login |

Pilot mustra – Rules of Engagement – 1×00 (2006/07)

2006. 06. 04. 10:33 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

A köv. idényben indulók közül ez a második próbálkozás, amit sikerül megmustrálnunk és erre már tudom azt mondani, hogy tuti többeket fog érdekelni.

RULES OF ENGAGEMENT – 1×00 – 6/10

A CBS anno, az upfronts-on nem sok történeti morzsát csöpögtetett a sitcomról, de szerencsére az ebből fakadó 0%-os várakozásom jelentősen feljavult, bár az első pillanattól kezdve éreztem, hogy a RoE olyan mértékben fog hidegen hagyni, hogy az csuda, mert a konvencionális sitcomok legtipikusabbjának éreztem, amit még Greg Pitts sem tud majd feldobni, aki így 36 évesen is ugyanazt a tuskó karaktert nyomja, amit megszoktunk tőle a Hivatali patkányokban. (Rajta kívül is vannak ismert arcok, bár elég gáz, hogy a Joey-ban Michael-t alakító színészt nem ismertem fel… )

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

Pozitívum: A CBS rövid leírás tömör, de nagyjából erről szól, 5 emberről, akik közül egy (vagyis egy és fél) menthetetlenül elviszi a show-t, hiszen a Less Than Perfect-ből (nem) ismert Patrick Warburton olyan mértékben uralja a terepet, hogy a leggyengébb alapanyagból is többször röhögős, élvezhető sitcom lesz. Az írók valamiért összeszedték magukat, amikor az ő szövegét kellett írni és ezzel elérték céljukat nálam. (És, ugye ott van az előtt emlegetett Greg Pitts, aki Barney II. (How I Met Your Mother) akar lenni, de nem baj, tuskó, ez a lényeg.)

Negatívum: A többi pár szereplő viszont szerintem nagyon színtelen, töltelék, de ki tudja, talán majd idővel majd az írók az ő esetükben is színes tintákkal fognak álmodni, mert rájuk fér. Akkor az sem fog fájni, hogy klasszikus színpadi díszletes, aláröhögős a sorozat, mert jó lesz. (A végén amúgy volt egy kis csöppenés, ahogy human megjósolta.)

Verdikt: Legyen 6/10, mert a többihez hasonlítva, az osztályzatokban lefele haladva itt lyukadok ki, de ez csakis az 1. perc utáni 0 elváráshoz képest a bizalomadást szolgálja, mert egy fecske nem fog nyarat csinálni. Mint írtam, konvencionális, CBS-kompatibilis, de van benne potenciál. Ezzel együtt még jánlom mindenkinek, mert szerintem olyan humorral és poénokkal operál, melyeket sokan kedvelni fognak.

Jóslat: A CBS midseason-ben majd jól be fogja tenni valamelyik buktája helyére, vagy esetleg az Old Christine slot-jába, ha amaz elvonul egy kis szünetre, mert nem teljesít olyan jól és akkor talán, a Two and a Half Men mögött hozhat korrekt számokat.

6 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2006. 06. 04. 14:45

ezt nem fogom megérteni. az értékelés rólad kéne hogy szóljon, hogy szerinted milyen. Ha neked “bár az első pillanattól kezdve éreztem, hogy a RoE olyan mértékben fog hidegen hagyni” akkor miért 6 pont?
szerintem is sokakat fog érdekelni, mégis mivel az én kritikám, a saját pontszámom adtam rá

Mammut - 2006. 06. 04. 14:54

“mert a többihez hasonlítva, az osztályzatokban lefele haladva itt lyukadok ki”

Human Insect - 2006. 06. 04. 14:56

szal ami nem érdekli egyáltalán az 6 pont? és akkor mi az 5-4-3-2-1? mennyire felesleges akkor pontozni, inkább le is hagyhatná, az legyen minden ami tetszik 10/10 ami meg nem az 1/10, ahogy a többségnek

winnie - 2006. 06. 04. 15:39

“szerencsére az ebből fakadó 0%-os várakozásom jelentősen feljavult, bár az első pillanattól kezdve éreztem, hogy a RoE olyan mértékben fog hidegen hagyni, hogy az csuda,”

Az első pillanattól azt éreztem, hogy gyenge lesz. De utána (értsd: 4-5. pillanat) jöttek a jó jelenetek és tetszeni kezdett.

Amolyan közepes volt, mert nagyon alacsony kezdést (nem volt rossz, csak semmi elvárás nem támadt bennem) követett a váratlan folytatás, de megelőlegeztem +1 pontot, mivel annyira pozitív volt később pár dolog.

Ahogy mammut írja a többiekhez hasonlítottam (írtam is tegnap a hidden palms-nál, hogy gondban leszek a pontozással). ha a love. inc.-re 4-et adtam és a twins-re 6.5-öt (pedig azon nem nevetek, csak aranyos) és a HIMYOM-re is 6.5-et, az engem totál hidegen hagyó war at home meg 4.5 nálam, akkor teljesen jogos a 6 pont. (nem azért mert olyan jó a szitu, hanem mert tetszettek bizonyos poénok.)

(Nem másokból indultam ki, csak megjegyeztem a végén, hogy valszeg sokaknak be fog jönni.)

Mx - 2006. 06. 04. 16:57

Van egy olyan érzésem, hogy Human kb úgy áll ehhez a sorihoz, mint én a What about Brian-hez :)))

Human Insect - 2006. 06. 04. 17:06

pedig nem, hiszen tuti kap második esélyt aztán amikor a 7 résznél cancelozzák akkor még nézni fogom valszeg :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz