login |

Pilot-mustra – Blade – 1×01

2006. 06. 30. 16:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Duplahosszú rész, kicsit lassan végeztem vele, így Snake megelőzhetett, akinek mint olvasom nem tetszett. Sajnos engem sem győzött meg egyelőre a sorozat, de remény még van.

BLADE – 1×01 – 3.5/10

Blade-cast SpikeTv

Vagyis a közepesnél gyengébb lett, ami nálam főképp az érdektelenségben merült ki itt is, mint két korábbi nyári a Windfall vagy a Saved esetében. Kemény gyerek vagyok, már óvodában doszpotpetinek neveztek, nagy a tűrésküszüböm, és kiskábeles sorozat lévén tisztában voltam vele, hogy nem feltétlenül a látvány van a színészi játék fog domálni ezúttal. Történetileg az eredeti Pengés szerzőt, David S. Goyer-t kaptuk meg és Geoff Johns képregénymágust, eőbbi azonban a Penge 3. részével már elásta magát nálam.

Ha összehasonlítjuk a 65 millióból készült Blade 3-mal ezt a 90 perces pilotot (az egész összefüggő, szóval nem 2 rész – és ez alapján rendelte meg a tévé a teljes sorozatot), akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez a párszézezres film magasan üti a Szentháromság minőségét (nekem csak az első rész jött be valamennyire), még akkor is, ha valóban kevéssé koncentrál magára Pengére és még akkor is, ha Sticky Fingaz a címszerepben nem feltétlenül nyújt combos alakítást, viszont cserébe jó adag kubai szivar elszívásával mélyíthetett a hangján. Kapunk Penge barátunk mellé viszont egy mutatós fehérnépet, Jill Wagner-t, kinek történetére kihegyezték a pilotot. Ezenkívül pedig közhelyes rosszfiút és pár színtelen, de gáz mellékszereplőt.

Szerencsére azonban adnak tévében ritkán látható mennyiségű testnedvet egyes jelenetekben, egyéb brutalitásra való törekvést, emberi vágóhidat, miegymást – amondó vagyok, hogy a 2. rész láttán meg fogjuk tapasztalni, hogy sorozatformátumban, vagyis 40 perc alatt mire képes a Blade, akkor mondok csak végső verdiktet. Én afféle trashy, bé-mókára vágytam, de ahhoz ennél több önirónia kéne. És kevesebb érdektelenségfaktor. A trash már megvan. (Azt se feledjük, hogy a képregény éppen nyáron éleszti újra a Marvel.)

3 hozzászólás Ne habozz!

zz - 2006. 07. 06. 14:58

Sajnos harmatgyenge.
A Pengét alakító srácot nemtom honnan szedték de nagyon gáz.Harci tudása erősen redukál a 0-hoz.A mozifilmekből megszoktuk hogy megy lát üt ver ebben meg őt ütik ki….gáz
Ebben producerkedni…nem értem mit látnak benne….

Angelo - 2006. 10. 16. 19:25

Megnéztem gyorsan ma az első 10 részt, amíg nem kapom meg a kedvenc sorozatjaim új részeit.

Hááát, szarnak szar, megértem, hogy kevesen nézték, de nekem mégis tetszett, ilyenkor simán eltekintek az olyasfajta hibáktól, mit a szar szereposztás (mondjuk nekem csak a blade faszi gyökér).

Szal sztem a sztori tök rendben van, az akciójeleneteket leszarom, nem ezért nézem, a csajok dögösek :), a karakterek (bladet lszámítva) árnyaltak, nincs hófehér jóság meg büdösnagy gonoszság, és az egész blade hangulatot hozta a múvi, bár télleg nem is Blade a főszereplő, inkább csak egy rokkant exszuperhős, aki a legcsicskább vámpírral is 5 percet bunyózik, pedig normál esetben 2mp alatt kinyírná…

Ha a főszereplő olyan jól el lett volna találva, mint mondjuk Buffy a Buffyban, akkor simán alázná az ilyen tinif@szságokat :D
Remélem azért a maradék 1-2 részben, amit még nem néztem meg, lesz vmi befejezésszerűség.

Nézzétek el a lelkesedésemet, én még a Conan sorozatot is meg szoktam nézni XD

Anne - 2008. 08. 05. 14:24

Szerintem nem rossz ez a sorozat. A története is tetszik. S bár a szereposztás tényleg nem a legjobb, de egészen nézhető lett. A különleges vámpírfilmek kedvelőinek biztosan elnyeri a tetszését.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz