login |

Akik blogolnak – winnie

2006. 07. 01. 12:11 - Írta: winnie

55 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

Hetedik hónapjában az év – hetedik hónapjában a blog, és ki tudja, lehet, hogy vannak új olvasók, ezért így fél évvel az indulás után azt hiszem, hogy illő lenne leírni, hogy kik is írnak a junkie-ra. (Jelenleg ez rendszeres jelleggel 3 embert takar (winnie, human, Snake), plusz még kettőt (Joe-ker, zsellerm), csak ők egyéb elfoglaltságokkal is küzdenek. És ne feledkezzük meg a heti vendégbloggerről sem:)

Ha eltekintünk a gyermekkortól és az Időlabirintus című sorozat hatalms hatásától, akkor én körülbelül 2003. októbere óta vallhatom magam junkie-nak és anno ezt az addiktságot a Tru Calling c. sorozat első tizeniksz perce idézte elő, melyet a FOX honlapján lehetett megnézni. A sorozat bejött (időutazás-sucker, tudnillik) és onnantól kezdve nem volt megállás. Jöttek a kortárs sorozatok ezerrel, bekapcsolódtam a reality-kbe is, mert úgy szép, ha teljes a kép (a Survivor 7. évadja szerintem iszonyatos alapvetés, még a műfaj utálóinak is). Persze még abban az évben átéreztem az addiktság árnyoldalát is, vagyis azt, hogy milyen az év közbeni cancel (azóta már sikeresen hozzászoktam:)

Az első full sorozat, amit angol nyelven sikerült végignéznem pár nap alatt (ami végképp elvette a hazai Dallas-on és Vészhelyzeten érlelt sorozatszüzességemet) a John Doe volt, mely azonmód az agyamba is égette a “soha meg nem oldódó cliffhanger” fogalmát, de nem bántam meg a nézését, azóta is várom, hogy kijöjjön DVD-n a sorozat. Mivel a lejtőn száguldottam lefelé ezerrel, ezért az amazon.com is rajtam gazdagodott, mivel az alapsorozatokat kénytelen voltam beszerezni DVD-n…

Amúgy egyértelműen időutazás és összeesküvés-sucker vagyok, szóval ezekben a műfajokban nem érdemes tőlem hidegfejű, elfogulatlan kritikát várnotok. A top10-em alapján azt hiszem meg lehet ítélni, hogy milyen az ízlésem: Monk, Tru Calling, John Doe, Cold Case, Prison Break, Lost, 24, Law & Order: Criminal Intent, Boomtown és a Dead Zone. Sitcom-fronton (nem a műfajom) a legjobbak: The Office, Scrubs és The Comeback. (De persze baromi sok nézett és szeretett sorozatom van, holnap biztos más lenne a lista – majd egyszer összeállítok valami akkurátusabbat.)

Ja, és naiv célom elterjeszteni idehaza a sorozatokat (ha már egy embert sikerült szereznem a műfajnak, akkor már megérte a “szent küldetés”), mert hiszem, hogy van létjogosultsága a műfajnak, még akkor is, ha a hazai kereskedelmi tévék ez ellen még mindig kivont szablyákkal hadakoznak.

55 hozzászólás Ne habozz!

maniakus - 2006. 07. 01. 15:39

egyet már biztos sikerült szerezned..

Hooligan - 2006. 07. 01. 15:59

winnie a hazai dzsankik példaképe :)
(igen, engem is Ő tett tönkre. :P :D)

earl - 2006. 07. 01. 16:18

Hát igen. Winnie rántott be engem is. Olyan szinten addikt lettem, hogy az már talán túlzás.
A sorozatnézés feelingje annyira megfogott, hogy a szokványos filmek már alig tudnak lekötni. Temérdek idő megy el…
Winnie-Winnie… mit tettél velünk!

seriesfanatic - 2006. 07. 01. 16:39

A John Doe az de jó volt, IMÁDTAM….

loryb - 2006. 07. 01. 17:11

Még emlékszem arra, amikor megnyitotta a sorozat topicot. Számomra hamarabb is volt egy kis lejtő, de onnantól aztán nem volt megállás. De mindig érdekelt, hogy winnie, hogy tud annyi sorozatot végig kukkolni. Komolyan mondom hát azért sok sorit nézek, se sose tudok a végére jutni.

kisqqcs - 2006. 07. 01. 17:28

Hát igen, azt hiszem vagyunk egy páran, akik legalább részben winnie-nek köszönhetjük a “függőségüket” :).

helomi - 2006. 07. 01. 17:35

winnie ha egyszer lesz időd akkor kiváncsi lennék egy Frasier kritikára is. tudom már nem fut de nekem bent van a top 5 ben. szerintem zseniális!

amugy köszi hogy tényleg megpróbáljátoka a sorozatok kulturáját terjeszteni. én is nektek köszönhetem junkieságom fejlődését.

Mr Chanandler Bong - 2006. 07. 01. 18:09

Engem is winnie rántott bele, ezúttal is hálás köszönet. De mégsem tekintem magam igazi junkienak, hisz csak tizenegypárat nézek folyamatosan:)

Ordel - 2006. 07. 01. 18:57

Mondanom sem kell, az ajánlásaid révén lettem sorozat néző…
Nincs mese, szent ember vagy… :D

ogRemano - 2006. 07. 01. 19:46

hát jómagamat is ő vágott haza. annó 24-t mutatta meg egy haverom, másfél éve kb és az első 3 évadot 1 hét alatt végigpörgöttem, aztán kellett folytatás rátaláltam a fórumra és elindultam a lejtőn. most már ojan sorozatokat nézek amiket annak előtte le se szartam volna (most épp entourage ami kurva jó) és egyetértek earl-lel, filmet már én is alig nézek max ojat aminek köze van vmi sorozathoz (Serenity; Failure to Launch: Bradley Cooper miatt)

PAStheLoD - 2006. 07. 01. 21:31

Hajrá winnie :)

Jó lenne megújítani a hazai lápvidéket sorozat ügyileg.. azért vannak jók mostanában, de.. :|

Engem nem tudom ki vett rá, szerintem magamtól jött a dolog. Régen (5-6 évesen) néztem vasárnaponként a walt disney akármit.

aztán hétköznaponként volt az (akkor még új) RTL Klub-on 2-től vagy 3-tól rajzfilm blokk.. aztán valahogy belekerültek a rajzfilmek mellé a sorozatok.

aztán volt ilyen magyar lol is, mint a xénia pl. hétvégén. amiből láttam összesen vagy 10-et, de azt is szépen elszóra, hogy semmit ne értsek belőle :)

sliders, sg-1, cobra 11 .. amiket el-elkaptam még anno (10-11 évesen)

aztán mióta van net, van bittorrent, mióta a TV teljesen szar, mióta tudok angolul, nincs megállás.. minden ami anime és sorozat az jöhet, ha sci-fi, vagy fantasy, vagy krimi-szerű, vagy lőnek benne :P

szitkom-okat sose bírtam, a jóbarátok fanokat szép lassú kínhalálra fogtam volna, aztán rá kellett jönnöm, hogy túl sokan vanna, szal sitcom téren biztos velem van a baj :]

BlaiSeCT - 2006. 07. 01. 21:49

Winnie – nem csak addikt, ő a DÍLER

CSAK ÍGY TOVÁBB!

BlaiSeCT - 2006. 07. 01. 21:51

És ha már itt tartok: Te “hibád” a függőségem, de köszönöm szépen :D

Mor Tuadh - 2006. 07. 02. 02:18

Winnie: csak hogy kilógjak a sorból… NEM a te hibád a függőségem, te csak elmélyítetted :)

az addikciómat a Babylon 5 / Stargate Atlantis / Battlestar Galactica triumvirátus alapozta meg
aztán elkapott a 2005/2006-os sorozatévad (Supernatural, Threshold, Night Stalker, Kitchen Confidential), majd januárban jöttetek ti, és onnantól nem volt visszaút… :) de azért köszönöm, jobb így mint azelőtt… :)

HB - 2006. 07. 02. 03:19

Ha kérhetem, a Jóbarátokat ne szidjuk… Köszi.

Fl@sh - 2006. 07. 02. 03:50

Azért Houset kihagyni top10ből ejnye :) Najó megelőlegezem hogy csak véletlen volt :)

monana - 2006. 07. 02. 13:40

Én a charmed miatt kezdtem el érdeklödni a sorik miatt, de amikor februárban megleltem ezt az oldalt elvesztem, azóta 12vel több sorozatot nézek, persze mindet ti ajánlottátok.

TorrenteXY - 2006. 07. 02. 18:29

Én “bizonyos lehetőségek” óta tudok sorozatokat nézni rendesen, addig is elég sokat néztem. A blogotok pedig segített, hogy rátaláljak minden olyanra, ami érdekelhet. Például a 4400(nálam top5 lett, pedig nem érdekelt a plotja alapján), vagy a Prison Break(szintén top5). Filmet sajnos már hónapok óta nem láttam, pedig 1 éve még átlag napi kettőt néztem.
Azért köszi, nem haragszom igazán!:D

DewRee - 2006. 07. 02. 18:34

Én anno 3 éve kezdtem, szolidan kevés 24-el. Aztán amikor elkezdtem felfigyelni winnie szavaira, na akkor szakadt el valami. Ma már heti szinten nézek 10-12öt egyszerre és sokminden mást meg spájzolok, persze van szelektálás erősen, de akkor is, nekem sikerült jó mélyre süllyednem.
Köszönöm szépen!

dave22 - 2006. 07. 02. 23:07

Úristen, Időlabirintus…
Imádtam. Szerelmes voltam Pacziga(?) Mónika hangjába. Winnie: Írjatok valamit az időlabirintusról.

Jah és még valami: Ment annak idején az mtv-n a kilencvenes évek elején egy Örvény c. sorozat. Tán tizenvalahány részes volt, de gyerekként nagyon izgalmas volt, valami Freia nevű őrült nőről szólt, aki babákat terrorizált, vagy mi… :) Emlékszik valaki rá?

winnie - 2006. 07. 02. 23:58

hmm, überarchív sorozatok? Jól hanzik. Pacziga mónika, szinte én is csak erre emlékszem. (esküszöm a másik hangra, mintha till attila lenne a tippem, de ő…, nem tudom.)

nem olyan régen néztem újra a sorozatot és az itt le nem adott részeket. kicsit gagyi, de full nosztalgia.

freya nekem is rémlik, eléggé félős volt az a babafetisiszta sorozat:)

dave22 - 2006. 07. 03. 00:44

Winnie, és a Yubi herceges Benji sorozat beugrik? Zax volt a robotjának a neve.
Imádtam.

dave22 - 2006. 07. 03. 00:48

Hú nagyon nosztalgia feelingem lett:
Billy Webb csodálatos kalandjai. (Simonyi Balázs szinkronizálta a főhős gyereket) Az egyik részben Billy talált valami szerkezetet, amivel pár percre előre tudott menni az időben. Pl. lóversenyezni ment.

Jamesch - 2006. 07. 03. 01:12

Én is 2003 vége körül lettem addikt. Felkerültem BP-re koliba, 100Mbit…
Első a Jóbarátok volt, mint szerintem sokaknak(a környezetemben legalábbis biztos), aztán vagy az OC(gílti plezsör ugye) vagy a TwinPeaks. Az azt követő 24-re rátalálva már nem volt menekvésem, mindig kellet valami: kajálás közben nézni, tanulás hejett nézni :) stb.
Ti miattatok is rászzoktam párra(Scrubs, House …), de asszem magamtól is megtaláltam volna a napi adagot :D

és kösz a befektetett munkát, keep up the good work

Iron - 2006. 07. 03. 17:42

Vááá, sorozatnosztalgia.

Örvény:
http://www.imdb.com/title/tt0290972/

BBC-s sorozat volt. Nem sok részt láttam belőle, de a babákra emlékszem. Hát libabőrös élmény volt. Valahonnan be kéne szerezni…

Kicsit régebbre tekintve, kinek rémlik a kedd esti default időpontos A messziről jött ember (francia sorozat asztaltáncoltatással, visszatérő halottakkal, meg ami kell:)) vagy A Halál archívuma (lengyel sorozat nácis titokzatos témával meg egy feneketlen lukkal, amibe belökték az embereket)? Na ezektől valami iszonyatosan fostam anno.

A gyerekeknek szólók közül meg a Hetedik út titka volt még jó (holland biciklizős tanár kincset keres, ahova egy létra visz :)) és persze az Időlabirintus (Rothgo, Belor rúlzik, a zenéjére máig emlékszem, a végén mindenki kapott egy darabot a Nídusból).

Valakinek nem rémlik egy fosatós szünidei matinés “gyereksorozat” lakatlan sziget, hajótörött, kiderül h nincs egyedül a csávó, mindig fúj a szél, foszforeszkáló koponyára emlékszem még. Stúdiófílingje volt a külső helyszíneknek, sztem csehszlovák lehetett és valami iszonyat nyomasztó volt.

Amit sokat szoktak emlegetni még az Under The Mountain (A hegy gyomrában) nekem már kimaradt sajna.

álna - 2006. 09. 21. 17:43

Helló mindenkinek!
Tudna nekem vki egy elérhetőséget mondani,ahol többet tudnék meg az Időlabirintusról,netán meg is nézhető vhol?
Köszi

Dmg - 2006. 11. 26. 01:24

Végre valaki aki szereti a True Calling-ot.igaz hogy rövid volt de jó sorozat.sok embert kérdeztem eddig hogy mi a véleménye róla és a válasz mi az még nem is hallottam róla volt sajna.

gazso - 2006. 12. 12. 09:11

Jaja! Én nem winnie miatt lettek dzsanki, de mióta megtaláltam azóta adok a véleményére.

Örvény: A folyó két oldalán volt egy-egy ház, átúszni nem lehetett, csak csónakkal átmenni (nem tom miért). A főhős tesója festett és babákat fetisizált, mert valamikor régen meghalt nemtomkije.
Dermesztő volt.Élveztem nagyon.

Messziről jött ember: Andrei szelleme rázta a láncot. :) Leütötte a tesója mikor el akart menni a lápvidékről, és lezárta a pincébe. Meghülyült de kísértett.

Halál arhívuma: Bizony. Beizel csngő. Mindig aztmondat a kiszemeltnek, hogy cserélje ki az izzót. Aztán CsÓKOLOM

maliska - 2007. 03. 07. 19:42

ez az Earl ” earl – 2006. 07. 01. 16:18 ” az az Earl, aki a Grace-t fordítja, mert akkor csókolom a lábait újra és itt is ;)

Winnie – más az izlésünk, 2000-ben vesztem el, csak néha átdob ide a commentdotcom és érdekelt ki vagy ;)

mrzed001 - 2007. 04. 19. 18:18

Egy kissé későn kezdted winnie :)
Én voltam talán 10-12 éves (akkoriban még a magyar tévéken hétfőnként adásszünet volt ;) ) amikor rámszakadt a német RTL, SAT1 és PRO7 teljes kínálata. Melyik is volt az első sorozat ami junkie-vá tett? Talán a szombati RTL teljes műsora.
8-18-ig folyamatosan minőségi rajzfilmek (Spiderman, Hulk, Robocop,…), majd Knight Rider, BSG, A-Team, SeaQuest,… szóval szombatonként nem lehetett kirobbantani a tv elöl :D
Na és azt követően jött a Pro7 a Kungfu, Outer Limits és egyéb misztikus sorozatokkal :D
Tényleg, Kungfu (a legenda folytatódik) részt piszok rég láttam (se DVD, se netről nem beszerezhető, egyszerűen eltűnt ?)

Kaktusz - 2007. 04. 19. 19:45

hát igen… nem becsülik ezt a műfajt, sokaknak mondom, h sorozatokat nézek, és olyan fejet vágnak… az átlagembernek (igen, hangsúlyozom, az átlagembernek) a sorozat szóról a brazil szappanoperák jutnak eszébe, és ettől tudok a falra mászni. a kritikákat imádom, olyanokról írtok amiket az életben nem találnék meg:) régebben a sitcomok, mostanában kicsit elmentem a house-heroes-prison break stb felé…és igen, amiről nem tudok leszokni, az a 24, még most is, azt hiszem, ez az a sorozat, ami nálam fizikai függőséget okoz

Mammut - 2007. 04. 19. 19:57

hááát, ha már ez is junkieságot jelent, akkor én is, x-files, millennium, tetthely, derrick, walt disney bemutatjában kacsamesék, suli, ausztrál express, jessy, no meg a sky-os rajzfilmek, gi joe és hasonlók :D
de nemtom, nem tudtam, hogy junkie vagyok, bár tény, mindig néztem ezeket :DD

később jaja, outer limits, kung fu (a legenda folytatódikból amúgy az ifjabb caine a superstorm miniben van mostanság), csak én a magyaron láttam sztem őket, tekintve, hogy utálom a német nyelvet :)

de ezek sztem mindenkinek megvoltak, nem? mármint gondolom én, winnienek is… csak nem volt ilyen tudatos, mint most, hogy külön beszerzi a sorikat, stb. stb.

ooo - 2007. 04. 24. 20:11

Nagyon nagy az oldal! Csak így tovább! :)

Foxy - 2007. 05. 21. 21:40

Eddig azt hittem a sorozatfüggőségem csak nemrég (az Supernatural kapcsán) alakult ki, de ahogy egyre jobban belemerülök az oldal olvasásába rájövök, hogy nem. Hogy mi mutat erre? Sorozatokat emlegettek és ismerem őket és nem csak köszönő viszonyból, hanem közeli ismerősként. Nem vagyok műfajfüggő, minden jöhet előítélet nélkül és valószínűleg ez okozza majd a vesztemet is (túl sok megnézésre váró sorozat van a listámon és akkor ott vannak az újranézések is). Kedvencek (amik nagyon hirtelen eszembe jutnak): X-aktát, Kaméleon, SeaQuest, Voyager, Tru Calling, Dead Zone, Dark Angel, SG-Atlantis (és nem tudom ide lehet e sorolni a Batman rajzfilm), de a felsorolás így sem teljes.

decoder - 2007. 07. 13. 16:31

CSá Winnie! Emlékszel A vándor c. sorozatra? Asszem angol volt és az m2 adat vagy 11/12 éve.
Főszerepben Bryan Brown.

Ha igen, neked bejött?

decoder - 2007. 07. 13. 16:31

adat helyet adta értelem szerűen

growlie - 2008. 09. 28. 12:36

The IT Crowd. Amúgy örülök, ha nem is kezdem el nézni a sorozatokat, tényleg túl sok jót gyártanak manapság és az egész életem (összes szabadidőm) elmenne evvel. Komolyan. Hogy oldjátok meg a többi kötelezőt+szabadon választottat? :o

Human Insect - 2008. 09. 28. 13:13

nincs kötelező, csak a pilotok.

Ági - 2009. 03. 07. 23:31

“és naiv célom elterjeszteni idehaza a sorozatokat, mert hiszem, hogy van létjogosultsága a műfajnak”

Szerintem büszke lehetsz magadra, mert sikerült! :)

k - 2010. 07. 06. 09:04

Kicsit kilógok a sorból… Nem ti tettetek függővé; “Belőlem is az Űrgyalogságnál lett az, aki vagyok…”, szóval inkább a remek kritikáitokat köszönöm meg. Főleg azokat, amik más álláspontot mutatnak meg nekem.

xadusx - 2010. 11. 16. 11:17

Meg inspiraltal… :)

BlackLily - 2011. 04. 04. 02:39

Hát, én nem rég óta dzsánkulok. Illetve nem rég jöttem rá, hogy ezt teszem. De valaki rámutatott, hogy nem egészen normális, hogy gyerekkoromban volt egy időszak, amikor ától cettig elolvastam a tévéújságot, hogy tudjam mit akarok megnézni, és hogy képben legyek a történésekkel olyan sorozatokban is, amit kül. okokból nem nézhettem meg. :)
első addikció kb oviban a Zorró volt talán, ha jól visszagondolok.

Nézegettem én aztán mindenfélét. (köztük szakmai ártalomból japán cuccokat is, ami aztán egy másik nagyon beteg sorozat – dorama – fanolós szcéna) aztán pár éve SGA, Skins, House beütött, és a vacak szinkronnak köszönhetően letöltöttem a CSI nagyrészét is (mindig belefutottam) és most meg azt veszem észre, hogy heti egy évad lemegy, pedig nincs is időm…
Haven, Misfits, Red Dwarf, Sherlock, Castle…
és most néztem ki pár új ötletet, amíg mind szüneten van a köv. évadig :)

szal köszi a jó kis infó forrást. ez az első, amit megnézek, ha nem is vagyok itt rendszeresen ;)

Myra - 2012. 03. 03. 13:36

Halihó mindenkinek! :))
Bár nem vagyok nagy sorozatfüggő, legalábbis az előbbi hozzászólókhoz, meg a bloggerekhez képest, de imádom a műfajt. A Hercules rántott bele még anno, de a Xenát is imádtam. Amire konkrétan emlékszem, hogy a tévé képernyője elé szegezett, az az Elveszett ereklyék fosztogatói volt , nagyon-nagyon szerettem, egyetlen részt sem hagytam volna ki belőle. Bár ez még nem tudatos addikció volt, csak tetszett, és néztem. Aztán jött a Bűbájos boszorkák, szerintem én akkortól számítok igazi függőnek, egyszerűen nem akartam kihagyni egy részt sem, ha pedig véletlenül megtörtént, világvége hangulatom volt :D Ugyanezt figyeltem meg a Csillagkapuval kapcsolatban is :DD
Mára már addig fajult az addikció, hogy majd’ minden szabadidőmet a tv vagy a számítógép képernyője előtt ütöm el sorozatokat nézve, alig tudom felsorolni, hogy melyik sorozatot nézem (vagy kezdtem el nézni). :))
Az oldalra csak nemrég találtam rá, és nagyon jó olvasgatni a régebbi sorozatokról is. Szóval gratula a bloghoz, és mióta csak rábukkantam, folyamatos olvasója vagyok! :))

Norberto - 2012. 06. 06. 21:38

nehéz róla leszokni, kétségtelen igaz, szinte mindennap fent vagyok az oldalon

de winnie te mit dolgozol, hogy ennyi időd van blogolni???

winnie - 2012. 06. 08. 11:42

sok mindent:) azért van ennyi időm, mert keveset alszok, meg sokat vagyok gép előtt a melókból kifolyólag (írás, fordítás, ilyesmi)

Ági - 2012. 06. 25. 13:51

És még családod is van! :)

Taníts, mester! :P

winnie - 2012. 06. 25. 14:11

nem “még”, hanem fordítva. azért kell dolgozni, mert van család. ha nem lenne, akkor blogolnék és sorozatokat néznék. amikor indult a blog akkor ilyesmiről szó sem volt.

Christy - 2012. 10. 12. 22:18

Próbálok visszaemlékezni hogy mikor lettem függö, de…
Alias. Talán. Igy kezdödött. Ugyan leváltottam három éved után, de az volt az elsö sorozat, amit darálva néztem.
Van egy bizonyos ízlésem, amit – az oldalt olvasva- kevesen osztanak, de valószinüleg inkább csak tipikus célközönség vagyok.
Egy biztos: osztozunk a junkieságon. (van ilyen szo?)
Respect az oldalért!!!

Flanker - 2013. 04. 03. 18:34

Némi előzmények után pont akkor kezdtem el berántódni sorozatjunkie-ilag 2006 elején (Lost, Scrubs, House a fő bűnösök), amikor rátaláltam a blogra. Szóval a kezdőlöketet én adtam magamnak, de a folytatást már tőletek szereztem be..:)

liberatore - 2013. 04. 03. 19:26

Én is valamikor House környékén lettem junkie. Még arra is emlékszem, hogy a Rejtélyek városa volt az a sorozat, amit először kezdtem angolul nézni, mert nem bírtam kivárni a szinkront, kíváncsi voltam a sztorira. Mondjuk szerintem még nem vagyok egy nagy junkie. Jelenleg is csak a Wiret darálom, de azt is úgy, hogy naponta 1 rész. Új sorozatba csak óvatosan kezdek, a kedvencek meg nyár elején jönnek. :D

winnie: Gondolom azóta a Killing bekerült a top10-edbe… :)

winnie - 2013. 04. 03. 20:47

simáááán!

apop - 2013. 04. 21. 22:37

nekem a Heroes-al kezdődött minden, de rég volt..:D

Silas - 2015. 05. 24. 23:54

nekem is a Heroes-zal :D

RiHike - 2015. 09. 22. 21:55

Kedves winnie,

A cikkedet elolvasva jöttem rá , hogy függő lettem. Köszi, nekem még sajna nem jött el az hogy könnyen bírom a szüneteket. :D
Üdv

Hegemaster - 2022. 02. 04. 11:39

Kedves winnie,

Én már ugyan egy fiatalabb korosztályhoz tartozom a jelenlegi lassacskán 25 évemmel, de így szinte nagy biztonsággal kijelenthetem, együtt nőttem fel ezzel a bloggal, és veletek, a ti hatásotokra lettem igazi junkie.
Valamikor 2009 környékén találtam rátok az SG:U idején. Anyukámmal hatalmas Stargate fanok voltunk. Emlékszem hogy mai szóval mennyire felhype-olodva vártam.. próbáltam minden infót megtudni róla, számoltam a napokat mikor lesz a premier.
Aztán pedig hatalmas csalódás volt.. Ennek hatására kezdtem nyitni új sci-fi sorozatok felé, folyamatosan olvasva itt az épp friss, vagy netán régebbi sorozatok topikjait, az itteni BSG írások alapján kezdtem el a sorozatot, aminek bár régen láttam a tv spotjait sohasem fogott meg. Itt ismertem meg a “darálás” fogalmát. Emlékszem 3 hét alatt végignéztem. Azóta is a kedvenc sorozatom. Itt eszméltem rá hogy mindent meg szeretnék ismerni ami a zsánerhez kapcsolódik. Jött is sorban a Caprica, Firefly, Flashforward, V, Outcasts, Terra Nova, The 100, Lost, Doctor Who. Majd egy nap gondoltam egyet és 2016-ban elkezdtem nézni a Star Trek sorozatokat. Egy márciustól márciusig tartó időszakban megnéztem az összes addigi sorozat összes részét egy év alatt, majd az Andromédát. Volt hogy épp csak azt néztem ami szembe jött: Childhood’s end, Ascension, Almost Human, Defiance, Project Blue book, Farscape
Volt amit már előre vártam: Darkmatter, Killjoys, 12Monkeys, Expanse, Foundation
Most, 2022-re tartok körülbelül ott hogy úgy érzem már kezd kiapadni a sci-fi zsáner. Az elmúlt 12 év mérlege kb 150 sorozat, ebből olyan 120-30 amit végignéztem. Néha ugyérzem mindent lattam már amit egyszeri halandó láthat. Egyetlen elszámolni valóm csak a Babylon 5-el van. (Bocsi Straczynski, látnok voltál az idődben, de azt a bevezető filmet és az 5 részt is szörnyen untam amit végül megnéztem)
Többször majdnem megpróbálkoztam az írással is, de végül sosem mertem elküldeni.. De ki tudja, talán majd egyszer.
Amúgy jelenleg azokat a sorozatokat darálom amik itt a blogon a High concept címke alatt vannak. Az Awake a Daybreak és a Journeyman már befejezve. Talán a Harper’s Island lesz a következő.

Egy szóval csak szeretném megköszönni azt hogy bevezettetek a sorozatok világába, és hogy a blogotok egy olyan alapvetés, amire mindig támaszkodni lehet.

Mint kitartó olvasótok az elmúlt 13 évben és ezután is:
Hálás köszönet mindenért!

Dávid

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz