a végse – szépen lezárva…

Tlaloc - 2006. 06. 02. 23:49

Én egész sokáig bírtam, de a második évadot végigásítoztam, aztán bejött a szörnyű japán kiscsajos rész, nem is tudom, inkább vetítettek volna reklámot. Aztán mondom még egy rész, és nem nézem többet. Szerencsére a Locke-os rész volt, ami hozta a régi színvonalat. Az utána lévő Hurley-s rész(asszem a 217-es) jó is lett volna, csak a rész legvége nem lett volna…Addig én is poénosnak meg izgalmasnak tartottam, hogy mindenki kicsit összefügg a másikkal, na de a vége…Lassan az is ki fog derülni hogy minden szereplő egymás féltestvére/zabigyereke, szomszédok voltak, meg már akár egymás klónjai. Ennyire azért nem kellett volna erőltetni, nekem már ez túlzás, így azóta nem nézem. Nincs erőm, nem fanyalodok rá, inkább nézek House-t kétszer, vagy 4400-at, de ez már nálam nem nagyon játszik.

OG - 2006. 06. 03. 00:03

Ha az ember 2 hónapig nem nézi, és utána egyszerre 6-7 részt, úgy még egész tűrhető. Nem kell hétről hétre tépnie az agyát, hogy most mi lesz…
De hogy nem lesz normális vége a sztorinak, az héccencség. Sztem megvárják hogy cancel-szint alá essen a nézettség, és egyszerűen abbahagyják a sorozatot, kibaszva a leghűségesebb nézőkkel, de megspórolva a sorozatok töténelmének legel######tabb befejezését :P

kilo - 2006. 06. 03. 00:03

Köszi, hogy összefoglaltad. Sajnos javarészt egyet értek. Sajnos. Pedig olyan jól kezdődött…olyan jó…

Mammut - 2006. 06. 03. 00:05

Jól szóltál. Az egyik legrétestésztább sorozat, ami létezik, a pb-vel egyetemben. Hurley cool, kár, hogy keveset van, vagy volt, vagy mittomén, rég nem követem.
Viszont a kérdésre kérdés dologra: idővel válasz is volt (persze más kérdések megjelenésével), túl sok is, persze ezzel totál rossz útvonalra vezetve a sorit, akkor nyomtam cancelt neki. Szóval én nem reménykedem a legutolsó részben sem…

winnie - 2006. 06. 03. 00:10

nálam továbbra is alap a lost, mese nincs. flashback-sucker vagyok, már az első pillanattól fogva magába húzott, s bár a túlzott rohamtempó miatt már nem top3-as de fix heti program.

én bízok abban, hogy lesz mág 10. évad is, én maradok:) (max dvd-n nem veszem meg mindent.)

@kos - 2006. 06. 03. 00:28

mégis ez a legnépszerűbb, Snake, ha holnap meglátják páran azt az izét amit írtál:D

lol ez sose megy cancel szint alá, legalább is 7-8 éven belül, és akkor ha tudják nincs kövi évad akkor is le lenne zárva rendesen, tudom Snake te is szereted ezt a sorit, csak neked az a dolgod h szidd:D

az télleg xar benne h ,,kicsi a világ” mindenki felbukkan a másik flessbekkjében… de amúgy nr1

@kos - 2006. 06. 03. 00:29

jah, Snake kövess már el vmit House-ról is:D

állak_de_nagyon - 2006. 06. 03. 00:41

Snake, mi lenne, ha mondjuk a Prison Break fanokat nem szólnád le? Hm?

paulusz - 2006. 06. 03. 00:43

Snake is back! :D
nem a legjobb írásod, talán egy kicsit erőltetett is, de akkor is te vagy az alap. :D
írj valamit 2 and a half menről is. a legszarabb/nézetebb sitcomok egyike.

quacky - 2006. 06. 03. 00:44

vááá ilyen Snake írásokat gyakrabban plz, agyonröhögöm rajtuk magamat :D
“vagy hogy a sziget egyik eldugott sarkában rábukkannak egy remeteként élő Zámbó Jimmy-rajongóra” :D:D:D:D:D

egyébként én szeretem a Lost-ot, oké hogy kicsit lassú, de ha meg leadták volna ezt a két évadnyi infot 4-5részben akkor meg az lenne a baja sok mebernek….

veszig - 2006. 06. 03. 00:47

Prison Break tenyleg ugy szar, ahogy van (mindenki dicserte es biztam benne, szoval majdnem a feleig birtam az evadot), de Lost tipikusan olyan, ami par reszig szar es mikor mar tervezed, hogy “baszki, ha a kovetkezo is szar, cancel”, akkor loknek egy olyan reszt, amivel megint 3-4 resznyi bizalmat vasarolnak maguknak. (Amugy Battlestar Galactica a legjobb pelda erre az 5 szar resz, 2 jo, 5 szar resz, 1 jo loopra.)

Laci - 2006. 06. 03. 00:57

Kb az a véleményem mint neked Snake, viszont a stilusod nagyon gyökér. Ha a “pölö” helyett rendesen leirtad volna, hogy “pl” és azt a béna félig angol, félig magyar szöveget elfelejtetted volna, még egész értékelhető lenne a “kritika”
De igy…GYÖKÉR

AgentJoe - 2006. 06. 03. 01:12

Nagy arc ez a Snake, na! :D

Doktor - 2006. 06. 03. 01:38

tök egyetértek. Szerintem Abrams, vagy a forgatókönyv irú maga sem tudja, hogy milyen kérdést süritett 2 résszel elötti epizódba. Röhej. Kurvara unom hogy egy normalis választ nem adnak, csak folyton a rejtélyek halmozása. Ezenfelül persze nézem a sorozatot, mert azt gondolom “talan most” de sohasem. Meg persze a csak, a Kate, az 10es. és aPriosn Break… Nem akarom a rajongókat megsérteni, remelem ök is rájönnek késöbb, mekkora vicc a sorozat.

Mx - 2006. 06. 03. 01:39

Hát mikor megláttam, hogy Snake írt, gondoltam, hogy na most végre jól belekötök :)
Sajnos azonban teljesen egyet kell értenem vele, ami a sorozatot magát illeti (bár a hurleys résszel nagyon nem értek egyet…)
Ez a rétestészta effektus már nekem is az agyamra megy, bár engem igazából azok a véletlenek zavarnak a legjobban, ahogy az életük egybefonódik, és a magyarázat elmarad, “ez így történt”. Na szal már nálam is többször volt Cancel közelben a sorozat, “sajnos” éppen az utolsó pillanatban mindig jön vmi, ami megmenti számomra. Egy biztos, egy negyedik évadot én már tuti nem bírnék ki ebből a témából.

Ami a kritikát illeti továbbra is kritikán aluli. Ha már ilyen helyre írsz, az állításaidat támaszd alá vmivel, és ne 1.5 oldal a “rétestésztát de utálom” észrevételen alapuljon. Már a bevezetőben érezni, hogy polgárpukkasztás következik és baromi erőltetett a stílus végig. (habár a pb és a 24 kritikát szintén akkut IQ hiánynak értékeltem, de a stílus még is csak kifinomultabb volt) Előre kell fejlődni koma, nem visszafelé :D Tanulj a nagyoktól :DD

Ordel - 2006. 06. 03. 01:40

Ez elég szomorú.
Ha nektek ez kell, hát tessék, éltessétek, és ezt most nem a “kritikájára” értem, hanem a primitív stílusára, hiába, ismét bebizonyítottátok, hogy az igénytelenségnek helye van világunkban.

Human Insect - 2006. 06. 03. 01:47

szerintem meg az irók eléggé tudják mi történt 2 résszel előbb, sőt, még más irányból is megvilágítanak jeleneteket.

Hooligan - 2006. 06. 03. 01:49

Hát nem tudom… nálam mind a mai napig alap a sorozat. A többség azt mondja, hogy így lassú, úgy lassú. Hát fenéket.

Szerintem pont jó, ha Barátok közt hosszúságúra elhúzzák én akkor is nézni fogom. A 2. évad bőven jobb mint az első, volt néhány olyan rész, amitől padlót fogtam.

Azt kell tisztázni, hogy ez egy főképp drámai kaland (misztikus izé) sorozat, aki meg akciót akar az nézzen 24-et, PB-t, hogy a kábeles sorikról már ne is beszéljek.

Mind1, én megvettem a nagykönyvet, megveszem a dévédéket is, és továbbra is nézem, mert jó.

Snake pedig fejlődést mutat a PB kritikájához képest, amiben azt se tudta miket beszél, mert:

1. nem nézte végig
2. amit látott azt se fogta fel. :)

De kikapcsolódásnak még elviselhető, amolyan szennylapos-bulváros.

Mx - 2006. 06. 03. 01:54

Hooligan:

Én meg pont úgy látom, hogy visszafejlődött :) Ez a kritika ténymentes, igazából kritikamentes nyilt “nekem nem teccik, mer szar” alátámasztásokkal igazolt fikázás. A PB kritikánál legalább hozott tényeket. Igaz, hogy baromság volt az is(és az jött le, hogy azt se tudja mi, hol merre), de legalább tény volt :DDD
Szal szerintem ez az iromány visszalépés. :)
Nagyon populista és antiszociális :D (bár azt hinné az ember, hogy ezek ambivalens kifejezések, de nem, itt és most nem :D)

Hooligan - 2006. 06. 03. 02:02

Oké. Nyertél. :)
Monngyon le… :)))

AgentJoe - 2006. 06. 03. 02:09

Snake for presi… őőő… Blikk-editor! :D

kacagomikulas - 2006. 06. 03. 02:32

szerintem, mivel ez egy blog az írja le és úgy a véleményét aki és ahogy akarja, szal a lényeg nem kötelező olvasni. :)
Más kérdés, hogy nekem maga a sorozat nagyon bejön, nekem nagyon tetszik, hogy minden mindennel összefügg és szerintem sokkal több erénye van a sorozatnak, mint hibája.
Ami a Prison Breake-et illeti, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én azért ülök le megnézni egy sorozatot, hogy legyen egy kellemes 45 percem, ami alatt jót nevetek ( vagy épp sírok :) ), vagy pedig szórakozom. Az meg, hogy sorozat készül egy börtönszökésről szerintem több mint izgalmas, szal nekem mindne rész baromira bejött. A Lost-tal is így vagyok egész évben jobbá tette a csütörtök estémet.
Csak ennyit akartam :)

BlaiSeCT - 2006. 06. 03. 03:34

Nálam is alap sorozat és nem zavarna, ha Dallas hosszúra nyújtanák.

Megnézem az aktuális rész, közben valami hangulat változás következik: megdöbbenek, nevetek, ideges leszek stb. Szval jól szórakozom. Nem kezdek el azon agyalni, hogy mikor lesz már vége, mikor adnak már választ. 40 perc kikapcsolódás. Aki eredmény-központú sorozatot akar, az nézzen akkor CSI-t, CM-t vagy WaT-ot helyette.

Snake kritikáit továbbra is elolvasom (lehetne sűrűbben is :), de Winnie írásaira, szavára inkább adok.

Sorozatfüggő vagyok (?) minden sorozat érdekel… Ez kb olyan, mint a trance rajongó, aki Armin van Buuren buliba megy. A dj is felrak olyan zenét, ami nem feltételnül jön be, morogsz 1-t, de nem mész ki és 2 perc múlva már magával is ragad a zene.

Végül: Snake, mikor lesz egy Győzike kritikád? Komolyan érdekelne!

a - 2006. 06. 03. 05:41

snake, szerintem neked a sorozattal mint műfajjal van problémád. semmi gond, de ezt nem kéne minden írásodban kifejtened. de pozitív hogy csak ritkán írsz :P

Freevo - 2006. 06. 03. 06:22

Hát vártam már, hogy Snake alkosson valamit a Lostról, és ezzel a sorozattal kapcsolatban úgy látom, teljesen képben is van. Nem csoda, hogy nem túl sokmindenről ír vele kapcsolatban, csak a rétestészta-effektust hajtogatja – a sorozat ugyanis tényleg csak erről szól, másról alig lehet szót ejteni. Snake írása szerintem a lehető legalaposabban körbejárta az igen karcsú Lostot, csak a stílusán kéne csiszolni, mert ez a (már említett) erőltetett polgárpukkasztás hatásos ugyan, csak nem itt.

ogRemanO - 2006. 06. 03. 09:49

Én egyáltalán nem merném állítani, hogy az írók nem tudják merre felé halad a sorozat vagy nincsenek legalább egy vékony vonalon tisztázott elképzeléseik, épp, hogy ez adta a nagyszerűséget a sorozatnak és ezért is fogom még sokáiag nézni. Mert a House melett (ami azért valljuk meg egészen más jellegű és talán műfajú is) ez a legjobban megszerkesztett sorozat. Mind részenként, mind egészében. Abrahms-sel nem tom mi bajod, nem mondom, hogy egy zseni a fickó, de vanna jó ötletei és ezért a sorozatért (főleg a második évadért nem nagyon vonható felellősségre), hisz a a sorozatot Lindelof és Lieber is babausgatja.

Hurley tényleg érdekes választásnak tűnik. Nem mondom, hogy rossz karakter, de mondjuk csak az első Hurley episode után kedveltem meg, amit úgy vettem ki te már talán nem is láttál. Akkor már inkább Mr. Eco v Sawyer (első évad alapján).

A zenéje viszont én is szeretném megdicsérni, eddig nem tudtam, hogy ugyanaz a zeneszerzője, mint az Aliasnak, pedig sokszor csendült fel nagyon hasonló muzsika a háttérben. A szép képekről meg annyit, hogy asszem az első évad extrái között mondták is, hogy nem volt céljuk ígyis a realizmusra törekedtek és arra, hogy a karaktereken legyen hangsúly (vagy valami ilyemsi, már nem emlékszem tisztán).

A House kritikára kiváncsi lennék én is, ha az se, akkor reménytelen. Talán Boston Legal (na, de az tuti nem fog neki tetszeni).

valaminick - 2006. 06. 03. 09:58

ennyit fűznék a cikkhez:
LOL

jah és ps.: talán fordítsd le angolra és eljut hozzájuk mert így csak azokhoz ér el az üzenet akik szivesen nézik mégha húzzák is nagyon a történetet..:) lehet nekem is le kéne fordítanom angolra és akkor biztos eljut hozzád is az üzenet:P

seven - 2006. 06. 03. 10:09

hehe, igazabol Snake irasain mindig jol elszorakozok. meg akkor is ha eddig az osszes kedvencemet fikazta :) (PB, 24, Lost).

Amugy nem azert de nem Abrams all a Lost mogott. Csak az elso evadban segitett, legfokeppen a Pilot epizod elkesziteseben. De a 6. resz utan mar semmit se csinalt.

Olyannyira semmit, hogy a 2. evadhoz egy mukkot se tett hozza. Minden Damond Lindelof es Carlton Cuse agyanak a szulemenye.

Es szerintem nagyon is tudjak hogy mi fog tortenni.
Mindenestre nem ertek veled egyet, de mindegy. Mindenkinek megvan a maga velemenye,…

BlaiSeCT - 2006. 06. 03. 10:33

seven:

Azért, hogy egy mukkot nem csinált, íg ynem igaz:
executive producere volt a Hurley központú Dave c. résznek.

kofferlaci - 2006. 06. 03. 10:48

Snake! Szedd össze magad!:)
A Lost nagyon jó! Ha nem szereted a hosszú sorozatokat nézzél Végtelen Határokat! 86 évad van már belőle és nincs közte két összefüggő! Szerintem birnád…:)

Mor Tuadh - 2006. 06. 03. 10:59

Emberek!

Szerintem Snake szándékosan írja össze ezt a sok hülyeséget, és éppen az általa kiváltott hatást élvezi. :)

És ha valamelyik sorozat tetszik neki, azt se fogja úgyse bevallani, ne reménykedjetek…

net.encore - 2006. 06. 03. 11:24

Én sem nézem már a lost-ot, de nálam nem volt ilyen elhatározás, hogy na mostantól már nem nézem. A második évad 9.ik részéig néztem (de már az első évad vége felé aggódtam, hogy le fogok morzsolódni), aztán meg egyszerűen elfeljtettem leszedni a következő részt. Két héttel később észbe kaptam, hogy eggyel kevesebb sorozatot nézek, mondom nem baj majd egyik hétvégén lerántom és egybe megnézem az elmaradt részeket, de ez azóta se történt meg.

Human Insect - 2006. 06. 03. 11:28

látom azért az olvasás nem megy itt pár embernek, hogy ezt honnan tudom?
“snake csak a rétestésztát szidja”
közben a fényképezést meg a színészeket is, a zeneszerzőt majdnem, és még az összefüggéseket is

Mx - 2006. 06. 03. 11:50

Hát az első nagy, és az utolsó előtti és az utolsó kis bekezdés lényegében erről szól, ez már a cikk 80-85%-a :)
A maradék egy bekezdésben elmondja, hogy hurley és lock karaktere érdekes a többi unalmas, Matthew Fox szar (ezér lett emmyre jelölve), a rendezés gyenge a fényképezés is.
Na most ez nem kritika, nem értékelhető. Miért?
Mert nem hoz egy példát, egy jelenetet, egy hibát, egy gondolatot, semmit. Egyszerűen rámondja, hogy szar. Kb olyan, minthogy én rámondom egy Rembrandt képre, hogy szar. Minden indoklás nélkül. Azt viszont mondhatom, hogy nekem nem tetszik. Na érted, hogy miről beszélek. Egy dolgokat hangsúlyozott végig a rétestésztát, :) amit mondjuk szintén nem támasztott alá, de mind tudjuk, hogy igaza van. Ez neki nem tetszik, ez elfogadható, mert ez a jelenség valós. Ezért foglalkozunk csak ezzel a véleményével. :)

seven - 2006. 06. 03. 12:00

Blaisect: az, hogy o az exec prod, nem jelenti azt, hogy aktivan reszt vesz a sorozat kesziteseben.

Lark - 2006. 06. 03. 12:01

Szerintem nem baj, hogy ilyen az évad vége, szerintem az is jó, hogy sok a kérdés, és szerintem még egyáltalánnem unalmas.
Viszont Matthew Foxot az elejétől kezvde utáltam :P

Raven Seldon - 2006. 06. 03. 12:28

A pogácsás hasonlat jópofa, de amúgy nem értek egyet :)
Abban mondjuk igaza van hogy az írók sem nagyon tudják előre, hogy merre fog haladni a sztori, ezt hitelesebb forrásokból tudom, de ez nem egyenlő azzal, hogy össze-vissza vagdalóznának, hisz mint látjuk elég szépen csinálják (az hogy nem kapunk választ 1-1 feltett kérdésre, nem jelenti azt hogy elfeledkeztek róla).
Igaz én is úgy gondoltam, hogy a Season2 fináléval lezárul a cucc mert nincs benne több potenciál, de úgy látszik vannak még ötleteik. Én kiváncsian várom a 3. évadot, aztán még ha unalmas is lesz, nálam még úgy is simán ütni fogja az összes többi elfuserált sorozatot :) (jah említettem már hogy a Robinson Crueso az egyik kedvenc könyvem?;))

Stagger - 2006. 06. 03. 12:34

Hú az a kevert angol-magyar mondat vérciki. Cikibb bármelyik sorozatnál, amit Snake valaha fikázott!

Mammut - 2006. 06. 03. 12:37

Jack és Sawyer olyan tipikus karakterek, mint állat, sablon, utóbbi ráadásul a minden filmben ott vagyok macho kari. Emmyvel meg miért is érdemes akkor foglalkozni, mikor pl. egy sori csak azért megkapja, mert cancelt kapott…

Snake arról írt, hogy Hurley érdekes, és így is van, még a róla szóló rész előtt is, ritkán tűnt ugyan fel, de az mindig jópofa volt, szerintem is egy jól eltalált karakter.
Ebben a sorozatban az időhúzáson kívül pedig alig venni valamit észre, főleg a második szezon kezdetén. A téma jól indult, de úgy elszexuálták, mint állat. Shame on them.

seven : az ex.prod. csinálja egy sorozatban a legtöbbet ;)

Human Insect - 2006. 06. 03. 12:56

raven, azt mondod biztosabb forrásból tudsz valamit a lost kapcsán, utána meg egy ilyet eleresztesz?

“Igaz én is úgy gondoltam, hogy a Season2 fináléval lezárul a cucc mert nincs benne több potenciál”

ez már csak a naiv gondolat miatt is mosolyogtató, de a biztosabb hiteles forrásaid sem mondták, h minimum annyi évad lesz ameddig nézik.

Sawyer - 2006. 06. 03. 13:09

A hozzáállással van egy kis gond…
Akármilyen jó egy sorozat, Snake úgyis lefikázza, mert úgy áll hozzá.
Ha meg utálja a sorozatokat, akkor mi értelme írni róla?
Human Insect írását a fináléról sokkal jobb volt olvasni, ő legalább ért a sorozatokhoz.

Doktor - 2006. 06. 03. 13:10

Emmy ide vagy oda, azért gyerekek… Senki ne mondja hogy ez a Matthew Fox nagy színész. Sőt. Már nekem is elegem van az “egyféle arcot tudok: fáradt, dühös, mindenkiből elegem van”

Mar a kórházban is ugyanolyan mimikája volt mint a szigeten végig.

Egyébként pedig a kritika tényleg nem 100%os, viszont miért kéne tökéletesnek lennie? egyikötök sem a mozinet-be, vagy akarmelyik szinvonalas filmes-mozis ujsagba ir, nemde? Még winnie sem… Ez csak vélemény.

Doktor - 2006. 06. 03. 13:12

az angol-magyar kevert ellenben tenyleg ultra gaz.

Mor Tuadh - 2006. 06. 03. 13:33

:) az a hunglish mondat volt az egyetlen ami nekem tényleg tetszett snake írásában :)
lehet szidni engem is… :)

tijs - 2006. 06. 03. 13:42

Szerintem nem a PB nézők iq-ja 1 számjegyű, hanem a tiéd, te paraszt.
Winnie, hogy engedhetitek, hogy egy ilyen jó oldalra ilyeneket írjanak, ezzel lealacsonyítja az egész blogot.

winnie - 2006. 06. 03. 13:49

Nem tudom, ezzel is mutatjuk, hogy nem mindenki sorozatfanatikus, de ha majd istenít egy sorozatot, ha besz*p valamit, akkor majd lehet röhögni rajta. (Egyszer úgyis eljön az idő.)

De a lényeg, hogy mindenki végre elküdheti az anyjába, ha nem ért vele egyet.

Mx - 2006. 06. 03. 13:59

Azért érdekes nézni, hogy mennyire megosztja a közönséget ez a sorozat, holott azt hittem, mindenki szereti :))

Nah mind1, most itt az ideje izgalmasabb vizekre evezni Sam Fisher bácsival :P

Donnie - 2006. 06. 03. 15:24

Mammuttal értek legjobban egyet, egyrészt rossz irányba ment el a sorozat (ez mondjuk szubjektív), másrészt megy a tartalom nélküli időhúzás, az erőltetett flashbackek (ez már kevésbé). A Lost készítői nem mertek újítani, és ennek meg is lett a hatása szerintem; a jövő évi terveik meg végképp meggyőztek, hogy lemondjak a sorozatról.

Matthew Fox nem érdemel semmilyen díjat, ne hülyéskedjünk.

A nézettségi hanyatlásról annyit, hogy a jövő évi vetítési stratégia szerintem jó döntés, ugyanezt jelentették be hamarabb a Veronica Marsnál (remélem, ott is lesz hatása), és hát a 24-nél már bevált.

koac - 2006. 06. 03. 15:29

Mivel ilyen sok komment erkezik (szerencsere), nem terveztek esetleg egy forumot hozzacsapni a bloghoz? Nem akarok elegedetlennek laccani, csak sztem konnyebben attekintheto lenne, mint igy, ebben a formaban.

Mor Tuadh - 2006. 06. 03. 15:59

jó ötlet, támogatom :)

Human Insect - 2006. 06. 03. 16:13

felesleges. eléggé témánál marad itt is mindenki, és ez jó

mármint ez egy normális blognyi kommentmennyiség

Sawyer - 2006. 06. 03. 16:39

“de ha majd istenít egy sorozatot, ha besz*p valamit, akkor majd lehet röhögni rajta. (Egyszer úgyis eljön az idő.)”

Ha meg is tetszik neki valamelyik sorozat, akkor sem fogja bevallani.
És valóban nem kéne engedni, hogy ide írjon… tök jó az oldal, jók a kritikák is, de ez még annak sem nevezhető. Semmi értelme nincs.
Nagyon nem illik ide, ahova azok jönnek, akiket a sorozatok érdekelnek.

Doktor - 2006. 06. 03. 16:42

“hanem a tiéd, te paraszt.” bar bocs, de egy paraszt ‘picit’ többet dolgozik mint te, es többet ad a te jólétedért, mint te azt hinnéd. Szvsz inkabb hasznald a bunkot, mert amugy te is azza valsz.

lol - 2006. 06. 03. 16:46

“De a lényeg, hogy mindenki végre elküdheti az anyjába”

mer ez emeli a blog szinvolnalat nem, kjis?

lol - 2006. 06. 03. 16:48

tijs.

v3g374 - 2006. 06. 03. 20:37

Haver, ez a cikk tuti. Marhara ramutattal a sorozat erenyeire. Szep munka. Keep goin’!

Winters - 2006. 06. 03. 21:35

Ez a cikk, ezzel a káromkodással komolyan idevaló?

v3g374 - 2006. 06. 03. 21:43

Winters:

Hova mashova?

norti - 2006. 06. 03. 22:42

Felejtsétek már el, hogy ez egy cikk. Nem újságíró itt senkise, max. egy blogba “firkál”. Még az indexen is néha megkérdőjelezhető egy-két embernek az újságírói munkássága, de az, hogy a bloggereket is cikkírónak neveznénk az elmúlt 1-1.5 hype-korszakának az eredménye.

Ha újságíró lenne, akkor talán megütné a színvonalas kritika szintjét (amihez azért néhány embernek itt már sikerül közelebb kerülni), de így csak egy magánvélemény egy közös naplóban.

norti - 2006. 06. 03. 22:43

1-1,5 év

kitöröltem és kimaradt, bocs :P

v3g374 - 2006. 06. 03. 23:40

norti kollega lecci ne flemelj.

yaze - 2006. 06. 03. 23:54

A környezetemben szinte mindenki többé-kevésbé, de unja a Lost-ot.

Szegény szerző, meg kereshetne már egy jó magas épületet aminek a tetejéről leugrana, akkor nem kéne sorozatokat néznie (bár gyanítom inkább csak a tv.com-on olvassa a tartalmukat), amiket utál, és nem kéne elviselnie azt a belső fájdalmat, amit az miatt érez, hogy vannak sorozatok, amelyek sok embernek tetszenek.

Sawyer - 2006. 06. 04. 01:08

“norti kollega lecci ne flemelj.”

Szerintem Snake P. írása is felér egy hatalmas flame-eléssel…

BlaiSeCT - 2006. 06. 04. 02:22

Most akkor ez a “Guilty pleasure”? Fikázzák, hogy így rossz, meg úgy szar és el van nyújtva, meg ez nem tetszik, mégis hétről hétre képben vannak az eseményekkel? :)

v3g374 - 2006. 06. 04. 05:15

Sawyer: Ugyanmár. :D

BlaiSeCT: Speciel 2×09 ota nem nezem, es nagyon orulok neki. :D

Mor Tuadh - 2006. 06. 04. 11:02

Nálam tervben volt, hogy a nyáron elkezdem nézni az elejétől, eddig ugyanis csak 1 részt láttam belőle, de mostmár kezdek elbizonytalanodni.

Snake írásai meg szerintem is csak lefelé húzzák itt a színvonalat

Zs0lt1 - 2006. 06. 04. 11:20

“nem egy Prison Break, aminek már a setupja láttán sejti az ember, hogy az egyszámjegyű intelligencia kvócienssel rendelkezőknek készült (és ők is élvezik)”

Kabbbe :PP

v3g374 - 2006. 06. 04. 17:16

Mor Tuadh: Csak pozitiv iras jelenhet itt meg? Bah :D

yorkstone - 2006. 06. 04. 17:21

Egyetértek abban, hogy a Lost legnagyobb hibája, hogy a kérdéseket csak halmozza és az egész történetet jobbra-balra tekeri (emiatt nem is nézem). Viszont azt kikérem magamnak, hogy a Prison Break annyira a hülyéknek való. Nekem nagyon is bejön, ott fennáll a három kérdés minden részben, de választ is kapunk rá. Vannak benne képtelenségek, de mivel ez “egy elnyújtott mozifilmmel” ér fel, valószínűleg nem mindne úgy van a való életben. Még egyes dokumentumfilmek is mutatnak f***szságokat, amik k***vára nem úgy vannak.

Mammut - 2006. 06. 04. 18:56

szóval azért nem hülyéknek való, mert te is nézed… hmm

Raven Seldon - 2006. 06. 04. 19:37

Human: én sem vagyok teljesen hülye (vagy naív, ahogy visszafogottan fogalmaztál), nyilván egy ilyen nézett sorozatot nem fognak abbahagyni, ami nem feltétlenül jó, hisz mindenképp lesz egy csúcspont, ahonnan a csúfos bukás (avagy lassú leépülés) jön.
Egyesek szerint ez már megtörtént:)
Szerintem még nem, és ezért nem lettem volna végsőkig elkeseredve ha a 2. évaddal véget ér a móka.
A PB-sek meg ne vegyék már ennyire magukra Snake magánvéleményét! Én nagy LOST fan vagyok mégis mosolyogva olvastam végig a cikket.

Fishi - 2006. 06. 05. 03:14

Mi a fenéért rontaná ez a blog “színvonal”-át? Könyörgöm, ez egy blog! Oda van írva minden bejegyzéshez, hogy ki követte el. Nagyon jól tudod, hogy Snake-nek milyen a stílusa, ha bejön, elolvasod, ha nem, akkor elkerülöd. Pláne, hogy fényévente egyszer ír kritikát, nem értem miért vagytok úgy oda.

nolan - 2006. 06. 05. 11:21

ne csináld már snake! ez már nagyon izzadt volt…én csak az oltások miatt járok ide (meddig is ad védelmet a sorozat ellen?) de ez nem veszi el a kedvem. tudom vicces pogácsázni a töketlen dokit, de büdös is. keményebb és átgondoltabb kritikákat kérünk különben snake lesz oltva!!!!

nola - 2006. 06. 05. 11:24

yorkstone…ne haragudj, imádom a PB-t, párom is, minden kedd este programon volt de ismerjük már be mekkora faszság! kérdések…az a baj hogy a pb még a kérdést is hülyén teszi fel, ergo hülye válasz…

lost legalább kérdez és nem válaszol hogy ne derüljön ki, hogy mindkettő hülye :)

Dallas foreva

ád - 2006. 06. 05. 16:29

Öcsem, te mekkora egy merev fasz vagy, te Snake.

Miert nem mesz mar el anyadba? Ki kivancsi a hülyesegeidre?
Takarodj a netröl, aztan a hülye haverjaiddal megbeszelhetitek a hülye vilagnezeteteket, csak minket kimelj meg magadtol!

Lui - 2006. 06. 05. 17:18

Már a prison break-ról írt ökörségnél (mert nem lehet a legnagyobb jóindulattal sem kritikának nevezni)leírtam a véleményem az egészről.
Lost is jó és a P B is sztem. És írjon bármit egy ilyen igénytelen, bunkó aki csak a polgárpukkasztásra utazik és ezt élvezi, nem érdekel. Én akkor is szeretni fogom ezeket a sorikat.
Másrészről meg szinte biztos vagyok benne hogy Snake el sem olvassa a hozzászólásokat, egyet sem. Szarik rá ahogy ránk is, nem érdekli csak az h kiosszon mindent és mindenkit aki szeret olyan sorozatot amit Ő nem.
És ez szánalmas.

joebacsi - 2006. 06. 05. 17:46

“Elképesztő lehetőségekkel kecsegtető sztori, nem egy Prison Break, aminek már a setupja láttán sejti az ember, hogy az egyszámjegyű intelligencia kvócienssel rendelkezőknek készült (és ők is élvezik).”
ok, lehet, hogy én hülye vagyok, de legalább nem kúr a fater folyamatosan…mondanám, hogy szar lehet neked, de mivel élvezed, ezért még ezse állná meg a helyét…

Barpi - 2006. 06. 05. 18:26

Szerintem rettenetesen bunkó stílusod! Gondolom te mint agyoniskolázott nem is nézted a Prison Break-et? Ne is tedd! Kár, hogy mindenki írhat kritikát. Még olyan gyökér is mint te!

ád - 2006. 06. 05. 19:59

“A múltkor a Prison Break címen futó faszság-fesztivállal kapcsolatos bánataimmal táncoltam a hisztisebb rajongók idegein”

A hülyesegedet meg azzal sem tudod leplezni, hogy ugy csinalsz, mintha csak poenbol es a mi idegesitesünkre irkalnal ekkora faszsagokat.

Amugy nem ertem, a blog keszitöi hogy engedhetnek teged itt irkalni. A primitiv stilusod (amihez most en is lealacsonyodok, hogy jobban felfogd) az egesz oldal szinvonalat rontja.

Ha csak “poenkodsz”, akkor menj anyadba poenkodni, ha meg komolyan gondolod, akkor ne probalj ugycsinalni, mintha…

Inkabb menj anyadba!

mazsola - 2006. 06. 06. 02:23

Nem értelek titeket. Át lehet ugrani Snake írásait, ha vki nem bírja a stílusát. Én se olvasom el mikor vmelyik kedvencem szerepel az étlapon.

Azért néha pozitívat is írna vmiről… (Legalább példa szintjén)

Attis - 2006. 06. 06. 12:34

Ha már tömegeket anyázol odabigyeszthetted volna a szöveg aljára a lakcímedet vagy hol lehet megtalálni, hogy pofánvágjalak.

Azért, hogy te egy türelmetlen idegbeteg balfasz vagy nagyon sajnállak. Arra még nem gondoltál, hogy az emberek többsége nem szenved ebben a betegségben mint te és a felmerülő kérdések ellenére nagyonis élvezi a sorozatot? Mert ha tettszik ha nem ez az igazság…. Rengeteg kellemes percet szerzett nekem ez a sorozat. Ha pedig te tudsz valami jobbat nem csak az irritáló másokat sértő erőltetett humorú kritikáadat megírni aminek a vége ráadásul totál Gálvölgyi majmolás, akkor nosza…

ák gábor - 2006. 06. 06. 20:08

Ez mi ez? Ez nem kritika, ez hülyeség..

A.T. - 2006. 06. 07. 17:00

Én csak annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy becsülöm azokat, akik nem nézik a Lostot, mert nem bírják kivárni a válaszokat. Ez a sorozat egyértelműen szélesebb közönségnek szól, de messze nem mindenkinek.

A gond csak az, hogy (felba)snake kolléga véletlenül belenézett 1-2 részbe, és blogírási ingere támadt ettől.

Snake mama - 2006. 06. 07. 19:08

Tessék békénhagyni a fiamat!Szegénynek mostanában elég problémája van,jelenleg angolul tanul már minden második szó megy neki ráadásul készül az ujjabb kritikájával ami a Született Feleségekről fog szólni!A multkor is rányitottam és pont arra végzett önkielégitést.Az apja elvárásának is meg kell felelnie szóval nem könnyű az ő élete.De egy kis odafigyeléssel,törődéssel esetleg egy két jó tanáccsal lehet rajta segíteni.Üdvözlettel egy aggódó mostanában csuklási rohamokban szenvedő anyuka!

R K - 2006. 06. 10. 14:47

Ti nem veszitek a poént? Egyáltalán észreveszitek?

Sajnállak titeket:(

noble - 2006. 06. 14. 17:06

köztudott, hogy snake is rajong a sorozatokért. csak úgy kell tennie mintha…ez nehéz lehet. nagyon. sajtreszelőt

MerlinW - 2006. 06. 22. 20:52

Nagyon komoly, hogy ennyi cikk után is hülyére tudja venni az embereket…:)

Én minden alkalommal ugyanolyan vigyorral olvasok Snake hülyeségeit, mint a hozzászólásokat.. nem a hozzászólásokat szélesebb vigyorral olvasom:D

Emberek…

Casillas - 2006. 08. 03. 19:31

fuhát halljátok XDDDDDDDD

végigolvastam a kommenteket, és azt kell, hogy mondjam, szörnyűek vagytok :DDD

azért annak örültem, hogy egy páran fogták a poént, de a többiek….

én simán végigröhögöm Snake írásait, pedig kedvenceimet is fikázza, de pont az a legjobb, hogy nem ugyanazokat a közhelyeket írja le, mint a többi cikk, és ha belegondoltok, ha tetszik, ha nem, igaza van ;D
ha tényleg szereted a sorit, akkor egy kritika miatt nem fogod abbahagyni a nézését szerintem, bár lehet, hogy nálatok ez másképp megy ooS

Desperate HOUSEwife - 2006. 08. 05. 01:09

Hi!
Lehet, hogy én vagyok perverz, de én kimondottan élveztem ezt a kis írást. :-)
Pedig én valami furcsa módon még mindig szeretem a Lost-ot, vállalom. Most néztem meg a 2. évadzárót, és engem letaglózott.

Ugyanakkor én nem az a fajta rajongó vagyok, aki nem szeret és nem tud belekötni abba, amit kedvel, és az az igazság, hogy Snake számos megállapításával egyetértek. A szűzkurva-hasonlat nagyon jó. Mert annak ellenére, hogy én továbbra is szeretem ezt a sorit, és várom a 3. évadot, néha (?) bizony az idegeimen táncol. Pontosan amiatt, amiről Snake írt, hogy amikor már azt hinnéd, megadja magát és végre szétnyitja a lábait, az utolsó pillanatban mégis összezárja, és röhögve távozik- hogy folytassam a metaforát némileg. Tényleg nagyon idegesítő, hogy kérdések megválaszolása helyett újabb kérdéseket vet fel, de nyilván ezzel akarják a lehető leghosszabb ideig fenntartani az érdeklődést, ez valahol érhető szempont is az alkotók részéről. Szemét, de érthető. Ja, itt jegyzem meg, hogy a “néző, néző, te szopni jársz ide”- asszociáció is telitalálat. :-) Viszont amennyiben mindez koncepció, és VAN magyarázat, csak nem akarja túl korán elárulni, akkor én ezt meg tudom bocsátani. Amnnyiben a rétestészta-effektus oka az, hogy az alkotóknak halványlilájuk nincs a válaszokról, akkor nem. De ezt most még nem lehet tudni.

Kellő humorral kell megközelíteni ezt az írást, és akkor észre lehet venni, hogy alapvető dolgokban Snake-nek nagyon igaza van. Szerintem.

Én viszont NAGYON remélem, hogy a Lost alkotói legalább nagyvonalakban tudják, hogy mit csinálnak. Ha a 6. évaddal befejezik a sorit, akkor pontosan tudják, mi lesz a vége, és hogy mit miért csinálnak úgy, ahogy, és nem csak azért kelt fel Locke a tolószékből mert az olyan jópofa, hanem igenis van rá magyarázat, és az ki is derül. (azért ezt a példát hoztam, mert ez talán a legkevésbé spoileres) Meg hogy mindenre van magyarázat, amire most azt mondodm, hogy WTF?! Szeretek optimista lenni, és azt hinni, hogy ezeket a dolgokat az alkotók mindet tudják már mos

Phoebe - 2006. 08. 07. 00:34

aszondták, h max 3-4 évadot szeretnének + 1 mozifilm lezárásként.
nekem spec 1 résznél tetszett Matt Fox játéka: az Exodus 2-ben asszem, amikor Sawyer mondja neki azt, h ismeri az apját, meg minden.
na, ott jól játszott Jack-o.
és Sawyerrel nem értem, mi bajotok:-D
a kritika meg… háááát….. nem az én véleményem, foglaljuk össze annyival…. és így finom vok…

subi - 2006. 08. 09. 13:10

Bevallom, azért olvastam el ezt a kritikát, mert Prison Break-ről alkotott véleményével igencsak felkeltette a figyelmemet Snake.
De most kellemesen csalódtam. Bár én eddig néztem, s nagy a valószínűsége, hogy nézni is fogom a sorozatot, de szinte minden megállapításával egyet kell, hogy értsek. Magam sem tudom eldönteni, hogy a sorozat készítői hány résszel előre ismerik a történetet. Néha úgy gondolom, hogy folyamatosan találják ki, mivel is kellene tovább vinni, de később mindig meggyőzöm magam, hogy biztosan tudják legalább az írók, hogy mi is történik a szigeten, s főleg, hogy mi lesz a vége.
Én inkább azért drukkolok, hogy még nagyon gyorsan ne legyen vége, mert akkor biztosan csak valami igen nagy marhasággal tudnák lezárni a sorozatot. Márpedig akkor inkább várok még egy-két évadot, s talán utólag majd mindent jól megértek.
Hű de naív vagyok:)

Fj0d0r - 2006. 08. 18. 16:39

“nem egy Prison Break, aminek már a setupja láttán sejti az ember, hogy az egyszámjegyű intelligencia kvócienssel rendelkezőknek készült (és ők is élvezik).”

Ha ez így lenne akkor te is rajongó lennél.

Nem a kritikával van bajom, mert a PB valóban tele van hibával, hanem azzal, hogy személyeskedsz. Ha nem lenne ott a zárójeles megjegyzés még poénnak is venném, de így egyértelmű, hogy rosszindulatból írod.
Írj kritikát, akkár ilyen alpári, tahófalvás stílusban is nekem tök mind1 hisz tudjuk, hogy “a vélemény olyan mint a segg…” csak az a gáz amikor az ember szándékosan bánt olyan embereket akiket még csak nem is ismer. Na ez bunkóság és csak a saját értelmi színvonaladról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

banok - 2006. 08. 27. 17:26

A kritika minden szavával egyetértek

Ádám - 2006. 09. 23. 13:12

Snake! Te büdös p@r@szt! A LOST a világ legjobb sorija! Húzz az édesanyádba!!

mercenary - 2006. 09. 23. 16:29

ez az elso snake iras, ami tokeletes osszhangban van az en meglatasommal is. persze erre szamitottam is, hiszen ha mar a kedvenceimet lehordta a sarga foldig, elvarom, hogy azokkal a sorozatokkal is ugyanolyan kedves legyen, amiket utalok. es igen, igy tortent. :)

sorozatban nem csalodtam akkorat meg, mint a lostban. az elso evad masodik feletol 200%-on neztem a sorozatot, mert sajnaltam minden egyes reszre 40-40 percet az eletembol. vicces, de 20 perc alatt is tokeletesen ertheto maradt, olyan lassan beszeltek, hogy igy is siman el tudtam olvasni a feliratot :)

igazabol tavaly nyaron, mikor vegigseggeltem az elso evadot, izgatottan vartam a folytatast, mert barmennyire is felbaszott, ugy ereztem, az alkotok tartoznak nekem annyival, hogy kiengeszteljenek egy masodik evaddal. aztan valahogy ez tolodott, hiszen nem kivantam hdtvrip-ekkel bohockodni, gondoltam megvarom a dvdrip-et, de azota annyi ido telt el, es azota annyi jobb sorozatot lattam, hogy ra kellett dobbennem, a lost egyeltalan nem tiszteli a nezoket. fogalmuk sincs rola, hogy mit akarnak (legalabbis az elso evadrol sut a tanacstalansag), mezesmadzagok sokasagaval hadonasztak, amiknek aztan a sztorira semmifele kihatasuk nincs, csak hogy minel nagyobb celkozonseget halasszanak maguknak ossze. vannak benne erdekes szalak, de ezeket pusztan a veletlennek, mintsem az intelligens elore megtervezettsegnek tulajdonitom.

az i-re gyakorlatilag az tette fel a pontot, amikor megkukkantottam a destination lost-ot. akkor jottem ra, hogy ez egy szarfos. ha van sorozat, ami egyeltalan nem igenyli az ilyesfajta osszefoglalo epizodot, akkor az a lost, mivel tokeletesen latszik rajta, hogy a 25 resz alatt nem tortent benne semmi, hiszen meg ez egy 40 perces osszefoglalo is tele van uresjaratokkal. akkor dobbentem ra, hogy at lettem baszva. de csunyan.

ugyhogy innentol fogva en mar nem vagyok kivancsi a folytatasra, sem a masodik, sem a harmadik, sem az ikszedik evadra, szopassak azt, akinek ket anyja van. a gondolat vegere idekivankozik meg egy south park

Friendsfan - 2006. 09. 23. 20:36

Igen, igen. Van benne igazság. A Lost a második évadra teljes káosz lett. Pedig az alapötlet szerint kimeríthetetlen, talán pont ezt vitték túlzásba. A flashbackek óriásiak, a eleinte a sok kérdés csak fokozza az érdeklődést aztán az ember ott tart, hogy nem lehet akkora a húzás, hogy 3-4 éven keresztül idegileg is erre hangoljam magam. Egyszerűen sokáig húzzák, ami a legtöbb sorozat halála. Ennek 1 év a kapacitása legjobb esetben kettő, de mivel a második egy nagy nulla, ezért a harmadikal be kéne fejezni. A színészek. Matthew Foxot én se tartom sokra, ezzel a karakter formálással egy “ízletes” Soap-ba való, amolyan Dallas félébe. Terry O’Quinn magasan a legjobb az egészben. Az első évadban még Josh Holloway is elfogadható. Domonic Monoghantől vártam többet, de szerintem a szerepe is akadályozza a kibontakozásban. Szóval egy évadra volt ez tervezve, és az első évad miatt égig nézni 5-6-ot (vagy Isten tudja mennyit) nem érdemes.

meroving - 2006. 09. 23. 23:44

Snake!

Mégis mit vársz??

A Lost egy dráma,a Prison Break meg egy akció-sorozat.Nyilván nem gördülnek úgy az események a Lostban,de pont az a lényege.És ez tetszik,hogy sokal több a mondanivalója,sokkal több pszichológia van benne,mint esemény.Szerintem egy igazi mestermű,egyszerűen zseniális minden jelenetében,minden percében.lehet hogy én ilyen lelassuét lény vagyok meg ilyenek,de a Vészhelyzet óta nem láttam ennyire magávalragadó sorozatot.(na jó:ami még nagyon tetszett az a Criminal Minds)

fogi - 2006. 09. 24. 12:17

Én pedig a Twin Peaks óta nem láttam, olyan sorozatot, ami ennyire megragadott volna! A Twin Peaks-et is az ilyen türelmetlen nézők ölték, akik követelték, hohy minden legyen megoldva , de izibe! Komolyan nemtom egyesek mit hisznek, majd jönnek az Other-ek, aztán igazolvánnyal bemutakoznak a túlélőknek, és egy tábortűz mellett rendeznek minden problémát, stb. Ez nem erről szól sztem! David Lynch is megmondta, egy rejtély addig izgalmas, amíg nincs megfejtve, utána eltünik a varázsa.
Sztem Michael Emerson a legjobb színész a sorozatban.
A “kritikára” szót se vesztegetnék, az a legnagyobb baj Snake kritkáival, hogyha poénnek is gondolja, egy olyan embernek , aki még nem látott részt az adott sorozatból, simán elveszi a kedvét tőle!

OneillTabornok - 2006. 09. 24. 19:45

öhömm. ezzel az intelligencia dologgal azért vitatkoznék. Minden sorozat egyetlen feladata a szórakoztatás és nem kell egyikhez sem kvantumfizikusnak lenni, szóval a Lost-hoz sem kell több ész mint egy brazil szappanhoz. Egyébként 2 évad után még mindig masszív unalom az egész. szerintem a 3. évad lesz az utolsó. ebből a szigetes témából nem lehet kihozni még 2-3 évet az tuti

bodeg - 2006. 09. 30. 14:25

Ezen a cikken max jót röhögni lehet. Sajnállak kedves “sznék”!

rompez - 2006. 10. 03. 15:11

Én jókat kacagok ezeken a kritikákon :)
A hőbörgők meg túl komolyan veszik

> - 2006. 10. 23. 14:27

Kabbe! Ez a legjobb sori!
Én is bírok bunkóskodni…

khymeria - 2006. 11. 04. 14:18

Jah!Winnie-vel értek 1et.Nálam is alap a Lost,van nála izgalmasabb,szórakoztatóbb,de számomra egynek sincs olyan átütő hangulata,mint ennek.

TdA - 2006. 11. 09. 21:15

snake…dugulj el

Robinson crueso - 2006. 12. 27. 17:08

Tök jó csak nem tudom megjegyez ni a tartal mát

numberone - 2006. 12. 29. 10:34

tőlem aztán lehet véleményed kicsikígyó, de a végre az anyázás az felesleges volt. ezek után te ne beszéljél iq szintekről.
egyébként azon mosolygok h neked nagyon szar életed lehet m ,mert ennyi mocskot kell végignézned ami neked nagyon nem tetszik.

..najó leereszkedek: szórakozz a jó anyáddal teis :D

Valaki a nagyvilágból - 2007. 01. 05. 15:32

Tudod, mit Snake? Ha nem tetszik ne nézd!!!!
Enyi! :@

seven - 2008. 02. 22. 15:42

és idemutat:) lol

Startmenu - 2008. 02. 22. 15:58

Csak kemenyen Snake. Ez jó volt ;)

Startmenu - 2008. 02. 22. 15:59

(Én azért nézem, bár úgysem számit, nem vagyok amcsi.)

The_Daemon - 2008. 02. 22. 16:33

Kár, hogy Snake már egy csomó ideje nem írt.. :'(

Hunnenkoenig - 2008. 02. 22. 18:54

“de hosszú távon roppant idegesítő. Különösen úgy, hogy az alkotóknak jól láthatóan halvány fingjuk sincs arról, hogy hogyan tovább. Annyi baromságot hordtak már össze, amit értelmesen már nem fognak tudni megmagyarázni: a Lost önként és dalolva masírozik a szarba. Egyszerűen bűzlik a tanácstalanságtól, a kapkodástól (igaz, ha jól tudom, az átlagosnál kevesebb idejük volt a forgatásra), és az erőltetettségtől. Tipikusan az a sorozat, amiből az első rész után csak az uccsó kettőt érdemes megnézni, mert eközött csak szappanoperás kavarc van.”

Lol, igy majd’ 2 ev tavlatabol ez mekkora baromsagnak hat.

Ennel kidolgozottabb sorozat meg nem volt. Es most latjuk igazan, mennyire tudtak az alkotok, hogy merre haladnak.

GombaFighter - 2008. 02. 22. 19:01

Kicsit nagy az arca a csávónak, amikor “Elképesztő lehetőségekkel kecsegtető sztori, nem egy Prison Break, aminek már a setupja láttán sejti az ember, hogy az egyszámjegyű intelligencia kvócienssel rendelkezőknek készült (és ők is élvezik).”-ről ír…

Amúgy szerintem a Babylon 5-nek van még hasonló kidolgozott Storyja :)

scrap - 2008. 02. 22. 19:23

az elején (mikor az rtl-en néztem) én is így gondoltam, le is álltam vele. de elkezdtem és egyhuzamban megnéztem a 2. és 3. évadot és azóta újra megszerettem.

a PB-t meg ne szidd! :D

kla - 2008. 02. 22. 19:33

Na, itt hamar újra ki fog törni az anyázás…

Aragorn83 - 2008. 02. 22. 20:16

Nagyon gáz ez a kritika….

lacee - 2008. 02. 22. 20:47

És miért gáz? Vannak érvek a sorozat mellett és ellen én is nézem de szerintem is van olyan amiben igaza van. Persze engem is zavar hogy az egész egy kicsit az anyázás részre megy rá és szinte nem is próbál jó dolgot írni róla dehát Snake ilyen.

Aragorn83 - 2008. 02. 22. 21:03

seven: Miért hová kéne a hivatkozásnak mutatnia? :D

casillas - 2008. 02. 22. 21:05

szvsz ha már felhoztátok, friss snake-oltást akarunk.

Aragorn83 - 2008. 02. 22. 21:06

lacee: Nem magyarázom túl. Ha nézed a Lost-ot az elejétől akkor, tudod miért írtam. Ha nem nézed, akkor meg úgysem tudod miért! :D

seven - 2008. 02. 22. 21:42

persze hogy van benne ráció. leegyszerűsítem Snake kritikáját: sok a cliffhanger, kevés a válasz, jó poén színészeket oltani. ennyi. az ilyen mystery drámákat (nincs belőlük sok…) a legkönnyebb megutálni, Snake-nek sikerült, meg sokmindenki másnak is. (És igen, szerintem ennél jobban megkomponált sorozat NINCS.)

Aragorn: hát gondoltam a legújabb epizód kritikájára mutat :D

Aragorn83 - 2008. 02. 22. 21:50

Én nagyon szívesen elnézéném bármeddig ezt a sorozatot, mert nagyon tetszik a történetvezetése.

Azt hiszem én nagyon hamar rájöttem a dolog nyitjára. Sohasem úgy ültem le nézni, hogy “márpedig most válaszokat akarok”. Hagytam had meséljenek nekem. Egyszer voltam csak ideges eddig. Ez az első évad vége volt. :)

Már arra is rájöttem rég, hogy gyakran érdekesebb dolgok derülnek ki a szereplők múltjában, mint az aktuális dologok a szigeten… :)

kla - 2008. 02. 22. 21:58

Hát még máshonnan milyen érdekes dolgok derülnek ki…

lynx - 2008. 02. 22. 22:42

én most nyáron daráltam a Lost1-2-3 évadát, és nagyon tetszett a dolog.

Ennek ellenére ez a kritika is tetszik, mert tényleg rátapint a sorozat hibáira.
(Az imádott 24-emmel is kéne egy ilyen kritika.)

Mondjuk ez a kritika a 2. évad végén készült, és még nem látta a tag a 3-at, amiben tényleg sok kérdésre fény derül, és rengeteg rajongó visszapártolt a sorozathot

Dupladurr - 2008. 02. 22. 22:47

lynx: 24 kritika is van, Snake olt! tag alatt keresd :) Egyébként Snake most már egyáltalán nem fog többet írni? Hiányzik már, az utolsó, Dexteres írása már több mint egy éves :(

seven - 2008. 02. 22. 22:47

tessék:

http://www.sorozatjunkie.hu/2006/04/08/iq-24/

amúgy nem monddható hibának az hogy nem derülnek ki dolgok.. ettől az, ami.

soprano - 2008. 02. 22. 23:04

A Lostosok meg nyugodtan alibizzenek és szórakozzanak az édesanyjukkal.” – nagyon értelmes gyerek vagy, így tovább. remélem rádesik a pisai ferdetorony

winnie - 2008. 02. 22. 23:59

“Egyébként Snake most már egyáltalán nem fog többet írni? Hiányzik már, ”

úgy tűnik, hogy nem, de a remény hal meg utoljára…

úgy odaadnám neki mondjuk a monkot, mert arról szívesen olvasnék valami totális lehúzást. persze az egészben az a rossz, hogy így soha nem derül ki, hogy melyik egyetlen sorozatot nézi snake:D

Hunnenkoenig - 2008. 02. 23. 02:05

“Egyébként Snake most már egyáltalán nem fog többet írni?”

Remelem a sok anyazas megtette a hatasat es a csavo elbujdokolt valahova a picsaba, hogy romokban heverö önbecsüleset összekapargassa.

Egy ekkora taho parasztra szerintem itt nincs szükseg függetlenül attol, hogy csak szorakozott e vagy komolyan gondolja.

Andrew - 2008. 02. 23. 09:53

Hunnerkönig…te 8 vagy 9 éves vagy?

lynx - 2008. 02. 23. 09:59

Pont ez a lényeg, hogy az ilyen cikkekre szükség van. Teljesen felrázzák a fórumot, és mindenki erről beszél.
Ergó tiszta siker

lynx - 2008. 02. 23. 10:09

Mindenki olvassa el (seven linkelte följebb) a 24-es kritikát.
Én vért áldoznék a 24-ért, annyira szeretem, de ez a cikk zseniális.
Szerintem nem kell vérkomolyan venni ezeket a cikkeket, inkább poénos, ahogy meglátja azokat a dolgokat, ami miatt ‘eredeti a sorozat’ és azokat szétfikázza.

Babesz - 2008. 02. 23. 10:33

Sose értettem, ha valakinek nem tetszik egy sorozat, akkor minek nézi. Vagy ha nem nézi, akkor hogyan tud kritikát írni. A másik alapvető amit itthon megkellene érteni az, hogy ha neked valami nem tetszik, az még nem azt jelenti, hogy az a valami rossz. Max neked más az ízlésed. A Lost jó volt, jó, és jó is lesz, mondjon bárki bármit, de elfogadom hogy egyeseknek nem jön be :)

lynx - 2008. 02. 23. 11:48

Van egy Konzolos játékkokkal foglalkozó újság, ahol volt/van egy hasonló stílusban író tesztelő. Ő a legűberebb játékot is fikázza, és mindig azzal jött, hogy 20 évvel ezelőtt Commodore64-en mennyivel jobbak, és eredetibbek voltak a játékok.
Na erre beindult mindenki, halált hozó leveleket küldözgettek a szerkesztőségbe, külön rovatot szenteltek ennek kivesézésére. Viszont ettől teljesen beindult az eddigi állóvíz, volt téma, meg minden.

Aztán egy a lapnál dolgozó ismerősöm elmondta, hogy ez csak játék, és Direkt ír ilyen fikázó stílusban. És aki okos, az nem veszi komolyan. Ez olyan, mint ahol leírjáka a sorozatok tartalmát vicces formában.

chainie - 2008. 02. 23. 12:03

Én személy szerint nagyon szeretem a LOST-ot, a PB sokáig előtte volt, de most már visszavette első helyét az Eltűntek, miután SWC kiszállt a Szökésből.

A problémám az Snake írásával, hogy süt belőle a “Wow, milyen f@szául, frappánsan odaszóltam és mondtam meg a tutit a Lost-ról” – érzés.

Sajna, Snake, az írásod fele olyan jól sem sikerült, mint ahogyan azt hiszed róla! Minden tisztelettel: Rád fér még egy kis tanulás a kritikákat illetően. Stílusod van, de picit többet képzelsz magadról, mint kellene. (bocsi, engem ilyen érzéssel tölt el, amit írsz)

Viszont a 24-es kritikádat is elolvasom, mert nem vagy reménytelen eset – SZIGORÚAN szvsz!

Hali

Hunnenkoenig - 2008. 02. 23. 15:07

Hunnenkoenig – 2008. 02. 23. 10:00

Any*dat! Jövő héten leszek 11

EZ NEM EN VOLTAM!

Csak kene az a regeles modul winnie! Mar küldtem egyszer a linket hozza, es az install leirast!

Hunnenkoenig - 2008. 02. 23. 15:10

Andrew: 8 vagy 9, ja :-P

wax - 2008. 02. 23. 15:31

Ha valami nem tetszik, az még nem SZAR! Az a baj hogy sok az ilyen GYÖKÉR mint te aki csak beszél róla, de nem tudja mi van mögötte. Öreg ezt igazán megtarthattad volna magadnak!

Kaktusz - 2008. 02. 23. 17:51

“Ha valami nem tetszik, az még nem SZAR! Az a baj hogy sok az ilyen GYÖKÉR mint te aki csak beszél róla, de nem tudja mi van mögötte. Öreg ezt igazán megtarthattad volna magadnak!”

és akkor mi min szórakoznánk?:D könyörgöm, nem kell felkapni a vizet. “Ez olyan, mint ahol leírjáka a sorozatok tartalmát vicces formában.”

winnie - 2008. 02. 23. 17:56

“Sose értettem, ha valakinek nem tetszik egy sorozat, akkor minek nézi.”

először el kell kezdeni nézni, nem? hogy kiderüljön, hogy nem tetszik.

“A Lost jó volt, jó, és jó is lesz”

hogy a szavaiddal éljek. A másik alapvető amit itthon megkellene érteni az, hogy ha neked valami tetszik, az még nem azt jelenti, hogy az a valami jó. Max neked más az ízlésed.

herczeg - 2008. 02. 23. 18:28

hmm.. én ezt nem olvastam anno. snaketől talán csak egy kritikát olvastam, de nemt tudtam eldönteni hogy jó vagy nem mert nem ismertem a kritika tárgyát…

ez így viszont…
ha fikáznak valamit mert nem jó, az fasza, mert miért ne röhögjük körbe, de ha csak azért fikáznak valamit, hogy fikázzanak valamit az viszont ratyi. nagyon ratyi…
meg még lehetőleg valami olyannak szóljunk be amit sokan ismernek. nekem ez hatásvadász és elég keserű szájízt ad.

ráadásul (jah közbe eszembejutott hogy a dexter kritikával snake egyszer már felbaszta az agyam) ha valaki sose ír pozitív kritikát csak negatívat az elég furcsa profilt mutat az illetőröl. gy.k. úgy képzelem el snaket, hogy reggel felkel, főz egy kávét, beül vele a laptop elé, rágyújt, megnézi az emailjeit – kapott egy vicces képet egy kutyáról, erről eszébe jut hogy “Na bazz! Már majnem kilenc és még nem szóltam be senkinek!”.
és nekiáll lost kritikát írni.

Szegi - 2008. 02. 23. 19:02

Snake szívemből szólt! Ja és le a flesbekkekkel!

kla - 2008. 02. 23. 20:36

Az már nagyrészt megtörtént.

Benjamin - 2008. 02. 23. 21:32

GombaFighter:
“Amúgy szerintem a Babylon 5-nek van még hasonló kidolgozott Storyja :) ”

Igen, én most nézem újra a Babylon 5-öt és valami elképesztő sorozat… bizony a kilencvenes évek elején is tudtak ISZONYAT jót készíteni!

Számomra a Babylon 5 már – már “Tolkien-i” magasságokban lebeg … kidolgozottság és precizitás terén legalábbis.

Minden fajnak részletesen és aprólékosan ki van dolgozva a történelme, hitvilága, társadalmi helyzete, hadügyei, nyelve, kultúrája, stb…
Fantasztikusan összetett és aprólékosan kidolgozott története van a B5-nek!

A LOST “kritikáról”… nos, ha valaki a negatívumokat EMBERI hangnemben le tudja írni… akkor azt modnom, tisztességes és korrekt kritika… de ha CSAK!!! anyázással és fika – fröcskölkéssel megy… akkor az inkább az írót minősíti.

Snake “kritikái” szinte mind kiverték nálam a biztosítékot… persze az én hibám!
De én akkor is jobban szeretem az EMBERI!!! és tisztességes hangnemet!!!!!!

cs.a.k. - 2008. 02. 23. 22:28

Szegi, kérésed (parancsod?) részben teljesítve.
Én imádom a Lostot, de lássuk be, vannak hibái (a múltbeli összefüggések pont nem ide tartoznak, mert …sztem nagy része életszerű).
Sztem nem kell ezen az íráson ennyire felháborodni, engem megnevettetett. :)
De csakazértis: Lost mindenekfelett!

MicaHiro - 2008. 02. 24. 16:15

Hehe…komolyan, felesleges ilyeneken teóriázgatni, hogy “direkt húzza le”, meg a stílusával foglalkozni.
Fogadni mernék, hogy a stílussal jövő emberek nagy része igaziból felidegesítette magát a tartalmon.
simán lehet, hogy a Lost nem jön be valakinek, nincs
olyan sorozat, film, könyv stb., ami mindenkinek bejön.Pont.De az, hogy ilyeneket ír, nem kisebbíti a Lost érdemeit, ettől az nem lesz roszabb.Pont.

Popócici - 2008. 02. 24. 16:18

Egyszerűen csak nem értitek a tréfát, gyerekek. Az sem világos, miért kell megsértődni ezen cikk után.

lynx - 2008. 02. 24. 23:31

ÉN NEM HÚZTAM FEL MAGAM :-)

Azért van abban valami, hogyha egy közel 1,5 éves cikknek még most is van vízhangja

friendsfan - 2008. 02. 25. 01:11

Ez tényleg vicces! Az én véleményem is durván megváltozott 2 év távlatából, most csak röhögök azon amit akkor írtam. :)

“így soha nem derül ki, hogy melyik egyetlen sorozatot nézi snake”

Aztán kiderülne, hogy a Walker, na akkor lefordulnék a székről. :)

“itthon megkellene érteni az, hogy ha neked valami tetszik, az még nem azt jelenti, hogy az a valami jó”

winnie, ebben az országban akarsz toleranciára oktatni embereket, mintha széllel szmbe vizelnél. :D

Amúgy ha nem lesz Snake erőltessétek meg magatokat és írjatok a nevében, mert mondhati még ma is van érdekeltsége, hehe (mondjuk nem szép dolog visszaélni Snake Plissken nevével, de akkor mit szóljon kurt Russel? :)

ROTFLMAO - 2008. 02. 25. 08:38

Megbízható forrásból kiszirvárgott infók alapján 99% biztosan tudom mi lesz a LOST sorozat vége:

Bobby felébred, az ágya mellett ül könnyes szemmel Pamela, a háttérben Szamanta (aki amúgy Sue Ellen) épp viszkit kortyol. Bobby a hosszú kóma után megszólal:

– Húú bazki milyen álmomom volt.

És akkor a kép elsötétül annak a tipikus “Bang” hangnak a kiséretében ahogy vége szokott lenni egy epizódnak, és kiíródik hogy: LOST

winnie - 2008. 02. 25. 09:44

“ha valaki sose ír pozitív kritikát csak negatívat az elég furcsa profilt mutat az illetőröl. ”

snake rühelli a sorozatokat, éppen ezért akartuk, hogy olykor nézzen meg egyet-egyet, hátha.

geo - 2008. 02. 25. 11:42

Az ide vezető logón a humankind-ot nem így, egybe kell írni?

nolan - 2008. 02. 25. 12:28

ne szívózzatok már…mikori ez post….snaket már rég eltette láb alól egy dharma work man vagy mittomén, esetleg szimplán fosik ideírni mert tudjuk az igazi nevét! muhaha…

herczeg - 2008. 02. 25. 13:09

“Azért van abban valami, hogyha egy közel 1,5 éves cikknek még most is van vízhangja”

nincs vízhangaj. visszhangja van (vagy te a csobogásra gondoltál? akkor én kérek elénézést). az meg azért mert human (vagy winnie?) kirakta a főoldalra. amúgy énse írtam volna ha nem hiszem azt hogy a link vmi király lostos dologra mutat

Human Insect - 2008. 02. 25. 13:49

ez nem király lostos dolog? :)

herczeg - 2008. 02. 25. 14:28

[fellapozza a király dogok kézikönyvét]
király lostos dolgok: blah, blah, blah elméletek, blah, blah, blah easter eggek blah, blah, blah videók, comicstripek blah, blah, blah egy repülőjegy. turista osztály. csak oda.

[fellapozza a nemkirály dolgok kézikönyvét]
nemkirály lostos dolgok: snake kritikája

Szegi - 2008. 02. 25. 16:04

rossz kiadást vettél :)

nolan - 2008. 02. 25. 16:22

amúgy miért került ki a főoldalra újra? és miért 1959? a DI-t 1970-ben alapították ;)

Slukk - 2008. 02. 25. 16:45

Ennek a sorozatnek a pontos magyar jó címe ez lenne, nem pedig eltűntek:
Elveszve
Mármint mi is, mint nézők el vagyunk veszve de rendesen :)

Katty - 2008. 02. 26. 19:08

Attis – 2006. 06. 06. 12:34
én Vele értek tökéletesen egyet!!!! XD

Slukk - 2008. 02. 27. 15:47

Snake=House nem?

dolgozatlopo - 2008. 02. 28. 18:27

ha nem szeretném a lostot akkor is azt mondanám hogy ez egy szar írás “kritika” elég gyöngusz.meg nem érti a lényegét.. van sok ilyen ember meg sok olyan is aki érti. ezt pont olyan írta aki nem.ennyi

Szegi - 2008. 02. 29. 13:26

dolgozatlopo, ezt fogalmazd már át, mert se füle se farka :)

ensing - 2008. 03. 01. 01:02

mindig magyarázom haveroknak, hogy én a lostot egyszer nézem meg csak, megszerzek egy egész évadot, ledarálom a gépen, majd amikor a végére érek olyan mérges leszek, hogy a dvd-t is ledarálom a darálóban és soha tobbet nem nézem. ennél rosszab sorozat csak egy van, mint írtátok, a pb. na abba bele se kezdek, mert kb 2 db részt láttam össze-vissza és ugyanúgy idegbajt kapnék attol hogy hogy lehet ilyen kaki sorit csinálni – ha valamilyen logikai vagy fogalmazásbeli hibát találtok, kérlek nézzétek el, szombat hajnal van…

seven - 2008. 03. 01. 07:35

így bazz hogy beírod hogy felidegesít és szar, most mit mondjak? a lost megnyugtat és kurvajó. tessék.

kéne 1-2 érv ha már lehúzod.

Szegi - 2008. 03. 01. 14:24

A Lost megnyugtat? Engem meg pont felidegesít, hogy nem magyaráznak meg semmit. Egy kis (nagy) túlzással azt is mondhatnám, hogy ilyen forgatókönyvet írni könnyű, csak elszívsz egy spanglit és máris készen van egy epizód.

hliku - 2008. 03. 01. 18:03

Ti Nagy hülyék vagytok!

hliku - 2008. 03. 01. 18:04

Meg ha már negatív kritikát írsz, akkor próbáld meg kultúráltan!!!

topartihazelado - 2008. 03. 02. 13:48

manapság hallottam egy elég tartalmatlan, de annál találóbb kifejezést a sorozatfikázós embertípusra: győzike-effektus…

“utálomalostotdejóérzésfikázni” embertársaim!
túl sok sorozatot néztek szerintem és annak is a felét utálhatjátok. jó ez nektek?
én csak egy hpro sorozatot (lost) nézek és két sitcomot (weeds, earl), mert ezek (sorrendben)elgondolkoztatnak és kikapcsolnak. de biztos én vagyok a hülye…

valaki - 2008. 03. 03. 06:11

szerintem ez a cikk egy nagy szar. Veletlenul sincs semmi koze a valosaghoz, es a hogyantovabb kerdesre meg csak annyit, h abramsek leszogeztek, hogy osszesen 6 evad lesz es mar most tudjak mind1ik evad sztorijat.

A lost a sorozatok kiralya, mivel NEM UNALMAS.
A cikkiro, meg baszodjon meg, mivel senki nem kivancsi a maganvelemenyere,

winnie - 2008. 03. 03. 06:47

ejha, micsoda rajongól vannak:)

kla - 2008. 03. 03. 15:58

“A cikkiro, meg baszodjon meg, mivel senki nem kivancsi a maganvelemenyere”

Akkor minek olvasol egy olyan blogot, ami főleg kritikákból áll?

wave - 2008. 03. 04. 17:39

a lost kötelezö alapsorozat.

szerintetek mért nézik olyan sokan???talán azért mert jó?nemis tudom…

én szeretem.

-de persze azért vannak télleg ilyen idöhuzásos szarok benne.nem kell figyelembe venni.abrams már csak ilyen.aliasban is voltak ilyenek.

anonymus - 2008. 03. 05. 06:41

Hát vannak olyan dolgok amit egy real beállítottságu ember sohasem ért meg,pár embernek túl nehéz elrugaszkodni a valóságtól és csak fikázza a sorozatot.Én imádom a Lostot egy részt nem hagytam még ki.

wave - 2008. 03. 05. 09:57

énse ez a buzi meg szentem nemis érti a lostlényegét

Autopsy - 2008. 03. 05. 20:40

huh.. most olvastam (még csak) ezt a hülyeséget.. mekkora egy balek ez.. ahogy Human is mondta a készítőmk igen is tudják mit csináltak, és azt is mit fognak… ennél jobb sorozat nincs…. ebben minden jó…

Autopsy - 2008. 03. 05. 20:44

és ehhez hasonló sorozat közel sincs… hejszínelő kell? legalább 5 fajta… orvosi krimi kell? legalább 5 fajta… összeeskövés elmélet??? 2-3-4 fajta… és sorolhatnám még… és én úgy vagyok vele , hogy szeretem hogy csak később derülnek ki a dolgok, és akkor döbbenhetsz le hogy jé tényleg emiat.. és akkor összeáll benned a kép…

MicaHiro - 2008. 03. 05. 21:10

“…. ebben minden jó…”
Nekem is az egyik nagy kedvencem a Lost, én is szeretem (nagyon is), meg minden….de ezt azért gondold át :D

Autopsy - 2008. 03. 05. 21:12

szerintem úgy jó ahogy van… :D…mert szerinted mi nem jó benn?

Autopsy - 2008. 03. 05. 21:14

nem vagyok a rajongós típus… de ezért nagyon is rajongok.. :D

MicaHiro - 2008. 03. 05. 21:18

Minden részre 10/10-et adtál??Az jelenti azt, hogy minden úgy jó, ahogy van.
Csak néhány példa:a 3×09 pl. nem tetszett nekem.
Vagy ott van Michael egész karaktere az első két évadban, szinte végig halál unalmas volt.Hadd ne soroljam….
9/10 nálam is összegészében, mert zseniális, de hogy tökéletes lenne…

seven - 2008. 03. 09. 08:05

nálam is 10/10, és nem minden epizódra adok 10et, de attól még összeségében lehet annyi… hisz az a léneg hogy minden epizódnak meglegyen a szerepe, így a végén amikor megvan a gigantikus payoff ránézel a 3x9re és azt mondom “hmm, enélkül tényelg nem jött volna össze”

blabla - 2008. 10. 29. 17:27

mennyire igaza van Snake-nek :) hova tűntél???

Malachi - 2009. 04. 19. 02:02

Így az ötödik félidejénél én azt mondom megérte volna várni ezzel a kritikával. Úgy kb. 2 évet.

:)

xD - 2009. 06. 10. 13:49

“Így az ötödik félidejénél én azt mondom megérte volna várni ezzel a kritikával. Úgy kb. 2 évet.”

Szerintem jó ez a kritika.Még mindig állja a sarat.
Mindig eszembe jut, ha olvasom a spoileres Lost
“Húúú, azta, WTF” típusú ömlengéseket.XD

Olts Snake, olts!

berc - 2009. 06. 23. 21:34

“mire eljő a hőn áhított vég, addigra elkészül a 4-es metró”
jövőre itt a vég, de a metró sehol!!! :O

Kriky - 2010. 03. 12. 21:56

Na, az idő bebizonyította, hogy ez a cikk is hülyeség. Ennek a srácnak a nevét még nem láttam errefelé (jó, nem régóta vagyok junkie), de remélem nem is fogom. Ez csak fikázni tudja a sorozatokat…? :)

bundi123 - 2010. 04. 23. 02:34

Elég hülyén érezheti magát most az író :D
Na de nincs is itt :D

winnie - 2010. 04. 23. 06:12

“Elég hülyén érezheti magát most az író :D”

akkor te álomvilágban élsz, ha ilyesmit hiszel.

Malachi - 2010. 05. 07. 11:31

akárhogy is, szinte egyetlen megállapításában sincs igaza. persze, akkor még nem volt ennyire egyértelmű, hogy mindent a végletekig kidolgoztak a készítők. rajongani csak az X-aktákért tudok, de tény, hogy a Lost a tévés sorozatok között kategóriájában a csúcson csücsül. nem azért, mert ez A Lost. hanem azért, mert szinte hibátlan és 6 évadnyi totális mindfuck az egész. ennyi. snake a sorozatkritikák Tóta W-je. mindegy mit mond, csak nagyot szóljon, akkor nem hibázhat.

winnie - 2010. 05. 07. 11:38

amikor jött az ötlet, amikor megírták a pilotot, akkor még semmit sem tudtak az egészről, főleg, hogy az ötlet és a pilot nem olyantól származik, aki benne lett volna a mitológia kialakításában. sőt, akik később kitalálták a mitológiát, azok sem tudták még, hogy mi lesz később, amikor még az első részeket írták.

Malachi - 2010. 05. 07. 12:45

:)

akárhogy is van, a kép alatti bekezdés egyszerűen nem igaz. ezért írtam egy éve, hogy érdemes lett volna várni kicsit (néhány évet), mielőtt megmondjuk a tutit egy 6 évados sorozatról, ami láthatóan a rejtélyekre épül. jó, hát van aki nem szereti, ha nincs minden a szájába rágva, oké. na de:

“Különösen úgy, hogy az alkotóknak jól láthatóan halvány fingjuk sincs arról, hogy hogyan tovább. Annyi baromságot hordtak már össze, amit értelmesen már nem fognak tudni megmagyarázni: a Lost önként és dalolva masírozik a szarba. Egyszerűen bűzlik a tanácstalanságtól, a kapkodástól (igaz, ha jól tudom, az átlagosnál kevesebb idejük volt a forgatásra), és az erőltetettségtől.”

tényleg? ugyan már. szavak, szavak.

mondom, megértem, hogy 4 éve akár így is láthatta valaki, emlékszem rá, hogy sokan hagyták ott a második évadban a sorozatot. de csak azért, mert unták. az is oké. ebben a kritikában viszont az író tényként kezelt olyan dolgokat, amikről tippje nem lehetett akkoriban. ennyi.

Malachi - 2010. 05. 25. 11:07

valamilyen szinten revideálom a korábbi álláspontomat, ezennel megkövetem Snake-et. várni akartam a végéig, hátha, hátha nem volt igaza de végül is, szigorúan véve nem tévedett. úgy tűnik ha kicsit is kötődik az ember érzelmileg bármihez, azonnal elveszíti az objektivitását. ez van. :)

ender1112 - 2010. 08. 18. 05:57

Snake-nek mennyire igaza volt…

Kriky - 2010. 08. 23. 22:30

“Michael Giacchino sem erőltette meg magát zeneileg.”

…akkor milyen, ha megerőlteti magát?

winnie - 2010. 08. 23. 22:58

vigyázz, mert ha valaki, akkor snake jól ismeri giacchino lost előtti munkásságát:) (nem is tudom, hogy milyen zenék voltak a lost pilotban.)

wwraith - 2011. 01. 10. 09:13

Egyetértek Snake-el. Kivéve a Locke és Hurley kérdésben, őket utáltam legjobban. Legszebb pillanat amikor felakasztják a kopasz köcsögöt. Kár, hogy feltámad.
Még a Barátok Köztben is találtam szerethető karaktert, itt sajnos nem sikerült.

UFO - 2012. 06. 01. 23:31

Nosztalgiaaaa

nino - 2013. 05. 21. 12:29

“Az alapötlet valami szenzációs: egy repülő lezuhan egy rejtélyes szigetre (azt most nézzük el, hogy ahogyan lezuhan, úgy senki nem élné túl, de ezt ne feszegessük, mert az alkotók még a végén kitalálják, hogy jó, akkor valójában meghaltak)” xDDDDDDD és beletrafált.. :D :D :D :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz