login |

Everwood

2006. 06. 20. 13:42 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy nagymenő agysebész elveszíti a feleségét, a traumát követően pedig fogja a gyermekeit és elköltözik a világ végére, Everwoodba, és ott nyit egy háziorvosi rendelőt. Ennyi az alaptörténet, és mi csak nézünk, hogy élhetett meg 4 évadot ez a sorozat, míg végül idén leköszönt. Elvileg a történetet lezárva rendesen, de ott még nem tartok a nézéssel így nem tudom pontosan.

Az egész úgy kezdődött nálam, hogy gondoltam egy 4 évadot megért sorozatról mégiscsak kéne tudnom valami komolyabbat, akkor is ha nem jön be. Így tehát elhatároztam, hogy ebbe bele kell nézni pár résznyit. Hát ennyi. Kevesebb, mint egy hét alatt letudtam az első évadot.

Onnantól, hogy a kisvárosban vannak, onnantól zseniális a sorozat. Vagy inkább azt mondanám rá, hogy emberi. Nyilván féltem egy kicsit, amikor fátyolos szemmel nyomatták a szentimentalizmust 1-2 részben, de aztán megnyugodtam, mert megtalálták a saját hangjukat, továbbra is sok érzelemmel, de nem falramászós csöpögéssel. Mert bizony van különbség, és az Everwood készítői még tudják is ezt.

A lényeg: olyan kisvárosi hangulat ami 2 rész alatt elkap, ha pedig nem, akkor az Everwood a nem a te sorozatod. Nyilván nem jön be mindenkinek minden. Lehet, hogy rossz hasonlat, de én leginkább a Miért éppen Alaszkához tudnám hasonlítani. Jó, nyilván az kult, meg viccesebb is, és az Everwoodban a tini részen is van hangsúly, de valahogy úgy, hogy jó nézni. A sorozatot amúgy főleg az öregek nézték, de ezt csak úgy mondom, mivel a brutál jó Boston Legalt is főleg ők nézik. Ezt most csak viszonyításnak, mivel stílusban semmi közük egymáshoz.

Igazából van itt keverve minden, és még egy eleinte ellenszenves, később meg a legjobb szereplővé előlépő másik doktor is van, meg sok klasszikus zene, mivel a főszereplő fia zongorázik. Ami viszont nincs, az szép lányok, villámgyors vágások, nagyon laza dumák.

Ez a sorozat egy más világról mesél, és mi (a pár dvd-t 20-25 dollárért zsákolók) pont azért nézzük. Az első évad nekem egy 7/10 a kategóriájában, de csak mert én nem vagyok a fél pontok híve (a reális értékeléssel, ahol a PB bizony nem 10/10 hehe).

18 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2006. 06. 20. 17:01

Iszonyat jó hangulata van az egész sorinak, elkapott rendesen. Már nagyban a második szezonban járok, ledarálom mind a 4-et. Nem lehet abbahagyni, máris kár, hogy vége lesz…

koac - 2006. 06. 20. 17:25

Hat ha csak egy picit is hasonlit a Miert eppen Alaszkara, akkor en mindenkeppen belekukkantok. Az Alaszka szereny velemenyem szerint a vilag egyik legjobb sorozata volt. Objektiven nezve is 10/11. :)

Gibson - 2006. 06. 20. 19:43

A vilag legjobb sorozata szerintem a rem rendes csalad volt:) a miert eppen alaszka mar eleg homalyos nekem eleg regen ment a teveben. az everwoodot meg nem lattam..

Alice - 2006. 06. 20. 22:10

Én az I-III. évadot láttam, meg a IV.-ből pár részt. Az Everwood nagyon jó, igényes sorozat, én is csak ajánlani tudom. Szerethetőek a szereplők (már aki :P), szvsz ütősek a párbeszédek, a humora pedig nagyon sok vidám percet szerez :) Azt persze nem lehet tagadni, hogy időnként szirupos, de nem vészes, tényleg.

Azért ugye nem teccik elfelejteni, hogy ez hivatalosan “dráma”? Csak, hogy senkit ne érjen meglepetés. Szóval amellett, hogy egész más műfaj, az Alaszka párhuzam tényleg jogos, sőt megkockáztatok egy Gilmore girls-t is. Ezek a kisvárosi karakterek! Felejthetetlenek! Kiemelném a két doki interakcióit és az Abott családot hehe

Donnie - 2006. 06. 21. 01:06

Engem is nagyon elkapott, az első szezonnál még nagyjából köteleztem magam a napi egy részre, de a végén, és főleg a második szezonnál már teljesen felrúgtam a beosztást, olyan is volt, hogy reggelig kinyúlt az Everwood maraton. ;)
(Most éppen szüneteltetem, rossz belegondolni, hogy már láttam a felét.)

Én is valahol az elején bizonytalanodtam el (5-6. rész környékén), de azóta nem volt mibe belekötni. Na jó, a narráció nem mindig tetszik (a felolvasás, nem a szöveg), meg a zene néha már elviselhetetlenül komolytalan az első szezonban, de ezek csak adalékok, amúgy a lényegi dolgokban remekel a sorozat: nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen erős drámai szála(ka)t, remekül eltaláltak a karakterek és hát ott az általatok emlegetett hangulat.
És igen, szívmelengető, nem pedig csöpögős, nem mindegy.
Ráadásul mindkét általam látott szezonnak megvan a maga egyéni hangvétele, szeretem az ilyet.

Jah, davide, egyvalamit benéztél, vannak szép lányok. :)

Ui.: Dr. Abbott gigaLOL. :]

Mammut - 2006. 06. 21. 02:51

Jaja, Laynie tényleg jó :P De ennyi.

Donnie - 2006. 06. 21. 12:15

Ühüm… én Madisonra és még inkább Amyre gondoltam. :)

Mammut - 2006. 06. 21. 21:09

Neeem, mondtam, ennyi :DD Pláne nem amy…

SirKhan - 2006. 06. 22. 10:57

Én olyan szerencsés vagyok, hogy négy éve a sorozat indulásakor belekaptam véletlenül, és azóta minden egyes részt premierben néztem meg, egy nap késés nélkül.
Az egyik “legjobbabb” sorozat, amivel valaha találkoztam. Mindenkinek ajánlani tudom, nekem nagyon tetszett minden rész, nagyon nagy kár, hogy befejezték. Főleg azért, mert leginkább a végére kezdett kikupálódni az egész, nagyon megható jelenetek születtek a végén és a színészek is fantasztikusat alakítottak.
Aki teheti, nézze meg!

lacko90 - 2006. 06. 22. 12:26

Sziasztok, nézzétek meg a sorozat magyar rajongói oldalát: http://www.everwood.fw.hu !!!

Donnie - 2006. 06. 22. 15:39

Mammut: meg vagy te hibbanva. :P

lacko90: kösz a linket, és gratula, jó oldalnak tűnik.

Cicus89 - 2006. 10. 17. 19:59

Nekem nagyon tetszik és még csak 1szezont nézem bárcsak látnám a többit nem csak egy nap 1rész adnanak le és mindig kivárni a holnapot hogy valyon mi lesz!!:(

Emily - 2007. 02. 13. 15:55

Hasonlóan legtöbbetekhez,nekem is nagyon tetszik! Had tegyek fel egy kérdést minannyiotoknak,főleg azonak akik már így a jó 2-3-4.-ik évadot nézik.1: Mióta megy M.O.-on? 2. Megy e másik csatornán is? 3.Lehetséges,hogy itt M.O.-onm eg lehet e DVD-n vásárolni az egyes évadokat? Lécci írjatok,előre és köszi!!!;)

Mammut - 2007. 02. 13. 16:11

mivel egyhuzamban adták, kb. 4 hónapja kezdhetett a tv2-őn, és csak ott ment/megy még 3 napig itthon… jé, még 3 rész és vége, pff, gyorsan lepörgött…

dvd-n még amcsiknál is csak és kizárólag az első évad jött ki, idehaza még az sem

csreni - 2007. 02. 19. 18:46

Mit ne mondjak, már rengeteg sorozatotláttam, de
azt kell mondjam, h ez a csúcs. Tudom hülyén hangzik, de pl amikor Hannahért eljön az anyja,
és bejelenti, h hazautazik, én megkönnyeztem Bright képét. Talán az teszi ennyire jóvá, h a néző bele tudja élni magát a szitukba, mert mind annyira emberi! Nagyon sajnálom, h véget ért! Remélem ebből is kiadnak majd egy dvd-t, mint a Jóbarátokból. Bye

Cintia - 2007. 03. 06. 12:53

Én is reménykedem, hogy DVD-t is adnak ki. Annyira jó sorozat volt, de nem tudjátok, hol lehet normális képeket nézni a szereplőkről?írjatok!

Szaby - 2009. 03. 29. 10:44

Szerintem Laney volt a legszebb és legaranyosabb lány az első évadban. valaki nem tudja véletlenül mi a valódi neve a színésznek?

előre is köszönöm.

Harlequin - 2009. 06. 16. 11:37

Szaby : Nora Zehetner játszotta Laneyt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz