login |

Pilot-mustra – Dog Bites Man – 1×01

2006. 06. 14. 14:52 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Ez, kérem, egy sitcom. De csak akkor, ha nagyon szigorúan veszem a műfajt. A gazdija a Comedy Central, a sorozat pedig szerdánként kerül adásba (ma lesz a 2. epizód). Sokan a Comedy Central-t a South Park alapján ismerik, év elején írtam az egyik durvulós vetélkedőjükről, a Distraction-ról (na, az nem volt semmi:)

DOG BITES MAN – 1×01 – 7.5/10

Oké, ez nem a tipikus családi, konzerv sitcom. Ha azt mondom, hogy The Office, akkor biztos, hogy veszítek pár olvasót, de leginkább ahhoz lehet hasonlítani (meg, ha a fake news vetületet nézzük, akkor a Da Ali G Show-hoz). Ugyanakkora ökörség, ugyanakkora parasztságok vannak, ugyanakkora égések és ez sem korrekt annyira politikailag. Ahogy kell.

Az alapszitu szerint egy tévéstáb munkáját követhetjük figyelemmel, egy operatőrt (őt a Tru Calling-ból ismerni, mint Davis-t), riporter, egy asszisztenst (aki nálunk általában hangmérnök) és egy frissen érkezett csajriportert, akit a "nagy" riporter folyton próbál szivatni. És igazából ennyi a szitu, mégis annak ellenére, hogy az első pár perc kissé erőltetett, beindul a dolog és átcsap vad poénokba, amin tuti, hogy nem fog mindenki röhögni:)

Lehet, hogy csak azért érintett meg az egész Dog Bites Man, mert frankó insider képet kapunk egy tévéstáb melójáról és az ilyesmit értékeli az, aki tudja, hogy a valóságban is mennyire hasonlóan zajlanak a dolgok – a másik momentum, amivel engem mindig meg lehet kilóra venni, az az ún. mockumentary stílus, vagyis az áldokumentumfilm. E sorozat esetében pedig, mint azt a hírekben is olvasni már akadtak balhék bizonyos intézményekkel, akik azt hitték, hogy valódi hírműsorban vesznek részt…

A sorozathoz blogot is ír az egyik szereplő – és mivel most már szinte mindegyik csatornának van stream videós oldala, melyeken exkluzív felvételek vannak a sorozatokkal kapcsolatban, így a Comedy Central sem maradt le – íme a Motherload, az ő oldaluk.

4 hozzászólás Ne habozz!

Lui - 2006. 06. 15. 22:26

Mi az a sitcom? Valaki okos írja már le pls :)

Hunnenkoenig - 2007. 06. 07. 00:15

Situation Comic

Vagyis szituaciobol eredö komika.

Hero - 2009. 02. 26. 16:46

azért egy év lazán eltelt a válasz óta:D

deaday - 2012. 03. 06. 23:08

De a te válaszodig 2 év is eltelt majdnem :)
De most az enyémig 3 is XD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz