login |

Pilot-mustra – Dog Bites Man – 1×01

2006. 06. 14. 14:52 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez, kérem, egy sitcom. De csak akkor, ha nagyon szigorúan veszem a műfajt. A gazdija a Comedy Central, a sorozat pedig szerdánként kerül adásba (ma lesz a 2. epizód). Sokan a csatornát a South Park alapján ismerik, de például év elején írtam az egyik durvulós vetélkedőjükről, a Distraction-ról (na, az nem volt semmi!). És most itt ez az újonc.

DOG BITES MAN – 1×01 – 7.5/10

Oké, ez nem a tipikus családi, többkamerás szitkom. Ha azt mondom, hogy The Office, akkor biztos, hogy veszítek pár olvasót, de leginkább ahhoz lehet hasonlítani (meg, ha a fake news vetületet nézzük, akkor a Da Ali G Show-hoz). Ugyanakkora ökörség, ugyanakkora parasztságok vannak benne, ugyanakkora égések és ez sem korrekt annyira politikailag. Ahogy kell.

Az alapszitu szerint egy tévéstáb munkáját követhetjük figyelemmel, egy operatőrt (őt a Tru Calling-ból ismerni, mint Davis-t), riporter, egy asszisztenst (aki nálunk általában hangmérnök) és egy frissen érkezett csajriportert, akit a “nagy” riporter folyton próbál szívatni. És igazából ennyi a szitu, mégis annak ellenére, hogy az első pár perc kissé erőltetett, beindul a dolog és átcsap vad poénokba, amiken tuti, hogy nem fog mindenki röhögni)

Lehet, hogy csak azért érintett meg az egész Dog Bites Man, mert frankó insider képet kapunk egy tévéstáb melójáról és az ilyesmit értékeli az, aki tudja, hogy a valóságban is mennyire hasonlóan zajlanak a dolgok – a másik momentum, amivel engem mindig meg lehet kilóra venni, az az ún. mockumentary stílus, vagyis az áldokumentumfilm. E sorozat esetében pedig, mint azt a hírekben is olvasni már akadtak balhék bizonyos intézményekkel, akik azt hitték, hogy valódi hírműsorban vesznek részt…

A sorozathoz blogot is ír az egyik szereplő – és mivel most már szinte mindegyik csatornának van stream videós oldala, melyeken exkluzív felvételek vannak a sorozatokkal kapcsolatban, így a Comedy Central sem maradt le – íme a Motherload, az ő oldaluk.

5 hozzászólás Ne habozz!

Lui - 2006. 06. 15. 22:26

Mi az a sitcom? Valaki okos írja már le pls :)

Hunnenkoenig - 2007. 06. 07. 00:15

Situation Comic

Vagyis szituaciobol eredö komika.

Hero - 2009. 02. 26. 16:46

azért egy év lazán eltelt a válasz óta:D

deaday - 2012. 03. 06. 23:08

De a te válaszodig 2 év is eltelt majdnem :)
De most az enyémig 3 is XD

csb - 2020. 10. 02. 20:37

Na, akkor ezt kapjátok ki :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz