login |

Pilot-mustra – Traveler – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 15. 20:27 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

És igen, elfogult és sucker vagyok, de itt az eddigi nyertes. A Traveler, ami bizony nem azt jelenti, mint két L-lel, vagyis nem utazót, hanem ez az egyik karakter neve.

TRAVELER – 1×00 – 8.5/10

A linken ott a szokásos rövid történet – nem is tudom mivel kiegészíteni, max annyival, hogy a FutonCritic megírta, hogy a(z elég keveset szereplő) barátnőt lecserélték másik színésznőre.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

És valóban nem véletlen az sem, hogy a rendező David Nutter-nek ez zsinórban a 12. elfogadott pilot-rendezése. Tudhat valamit a pasi. A sorozat egyébként a Lost-nézőket célozza meg, ugyanis a Lost-szünetekben fogja boldogítani a Traveler a nézőket.

Előzetes: Itt nézhető meg, tuti, hogy nem dobtam volna el tőle a hajam, ha látom előre. Nem, nem szoktam sosem trailert nézni, mivel úgyis mindegyik első részt csekkolom, de utólag érdekes látni – viszont azoknak feltétlenül ajánlom ezeket az előzeteseket, akik nem tervezik az összes pilot-ot láttamozni, jó mankót jelentenek. Ha, és elég randa dolog, de a trailer le is lövi az egyik nagy csavart a részből.

Pozitívum: Van, akinek a t*ke tele az összeesküvésekkel, de itt megint belemártózhatunk egybe – nyakig. Nincs mese, azonnal kapunk egy baromi nagy pörgést és in media res-kezdést, ami igazából nem is csillapodik, nincs megállás. A szereplők jók, az ember (legalábbis én) valóban drukkol nekik és akadnak ismerős arcok is (Steven Culp, William Sadler, plusz a srácok a Narancsvidékből és a Tru Calling-ból). Volt egy pont, amikor azt mondtam, hogy “de kár érte”, de szerencsére azonnal korrigálták a jelenetet.

Negatívum: Ööö, biztos van, de olykor nem jut eszébe az embernek semmi a nagy elfogultságában. Majd a kommentekbe kisegít valaki, aki gyűlölte ezt a pilotot. Na jó. Olykor kiszámítható és az ember előre tudja, hogy ezt a tempót nem lehet tartani – és nem tudom, hogy a visszaemlékezéseket hogy a pokolba tudják majd érdekessé tenni.

Verdikt: 8.5/10 – Ez volt az első pilot (na jó, a Heroes is, de arról majd holnap), amire azt mondtam, hogy ide a következő résszel. Egyszerűen pont rátapintott a gyengémre – öröm lesz majd odaadni Snake-nek, hogy beleturházzon, mert a nagyigényűeknek nem fog bejönni, de nekem, a nép egyszerű gyermekének jó kilátásokkal kecsegtet a sorozat, bár előre látom, hogy ez sem végtelen koncepció – kérdés, hogy a készítők hány évaddal készültek.

Ajánlás: Összeesküvőknek, természetesen. Hiszem, hogy az eddigiek közül ez az a pilot, amire legtöbben rá fognak harapni és folytatni fogják (Prison Break? Nem, azért ennyire nem sietem el a dolgot, még a pilotoknak nagyon kis hányadát láthattuk csak, de illene népszerűnek lennie). Én majd próbálom is hype-olni ezerrel (human meg azt fogja mondani, hogy nem is, mert a Heroes).

Jóslat: A Lost időpontjában lesz – a Criminal Minds, egy NBC-reality, a CW-s tini One Tree Hill és a FOX jogi sorozata, a Justice ellen. Ha a Lost-osok ráharapnak, akkor nyert ügy, ha viszont nem, akkor majd állunk megfürödve, mert az ilyen sorozatoknál bizony heves anyázást von maga után egy korai cancel. (értsd: a fő kérdésekre sosem tudjuk meg a választ…)

6 hozzászólás Ne habozz!

Mor Tuadh - 2006. 07. 16. 00:46

Megnéztem én is, és nagyon tetszett. Eddig ez a legjobb pilot az újak közül – mondom ezt úgy, hogy a Heroest még nem láttam :)

Tényleg jó sok ismerős arc van itt. A Harmadik műszak meg a Született Feleségek szereplői közül is feltűnik 1-1

cota - 2006. 07. 16. 16:06

Az ABC honlapján a midseasonokhoz írják, tényleg várni kell vele tavaszig?
Remélem nem, nekem nagyon tetszett.
Vagy akkor fogják adni, mikor a Lost pihen?
(először úgy vettem ki a leírásból, hogy a “Lost időpontjában”, vagyis ellene, egyből elkezdtem sajnálni, de szerencsére nem kell :)
Pyro kiválasztása érdekes volt arra a szerepre :)

Sawyer - 2006. 07. 16. 17:40

Ez is ABC-s sorozat, tehát nem a Lost ellen fog menni. Így tehát tavasszal indul.

Human Insect - 2006. 07. 16. 17:47

tévedsz sawyer, mert a lost 3 blockban fog menni, és az első block után fog menni, nem tudom, novemberben?

tuti nem kell tavaszig várni

norti - 2006. 07. 16. 21:48

Mivel fall preview és a lost csak októberben kezdődik, biztos hogy nem tavasszal látjuk majd ;)

Viasz - 2008. 03. 27. 00:25

19-re húztam, ide lyukadtam, tők jó :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz