login |

My So-Called Life – írta Alice

2006. 06. 26. 09:04 - Írta: vendegblogger

50 hozzászólás | kategória: kritika, retró,

Ez a sorozat-gyöngyszem az ABC adón ment 1994-95-ben, mígnem 19 rész után jött a cancel, anélkül, hogy az első évadot befejezték volna. A szemfülesebbek a szvsz hangulatosabb „Isten hozott az életben” vagyis „Willkommen Im Leben” címen is ismerhetik a német RTL és RTL2 adókról. Ott botlottam bele én is teljesen véletlenül, középiskolás éveim alatt. Hát igen, akkoriban net nélkül is jól elvoltunk még, merthogy senkinek sem volt.

My So-called Life - Claire Danes

Az alapsztori: adott egy pittsburghi középiskolában egy bájos, félénk másodikos leányzó, Angela Chase (Claire Danes), akihez abban az időszakban csatlakozunk, mikor váratlanul összebarátkozik két fekete bárányal: a vadóc Rayanne-nel (A.J.Langer) és elválaszthatalan haverjával, Rickie-vel (Wilson Cruz) – itt kezdődik egy teljesen új élet, nemcsak a főhősnő, de mindenki számára: felnőtté válás, barátság, szerelem, szülő-gyermek kapcsolat, önbecsülés, önrombolás, útkeresés.

A szereplőgárda egyébként remek. A trió mellett van egy gyerekkori barátnőnk, Sharon (Devon Odessa), a szomszédban lakó „geek” Brian, (Devon Gummersall – dilisek ezek az amerikaiak, ezek szerint a Devon fiú- és lánynév is :P), Patty, az anya (Bess Armstrong), Graham, az apa (Tom Irwin), Angela kishúga: Danielle (Lisa Wilhoit) és végül, de nem utolsósorban a felejthetetlen első szerelem: Jordan Catalano (Jared Leto).

A részeket remek párbeszédek, humor, naplószerű, őszinte hangalámondások és időnként álomjelenetek színesítik – az alkotók nem féltek nagy ritkán egy kis misztikumot is becsempészni :) A hangulata eléggé elkapja az embert, legalábbis nekem 18-20 évesen rendesen elkapta a grabancomat, de úgy, hogy azóta sem tudom elfelejteni.

A sorozat több okból is különleges.

– A szülők nem csupán a háttérben álló papírmasé figurák, őket is kellően megismerhetjük és a sok fenomenális beszólás tőlük származik :)

– Kulturális utalásokkal tűzdelt, no nem annyira, mint a Gilmore Girls, de így kapásból emlékszem Lady Di, Hilary Clinton, Jane Seymour és Ru Paul emlegetésére. Képzeljétek vissza magatokat a 90-es évek közepére. USA elnöke: Bill Clinton. Lady Di és Károly herceg botrányaitól zeng a sajtó (még házasok) és a toplistákon arat az Ace of Base és a Crash Test Dummies, a moziban meg a Lion King. Dereng valami? Tudom, nehéz ügy :)))

– És talán a legfontosabb az úttörő szerep. Sokak szerint ez az igényes teen-drama készítette elő az utat mondjuk a Dawson’s Creek-nek vagy a Felicity-nek. Olyan húzós témákat ábrázol nagyon őszintén, mint a fiatalok körében előforduló drog, homoszexualitás, alkohol, szex.

– Vagy egy szereplő, akit folyamatosan emlegetnek, de soha-soha nem tűnik fel – „Tino, where are you?”

– Azt is hallottam valahol, hogy Angela Chase öltözködése új stílust teremtett. Hmmm.

– A cancel után népszerűbb lett, mint valaha.

Hogy tovább fényezzem: több jelölést és díjat is begyűjtött, többek között Golden Globe-ot, ja és állítólag Cameron Crowe nagy fan :)

Végül nézzünk, kik az alkotók és honnan ismerhetjük őket. Fő-fő creator: Winnie Holzman (Thirtysomething, The Wonder Years, Once and Again), producerpáros: Edward Zwick és Marshall Herskovitz (Thirtysomething, Relativity vagyis Viszonyok, A szenvedélyek viharában, A velencei kurtizán, Az utolsó szamuráj), nomeg íróként Jason Katims–nak (Roswell) is benne volt a keze. Jó kis csapat.

Az ABC egyértelműen óriási bakot lőt a sorozat legyilkolásával, ha már muszáj volt, legalább az évadot lezárhatták volna :(. Némi vigaszt nyújt, hogy a 19 rész 2004-ben DVD-n is megjelent. Emberek! Lányoknak kihagyhatatlan, de szerintem a fiúk sem bánják meg, ha megnézik, sőt.

50 hozzászólás Ne habozz!

Mor Tuadh - 2006. 06. 26. 12:58

Nekem meghoztad a kedvet a sorozathoz. Asszem nosztalgiázok majd egyet és megsiratom elmúlt tinikoromat. :) így a 24-hez közeledve :)

winnie - 2006. 06. 26. 13:14

Nekem is felkeltette a figyelmem, kábé épp 94-ig ér vissza a sorozatspektrumom, csak én a Party of five-val indítottam, amiről asszem írok is egyet, ha més nem előz be:)

ice - 2006. 06. 26. 15:50

“…Fő-fő creator: Winnie…”

ja, így már vágom, h miért írt róla Alice ;)

Mor Tuadh - 2006. 06. 26. 16:53

lol

qqq - 2006. 06. 26. 23:35

Ezek a lökött amerikaiak úgy használják a keresztneveket, hogy ami fiúnév, az adható lánynak is (fordítva nem szokott történni)- legalább is ez a tapasztalatom.

A - 2006. 06. 27. 14:46

A Freaks and Geeks mellett a legkedvesebb tinisorozatom a múltból, valahogy a mostaniak annyira üresek ezekkel összehasonlítva.

Alice - 2006. 06. 27. 15:17

Hopp, csak most jutott eszembe, soha nem néztem, készített-e valaha valaki a MSCL-hoz magyar feliratot. Nem valószínű, de utánanézek! :)

Alice - 2006. 06. 28. 11:25

Ahogy sejtettem: persze nem készült felirat, nagyon goldolkodom, hogy belevágok :)

Desperate HOUSEwife - 2006. 07. 24. 21:57

Ó, a Willkommen Im Leben! :-)
Nagyszerű volt ez a kis írás, jó volt nosztalgiázni kicsit. :-) Felfedeztem a saját gondolataimat, tényleg ugyanígy voltam én is ezzel a sorival, RTL-en és RTL2-on néztem gimi után délutánonként a nagyszerű Claire és a szexi Jared szárnypróbálgatásait, de jó is volt. :-) Ez tényleg az igényes teen-drama-k szerintem nem túl népes táborát erősíti, nagy kár, hogy gyakorlatilag be sem fejezték. :-(
Én szívesen befigyelném újra bármikor.

Alice - 2006. 08. 08. 05:35

Olyan jó látni, hogy vannak, akiknek nem ismeretlen a MSCL és főleg, hogy néhányan kedvet is kaptak hozzá! Az, hogy kevésbé ismert, abból adódhat, hogy németül lehetett csak hozzájutni annak idején, ráadásul egy kábeles csatornán és hát a német nyelv… izé :)

Bizony, annyi emlék felmerül még a sorozattal kapcsolatban! A többi szereplő, a zene, a cseles vágások, a történetvezetés, az időnkénti meghatódások, no és persze Jared Leto, akinek olyan, de olyan kisugárzása volt itten, hogy kevés szövege ellenére seperc alatt elalélt tőle minden női néző (hehe)

Sajna technikai okok miatt nem kerültek be a sorozatajánlóba a képek ill. 1 bekezdés Claire Danes játékáról + életkoráról (tényleg 15 és nem 20-25), ezek is óriási pluszt jelentenek. Nagyon tehetséges a leányzó!

Mike - 2007. 03. 20. 13:08

Jó tudni, hogy annak idején másnak is feltűnt ez a sorozat :) A sok gagyi mellett persze a magyar tv adóknak se tűnt fel ez a gyöngyszem.
Nemrég letöltöttem, és újra megnéztem eredetiben… Tartottam tőle, hogy veszít varázsából, de egyáltalán nem kopott meg, inkább egy jót nosztalgiáztam a segítségével :)
Ajánlom mindenkinek!

Orsi - 2007. 05. 03. 21:16

Sziasztok!
Én is néztem annak idején,amikor még gimis voltam(mostmár családanya)és mély nyomokat hagyott bennem.Tudna valaki segíteni nekem dvd-n megszerezni?Előre is köszönöm!!

Orsi - 2008. 01. 26. 16:26

Látom azóta se járt itt senki.De nem baj,mert megrendeltem az amazon-on:))

Alice - 2008. 02. 11. 20:25

Én be szoktam nézni :) Sokszor eszembe jut, hogy most már mennyire másként írnám meg ezt a fenti szösszenetet.

Angolul tudó rajongóknak figyelmébe ajánlom a “television without pity” weboldal My so-called life témájú írásait, óriási volt végigolvasni, mikor végre felfedeztem az archív részlegüket a karácsonyi szünetben :)
Azt továbbra is fenntartom, hogy a részek ismerete után szabad csak TWOP-t olvasni. (kicsit off, de ugyanott pl. a Dark Angel-féle írás viszont fabatkát sem ér, szerintem.)

deusz - 2008. 06. 23. 18:23

Sziasztok! Én nagyon szerettem ezt a sorozatot én is letöltöttem és újra megnéztem! Imádom. Hát igen Jared Leto felejthetetlen. Szerencse hogy még most is elégé nagy sztár. A sorozatban a testvére is feltűnt!

Anyácska - 2008. 07. 09. 16:30

Sziasztok!
Én is idetaláltam, hihihi!
Most jutott eszembe, hogy le kellene töltenem valahonnan a részeket, mert én is nagyon, de nagyon imádtam a sorozat! A németen néztük, német tagozatosok révén ez nem okozott gondot, aztán lemaradtam a részekről, engem is utolért a szerelem, (azóta az a pasi a férjem és a csodálatos kislányom apukája) nem is tudom mi történt a végén, azt is csak most tudtam meg, hogy nem is fejezték be, hmmm! Szóval várom, hogy a kedvesem hazaérjen és megmutassa honnan lehetne beszerezni, hogy átélhessem újra életem legszebb korszakát, amit még ez a sorozat is bearanyozott :):):)
Üdv mindenkinek

BBB - 2008. 10. 31. 19:53

sziasztok! amikor a németen ment, én 12-13 éves voltam és úgy imádtam. Jaredről és Claire -ről is volt kint plakátom :))) a youtube-on amúgy fent vannak a részek. de én is szeretném az amazonról azt a dvdt.. :))

MissLobyt - 2008. 11. 05. 13:41

Óóó, milyen klassz kis sorozat is ez. Óóó, azok a régi kilencvenes évekbeli sorozatok :)

Alice - 2009. 01. 06. 09:17

“Röpke” 2 és fél év elteltével ugyan, de szárnyam alá vettem a magyar feliratot. Most kicsit más, objektívebb szemmel nézem újra, de gyerekek, ez még mindig elképesztően ütős egy sorozat.

winnie - 2009. 01. 06. 09:43

most felicity-zek, de beterveztem ezt is.

Alice - 2009. 01. 09. 13:17

Ejha, tényleg nézitek a régi posztok kommentjeit :D

Jó -és meglepő- hallani, hogy valahogy ilyen antik dbokra is jut idő. Majd ne rejtsd véka alá a véleményedet, winnie.

Gaines - 2009. 02. 18. 16:25

Magyar felirat, na, tökjó, úgyis mostanság tervezem, hogy elkezdem nézni, ha már sokfelől csak jókat hallok róla, no meg Claire Danes. :)

xyz - 2009. 02. 22. 10:38

Nagyon örülök, hogy készül hozzá magyar felirat, mert már évek óta szeretném megnézni ezt a sorozatot… és most végre.. :)

Bubu_Maci - 2009. 03. 25. 17:04

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és nagyon-nagyon örülök, hogy úgy döntöttél, hogy készítesz hozzá magyar feliratot. :)
Én még egész kicsi voltam, amikor ez a sorozat készült, ill. amikor ment a TV-ben, viszont még most is tartogat értékeket számomra, 15 év ide, vagy oda. Úgyhogy mindenféleképpen megéri nézni. :D

Ladi - 2009. 04. 17. 19:29

Az én érdeklődésemet is felkeltetted a filmel kapcsolatban. Nagyon köszönöm, hogy elkezdted készíteni hozzá a feliratokat.

Kata - 2009. 06. 14. 12:59

Épp 15 voltam, mikor mert ez a sorozat az RTL2-n és bár egy kukkot nem értettem németül, ott ültem minden vasárnap délután. Anyukám úgy hívta a sorozatot, hogy a “Vörös hajú lány”-os film.
Én is akkoriban kezdtem el vörösre festeni a hajam, ugyanazok a dolgok foglalkoztattak, mint Angela-t, teljesen odáig voltam érte.
Pár éve sikerült megszerezni DVD-n egy amerikai ismerős révén, azóta is kincsként őrzöm.
A mai napig szívem csücske ez a sorozat, pedig már 30 vagyok.

Gattaca - 2009. 08. 21. 01:13

Én csak azt sajnálom, hogy miért nem tudták már legalább ez első évadot rendesen befejezni… Én amúgy szegény Brian-nek végig szorítottam, hogy jöjjön már végre Angele-val

Nelli - 2010. 01. 19. 15:30

Alice! Nem tudom, szoktál-e még ide feljárni, de írok, hogy lásd, nem hiába vesződtél a felirattal! Ezer hála érte!!! :) Nagyjából tudok angolul, de azért így élvezhetőbb volt sokkal, és még új szavakat is tanultam általad! Nagyon szépen köszi gondolom még sokunk nevében! Remek volt a sorozat, nem értem miért nem adták tovább. :( Nem is került fel sehova netre több rész, mert gondolom azért előre le volt már forgatva egy pár?

Alice - 2010. 02. 16. 20:22

A Wikipedián nagyon részletesen fent van az is, mi történt a sorozattal, persze angolul. Akit érdekel, jó szívvel ajánlom olvasásra. Nem forgattak több részt, összesen 19 készült.
Bármennyire fáj is, ez azért szerencsére nem is olyan kevés, de a “rendes” befejezés borzasztóan hiányzik.

Először elkészült a pilot, amit csak 2(!) év múlva adtak le a tévében. Azt írják, egyszerre mindig csak 6-7 részt rendelt a csatorna, az írás is részletekben történt, ilyenkor le-leállt a forgatás egy jó darabig. Ez észre is vehető a kamasz színészek külsejénél. Angela (Claire Danes) is azért olyan más a pilotban, mert akkor még csak 13 éves volt. És bár én is a csatornát szidtam, elsősorban Claire volt az, aki nem vállalta tovább a munkát x év után, ami ugye a színfalak mögött eltelt a szerződés aláírása óta. Mondhatni rossz volt az időzítés, több szempontból.

Annak mindig nagyon örülök, hogy van, aki hasznát veszi a feliratnak! Még engem is ért pár meglepetés az időnkénti szótárazás során, főleg Rayanne-nek köszönhetően :)

Lnaughty - 2010. 02. 24. 19:05

én kb 1 éve néztem végig Felicity-t és nagyon bejött annak ellenére, hogy elég régi darab!
Azt hiszem nem is kérdés, hogy ezt is bepróbálom, már csak Jared Leto miatt is:)
amúgy köszi az írást, mert felkeltette az érdeklődésemet!

koma - 2010. 02. 24. 23:16

Kedves Alice!
Olyan szépen irtál a sorozatról, hogy nem tudom megállni, hogy ne essek neki.
Már ballag lefelé mind a 19…
Újból jelentkezem, ha megnéztem.

bpone - 2010. 02. 25. 11:50

Valamiért én is épp mostanában kezdtem el “tini-sorozatokat” nézni.. Szerintem nagyon jó a “Life As We Know It” 2004, a “10 Things I Hate About You” 2009 és a “Popular” 1999 sorozat is..

koma - 2010. 02. 25. 13:03

Kettőt már is felfaltam!
Köszönöm Alice az ötletet és föleg a feliratot. Nagyon tetszik, már most sajnálom, hogy csak 19 rész és…

Nan - 2010. 02. 27. 23:32

Kedves Alice!
Ahogy a képet megláttam, már akkor úgy éreztem, hogy valamiről én lemaradtam. Szóval jövő héten letöltöm és megnézem és örülök, hogy feliratot is fogok találni hozzá. Kár, hogy anno nem néztem, nem akadtam rá, viszont pár évvel később a Dawsonra ráakadtam, le is ragadtam nála rendesen. Csak az a baj, hogy nincs lezárása az évadnak, de legalább fel tudok rá készülni. Előzetesen sok-sok plusz pont, hogy nem kopaszodó pasikat fogok látni gimis szerepben, ami ugye nagy divat, de sosem fogom megérteni az okát.

koma - 2010. 03. 03. 16:21

Most néztem meg a 15. részt. Valami hihetetlenül szép volt! Most már értem, hogy Alice miért nevezte sorozat-gyöngyszemnek, mert valóban az.Persze vannak hibái, nem akarom most ezeket elemezgetni.
Kötelezőnek irnám elő mindenkinek és csak azt kérném, hogy válaszoljon: tetszett-nem tetszett.Igen-nem válaszok.Mert ezek jellemeznék a válaszolót értemi-érzelmi hovatartozásáról.Ez egy etalon.

Sorozat-függő vagyok, van összehasonlitási alapom.
Ez valóban gyöngyszem…
Senkinek nem ajánlom, hogy végig nézze.

Alice! Köszönöm az élményt…

Alice - 2010. 04. 05. 14:15

“Senkinek nem ajánlom, hogy végig nézze.” ??? Na, ezt nem értem :D

Örülök, hogy tetszik. Nagy köszönet a sorozatjunkie gazdijainak, hogy nemrégiben újra felhozták a témát.

koma - 2010. 04. 08. 10:16

Mert mély értelmű-érzelmű volta miatt csalódás lenne sokaknak.
Itt nincs piff-puff, nincs földönkivüli, nincs tömegmészárlás stb.
Ha pedig a müfaját nézem, nem blőd, nem rózsaszin, nem szájba-rágós.
Valószinűleg ezért kaszálták el Amerikában.
Alice!
Mégegyszer köszönöm!

koma - 2010. 04. 08. 10:21

Ja!
És fontos hozzátennem a félreértések elkerülése érdekében , hogy nem vagyok lány!

Csilla - 2010. 05. 02. 21:42

Helló!
Meg kell mondjam, hogy ez a sorozat volt kamaszkorom egyik meghatározó élménye. Mintha a gondolataimban olvastak volna. Annyira közel éreztem magamhoz a szereplőket. Tán még Angela öltözködését is utánoztam.:)
És egy világ omlott össze bennem, mikor abbahagyták a vetítését.:(

Lnaughty - 2010. 07. 08. 23:47

nekem most sikerült darálnom és én is beállok a sorba és elmondok egy Nagy Köszönömöt az ajánlásért Alice!!!!

tényleg nagy kár, hogy nem kapott befejezést:(

Jared Leto meg már akkor is nagyon sexy volt.. és azok a buta fejek, amiket tud vágni, mikor leesik neki valami, priceless:)

ildi - 2010. 08. 31. 11:48

Halihó!

Én is imádtam akkoriban, minden részét megnéztem, és igen sajnáltam hogy nem fejezték be rendesen. Egy sorozat ami nem csöpög, nincs benne hülye párbeszéd, elcsépelt jelenet. Első fájó szerelem, mint az életben! :))

Nickoletty - 2011. 01. 01. 13:39

Sziasztok!
Már nem is tudom, hogy akadtam a sorozatra, de örülök neki nagyon. Nem szeretem különösebben a tini sorozatokat, amikben huszonéves emberek játszanak tizenéveseket, nem hiteles, és nem igazán tudok a szereplőkkel azonosulni.
No, de ez :) Imádom, és az baj, hogy elsőre kb tíz részt meg is néztem belőle, és most lassabban haladok, mert ugye nem sok van hátra =(
Az még a vicces, hogy amikor ez a sorozat készült 2 éves voltam:) Annyival igényesebb dolgok készültek régen…

aaa - 2011. 02. 14. 00:50

az volt a baj hogy az ABC csütörtök 8-ra tette, az NBC-n meg a “must see thursday” ment akkor: friendsseinfeldER azok ellen nem volt esélye

ez volt a 2.legjobb sorozat amit láttam (seinfeld 1.)

Orsi - 2011. 06. 15. 14:02

Most nézem feliratozva :)

pff - 2013. 05. 30. 18:59

de jó, hogy ráakadtam erre a gyöngyszemre. a napokban kezdtem el nézni és imááádom!

Alice - 2014. 08. 15. 18:39

Az Amazonon látom, hogy mennyivel jobb a 2007-es DVD kiadás, mint a 2003-as, ami nekem van: rengeteg extrával, interjúkkal, könyvvel és egyebekkel, mmm jó lenne megkaparintani :) Régebben volt is fent ízelítő néhány interjúból ugyanott.

Mostanában jóval frissebb sorozatokkal töltöm az időt, egy újranézés egyelőre sajna csak a képzeletbeli listámra fér, de egy kis /sok/ kulisszák mögötti anyagra és visszaemlékezésekre rögvest ráugranék.

Azért nem semmi, hogy Claire Danes sok-sok év után csak 2011-ben tért vissza a sorozatok világába a Homelanddel, de akkor mondhatni valósággal berobbant. Ezt azért jó érzés volt látni :)

hendzso75 - 2016. 09. 02. 13:38

Imádtam. Imádom. Imádni fogom. Alice- nak örök hála a feliratokért! :-)

Petya - 2017. 08. 09. 02:50

Alice!

Csajom ajánlotta a sorozatot, nagy élmény volt. Elég komoly, hogy még 2017-ben is működik.
Köszönöm a munkádat!

Egyébként akinek ez bejött, annak melegen ajánlom a Six Feet Under-t, nálam az a sorozatok királya, lazításnak meg Freaks & Geeks-t, ami olyan, mint egy MSCL lájt.

Alice - 2018. 07. 14. 22:26

Nem jövök gyakran, de naggggyon örülök, hogy még mindig akadnak új nézők :)

Pár filóznivaló, még mindig.
Pl:
Gondolom, rajtam kívül sokan gyakorolják azt a módszert, hogy ha nagyon bejön egy sorozat (pl. a MSCL ugye), akkor utánajárnak az íróknak, alkotóknak, rendezőknek, és felkutatják összes műveiket, bőszen reménykedvén, hogy megtalálják máshol is azt a valamit, ami a kedvencet kedvencé tette, legalább nyomokban. Ez szerencsére sokszor be is jön.

Nem új sztori már, de amikor annak idején meghallottam, hogy Cameron Crowe – aki mint tudjuk, nagy fan, és bevallottam még Angela és Brian pilotban szereplő éjszakai utcai beszélgetésének beállításait is átlopta a Jerry Maguire-be – összeállt a fő creatorral, Winnie Holzmannal + a nekem még mindig elsősorban Lost-guru J.J. Abramssal, nem hittem a fülemnek, és már előre dörzsöltem a tenyeremet, hogy mekkora királyság lesz a Roadies, aminek a sztorija is ígéretesnek tűnt. Kijött 2016-ban, és sajnos óriási pofára esés lett.
Már szvsz. Pár jó pillanatot, jelenetet, ötletet, zenét kivéve a tényleg iszonyatosanvárvavárt zenekari turnés, feelgoodnak szánt darab összességében helyenként katasztrofálisan béna lett. Vhogy erőltetett, sótlan, nem-igazán-szerethetően-furcsa, amit más is érezhetett, mert elkaszálták :( Hát ez van. Azért próbálkozni lehet.

W.Holzman néni egyébként nagyon szimpatikus a felnőtt Claire-rel készített visszaemlékezős felvételeken, amiket a vhol fentebb emlegetett DVD-kiadásokra rátettek extraként.

Még annyit, hogy pl. a Once and again egyes részeiben, és főleg hangvételében megtalálható valami hasonló hangulat, még ha nem is ér fel a nagy elődhöz. Sokat számít, hogy bár akadnak benne tinik, nem ők a főszereplők. És emlékeim szerint a fiatal felnőttekről szóló Relativity is valamit tudott valamit hangulatban, bár ki tudja, manapság hogyan tetszene. Vhol vicces, hogy azt csak magyarul láttam-tuk.

Alice - 2018. 07. 14. 23:00

Mekkora királyság már, hogy a sorozat begyűrűzött a generációs elnevezésekbe is! Van ugye az X-Y-Z generáció és társaik. A sorozatot, a szereplőket, és persze a fő rajongóbázist tekintve kb. az X generáció és a millenial közötti “átmeneti” Xennial generáció az érintett.

Ha rámegyünk a xennial wikipédiájára, ott olvasható, hogy
egyes helyeken a (kb) ’77-’81-es születésűeket CATALANO-GENERÁCIÓnak is nevezik, ami kifejezetten Jordan Catalanóról kapta a nevét. Ejha :D

És az utolsó, aztán eldugulok:

A 13 reasons why (13 okom volt) sorozat 1. évada után rohantam guglizni, van-e valamilyen kapcsolat a MSCL-lel, mert ordított róla, hogy van. Sokszor visszaköszönt a hangulat, színvilág, még a helyszínek is gyanúsak voltak, pár sztori is visszaköszön, pl. a lányokat értékelő lista, a pletykák, korrepetálások. (Arról nem is beszélve, hogy Ricky is kapott benne egy kisebb szerepet.) Mit ad az ég, az alkotóknál semmi, ámde a könyv írója, akinek a sorozatban is nagy teret adtak persze, óriási rajongó, és ez volt az egyik fő inspirációja is a könyvéhez.

Szép munka a 13… sorozat ebből a szempontból, szerintem nagy tisztelettel bántak a kikacsintásokkal, nem tenyérbemászó. A sztori persze más tészta és a S2-ről sem tudok nyilatkozni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz