login |

Pilot-mustra – Psych – 1×01

2006. 07. 09. 17:53 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Hát, hallod. Bár még nem tudni a nézettségeket, de a Psych-kal (ejtsd: szájk) az USA megtalálta a Monk-ot követő tökéletes sorozatot. Legalábbis szerintem.

PSYCH – 1×01 – 7.5/10

psych usa network

Azonnal érdemes belőni a műfajt: Monk 2.0 kis csavarral és egy Toyota Yaris-szal. Le sem moshatja magáról azt, hogy a Monk-ot követi odakint. Remek megfigyelőképességgel megáldott léhűtő zsarnok és elidegenedett zsaruapával, egy fekete doktor DoktorVacconnal azt hazudja a tuskó rendőröknek a “Honnan tudja mindezt?” kérdésre, hogy nem következtetett apró jelekből, hanem egyszerűen látnok, vagyis ‘psychic’. A zsaruk kapnak a témán és Monk-módra segítséget kérnek tőle (tomboló szkepticizmussal, persze), hősünk azonnal kap is egy ügyet hogy bizonyítsa rátermettségét.

Jó, voltak hibái a sorozatnak, mindenki számoljon azzal, hogy nagyon light, bohó a cucc, de nekem, mint Monk-rajongónak csont nélkül bejött a főkarakter (fura, hogy nóném a színész – végig filóztam, hogy ki lenne nagyon jó a szerepre), a folyton durci segítője (Dulé Hill Az elnök embereiből), akárcsak Stan és Panna a két “buta” zsaru (A Judging Amy-ből ismert Tim Omundson-t jó látni ahogy szétszívatják).

Tényleg annyira aranyos és kedves a sorozat (szinte parodisztikus jellegű), hogy nincs is kedvem bántani, engem a hasonlóval simán be lehet szippantani. Remélhetőleg tartja is a színvonalat. Ha a Monk-nak így, az ötödik évében is sikerül újabb és újabb rejtélyeket költeni, akkor a Psych-nál is mennie kell.

3 hozzászólás Ne habozz!

norti - 2006. 07. 09. 23:55

A USA Network úgy látszik nem bír elszakadni ettőla psychic témától :D Először TDZ aztán ez :P

tixi - 2006. 07. 12. 21:26

Egész jó kis Pilot volt!
A főszereplő srác engem sokszor Ben Stiller-re emlékeztetett. Egy egészen kicsivel több “okos”humort én még elbirnék, de igy is listámra került!

(Honlapjukon ki is lehet próbálni, mennyire jó megfigyelők vagyunk mi… Nem mondhatom hogy könnyű…
http://www.usanetwork.com/series/psych/games )

Örülök, hogy rátaláltam az oldalatokra!

v3g374 - 2006. 08. 28. 18:48

Nagyon szorakoztato cuccos winnie jol benyomta a 7.5-os pontot. Mindenkepp erdemes nezni. Inkabb ezt mint CSI-t. :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz