login |

Pilot-mustra – The Nine – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 13. 16:30 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Rajzanak a légtérben az ősszel induló sorozatok pilotjai – ilyenkor egy igazi junkie csak utánuk kap és lecibál egyet röptében. A mai találatot Hank Steinberg (Without a Trace – Nyomtalanul) neve fémjelzi, ami meglepő, hiszen, akinek van kurrens sorozata az ritkán futtat be egy másikat is, teljesen a saját neve alatt.

THE NINE – 1×00 – 7.5/10

A bekezdés alatti linken, a szereplők fényképe alatt elolvasható, hogy ez az a sorozat, ami az alapsztori alapján talán legjobban érdekel (jó, de a 90%-kal a top5-ben tuti bent van), így hát egyértelmű volt, hogy jókora elvárásokat támasztottam.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

Az elvárások meg úgy ahogy be is igazolódtak (amolyan nagyvárosi Lost-ot vizionáltam), bár szó se róla, hogy a pilot elég felemásra sikeredett, erőteljes műfaji váltásokat kellett eltűrnünk. Sztori a linken – és valóban ez a lényeg. Egy túszdrámáról és az azt túlélő kilenc ember további életéről van szó a sorozatban.

Előzetes: Itt nézhető meg, egy rövid reklám után. Szerintem kellőképpen felpörgeti az ember kíváncsiságát, szerintem. Akit nem győztem meg, az csekkolja nyugodtan.

Pozitívum: A koncepció, ezt mondanom sem kell és az a vad pörgés, ami az első 20 percet jellemezte és ez kellőképpen felviszi az ember érdeklődését, és az utána való lassítást már a kíváncsisága simán levezényli. Jó, hogy már ennyiből is jobban meg lehetett ismerni a szereplőket, mint a Jericho-ban, szerintem mindenki simán el tudja dönteni, hogy ki neki a szimpatikus és kit lehet utálni. Az itteni titokzatos karakter pedig valóban érdekes. (Prison Break-rajongók meg örülhetnek Terrence Steadman-nek és Maricruz-nak.) Ja, és jó látni a különböző újdonsült emberi kapcsolatok kezdetét. Ügyes.

Negatívum: Hihetetlen határvonal van a 2 (3) rész között. Az első 20 perc pörgését egy 15 perces aftermath, utózönge, lecsengés követi, ami jóval lassabb (unalmasabb?), viszont kérdőjelek sokaságát veti fel és megismerteti velünk jobban a karaktereket. A legvégére meg kapunk egy plusz lecsengetést és a sorozat folytatásának felütését. Egy-két csavar meg sajnos kitalálható, viszont, aki egyszer elkezdi a sorozatot, az érdeklődni fog – ez a típusú műfaj elég addikt tud lenni.

Verdikt: 7.5/10 – Jó volt, nem csalódtam, elfogult vagyok, de jön is a szokásos kérdés, hogy a rejtélyek, illetve a kilencek drámája milyen hangsúllyal fog szerepelni a történetben. Valahogy úgy érzem, hogy a készítők keze meg van kötve azzal, hogy tudjuk miképpen kezdődött és, hogy pontosan végződött a túszejtés, így nyilván limitált hosszúságú lehet a bankrablásra építkező történet és újonnan jövő ötleteket már nem tudnak beépíteni és az esetleges hibáikat sem korrigálhatják.

Ajánlás: Olyanoknak, mint én:) Olyanoknak, akik a Lost-ot nem csak a rejtély, hanem az emberi kapcsolatok miatt is szeretik és olyanoknak, akik nem vetik meg a látszólagos high concept rejtélyekbe burkolt emberi drámákat.

Jóslat: Húha! Kemény menet lesz. Az idei év Invasion-je, hiszen a Lost fogja felvezetni, de vetélytársul megkapja a biztos nézettségű CSI: NY-t és az NBC, szerintem jóval pörgősebb és fiatalmágnesnek vélt Kidnapped-jét. Akinek nincs videója vagy TiVo-ja odakint az gondban lesz. Nem lesz must-see sorozat, de sokaknak fog kellemes perceket/órákat szerezni.

3 hozzászólás Ne habozz!

Qkac - 2006. 07. 13. 20:44

Megmagyarozva: Rejtélyes Találkozások vagy Rejtélyek Találkozása

v3g374 - 2006. 07. 19. 19:20

Most neztem meg, nekem bejott, nagyon.. (John Billingsley!!! :)) Ezerszer izgisebb mint a vacak lost. Kivancsi leszek mennyit fog zuhanni a nezettseg a vegere.

Mann - 2006. 09. 24. 02:41

Alapból ver mindent izgalomra ebben az évadban. Lostból úgyis csak az évad első és utsó részét kell nézni és a PB már nem az igazi. Adrenalinpumpában talán a 24 lesz méltó társa, de az már elég öreg sorozat, h klisésedjen…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz