login |

Emmy-hümmögés

2006. 07. 06. 14:59 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: elmélkedés

Így nézve a jelöltek listáját – itt a közvetlen link – érdekes megnézni a kompenzálást, a mellékszereplő kategóriákban, valamint az egyéb, senkiket sem érdeklőkben. Például a legjobb szereposztásban már ott van a Big Love, de azt valaki elárulhatná, hogy miképp döntik el, hogy mondjuk a Pamela Anderson-féle sitcom, a Stacked 2×05-öt epizódja bekerült “Többkamerás sitcom legjobb művészeti rendezése díszlete” kategóriába? Például a How I Met Your Mother pilot társaságában. (A legjobb többkamerás sitcom fényképezés jelöltekről nem is beszélve:)

A BSG mindenesetre kapott jelöléseket jelmez, egykamerás hangkeverés (??) és vizuális effektusok kategóriában. Vagy például a Róma is kapott 8 jelölést (jelmez, fodrász, főcím, smink, zene, főcímzene, vizuális effektek, művészeti rendezés), de a House mindössze 4-et, a Lost 7-et, a 24 12-őt. Persze valahol komolytalan, hogy az Arrested Development csak 4, a Scrubs pedig csak 1 jelölést kap (most komolyan, top5 sitcom, de máshol esélytelen?:) ott, ahol a Will és Grace 10-et. Szerencsére nem feledkeztek el a jelölők a Masters of Horror-ról (zene, főcímzene), a Supernatural-ról (hangvágás, zene), a Stargate: Atlantis-ról (zene) és a Prison Break-ről (főcímzene) sem. Jelentkezzen az a sorozat, ami nem kapott jelölést!:) Viszont a Kemény zsaruk az mi? Nulla jelölés, na (gondolom, mert nem volt elegendő rész, vagy mi).

(Legkedvezményezettebbek a sorozatoknál: 24 – 12, Grace klinika – 11, Will és Grace – 10 jelölés, míg a miniknél a nagy négyes: Into the West – 16, Elizabeth I. – 13, Mrs. Harris – 12, Bleak House -10)

3 hozzászólás Ne habozz!

colorblind - 2006. 07. 06. 18:44

a gilmore girls jelentkezik…

Toymao - 2006. 07. 06. 19:07

Nem kukacoskodni akarok (csak ez a munkám, főleg filmeket, dokukat fordítok), de az “art direction”-t nem fordítjuk művészeti rendezésnek, mert ilyen magyarul nincs. Ide tartozik a production designer (díszlettervező), set decorator (berendező, kellékes) és a costume designer (jelmeztervező). Ezt magyarul egy szóval nem lehet kifejezni, de ahogy itt elnézem, itt eleve csak prod.des. és a set dec.-ről van szó, tehát nemes egyszerűséggel a kategória neve magyarul (jelen esetben) “Legjobb díszlet” és kész. Így már érthető a Pam Andersonos jelölés, mert attól még, hogy szar a sitcom, a díszlet még lehet jó. :-) Remélem hasznos volt, pár tucat werkfilmmeml és audiokommal a hátam mögött szívesen segítek ilyenekben (ha kell). :-)

Amúgy meg kis drága Veronica Mars jelenketzik! :-)

Imurai - 2006. 07. 08. 00:44

VMars…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz