login |

Pilot-mustra – Runaway – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 07. 17:06 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: pilot-mustra,

A pilotból egyelőre azt tudom leszűrni, hogy ha a sorozat tartós lesz, akkor könnyen rajongókat szerezhet idehaza is magának.

RUNAWAY – 1×00 – 6/10

És most szigorúan a pilotot osztályoztam, mert itt bizony már megkellett hasonlanom. Fura dolog ugyanis az, hogy a pilot egyáltalán nemrossz, sőt, a kiszámíthatósága ellenére is érdekes, de hiszem, hogy asorozatról már nem lennék ilyen véleménnyel, de ezt kifejtem.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

A rövid tartalom, amit megtudtunk az upfronts-on a fenti linken,viszont szerintem ez a sorozat egyáltalán nem lesz akció, max egyhalvány krimiszálat kapunk. Én egyelőre úgy látom, hogy a Runaway egyszokványos család-tini dráma lesz, mondhatni az Everwood műfajánakhatárain belül, hiszen itt is egy nagyvárosi család költözik egykisvárosban és megpróbálkoznak beilleszkedni – ki a suliban, ki aházának környékén, ki a munkahelyén. (Az persze csavar egyet a sztorin,hogy a családfőt egyrészt üldözi az FBI gyilkosság gyanújáva, másrészta rosszfiúk sem szeretnék, ha apuka kiderítené az igazat.)

Előzetes: Itt lehet megnéznistream-en az előzetest – érdemes. Félrevezető, de szerintem ügyesen ésfigyelemfelkeltően készítették el (én lecsapnék rá) – más kérdés, hogy keményakciósorozatnak pozícionálja a Runaway-t és, mint írtam, erről szósincs. Szerintem.

Pozitívum: A pilot érdekes volt, legalábbis lekötött. Akezdés elég kemény, már az első jelenet (a kocsis) felkelti a nullaelőképzettségű néző érdeklődését, vagyis belecsapunk a közepébe, hogyidővel persze lassítsunk. A flesbekkeket szeretem, bár kissé kuszák, akrimiszál pedig jót tesz a sorozatnak. Donnie Wahlberg-et a Boomtown óta kedvelem, most is arcán a világfájdalom és human-nel ellentétben nekem nincs gondom Leslie Hope-pal alias Terri Bauer-rel.

Negatívum: A karakterizáció, hiszen baromira nem tűnnekérdekesnek – főleg a gyerekek és az ő ismerőseik. Színészileg ráadásula lányt alakító Amner Tamblyn-utánzat Sarah Ramos szerint iszonyatosannagy luft, ha nem játszott volna 3 évadot is az American Dreams-ben,akkor nem érteném mit keres itt. A másik két nagy luftot az FBI-osokhozzák össze, amúgy. Akadnak a Runaway-nek csavarnak látszó tárgyak, deezek sajnos elég kiszámíthatóak, ellenben dramatugiailag korrektek. Alegnagyobb gáz viszont az, hogy szerintem egy időre letudtuk azüldözést, hiszen fura lenne 3-4 részenként újabb és újabb városoklakóit megismerni (max évadok végén) és kapcsolatot kialakítani velük, hogy aztán hagyjukőket, mert akkor a tini szál sérülne és már most látszik, hogy lesz ittszerelem és kavarás erősen. Szóval, felemásak az érzéseim, sajnos.

Verdikt: 6/10 – Mert nem volt rossz kezdés, de szkeptikusvagyok és továbbra sem hiszem, hogy ebből ilyen karakterekkel érdekessorozatot lehet készíteni.

Jóslat: Hááát, ha a családbarátabb Everwood nem tudott elegendőnézőt megtartani a Hetedik mennyország után, akkor a puszta logikaalapján a Runaway halálra van ítélve, hiszen a 7th Heaven nézőinek másaz érdeklődése – és sokan közülük hamar fekszenek. A krimiszálraizgulók meg hiszem, hogy inkább a Prison Break-et vagy a Heroes-tfogják választani. Szóval a siker függvénye az, hogy mennyire sikerül apremierig a nézőkkel elhitetni, hogy ez inkább egy tinisorozat, mertakkor a tinibázist esetleg ki lehet aknázni. Egyébként cancel lesz, bár ki tudja, hogy az új csatorna új sorozataira hányan fognak ráhajtani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz