login |

Pilot mustra – The Class – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 17. 12:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Végre egy sitcom is, az első az ősszel indulók közül, mert a Rules of Engagement, amivel már foglalkoztunk, csak valamikor a midseason-ben várható.

THE CLASS – 1×00 – 3/10

Aki régi olvasó, az olvashatott a sitcom-okhoz való viszonyomról már korábban. Nem vagyok nagy rajongó, leginkább a klasszikus, konvencionális felállásoktól irtózom, szóval, ha rajongói véleményre vagy kíváncsi, akkor human lesz az embered.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

A nyolc osztálytársról szóló sitcom-ot a CBS tök vakon rendelte be – a Jóbarátok készítőjétől nyilván nem kellett külön magyarázatot kérni, hogy aztán mennyire jön be a húzás, az már csak a nézőkön múlik. Mindenesetre tény, hogy a Jóbarátok óta Crane nem nagyon kreatívkodott semmit, tehát ideje, hogy nagyot dobjon.

Előzetes: Innen volt nézhető – remélem nem azért nem találom, mert annyira gyenge volt. Ha valaki tud valami fellelhetőséget, akkor jelezze, légyszi.

Pozitívum: Ismerős arcokat mindig jó látni (Andrea Andres, avagy Alex a Joey-ból, többek között), de a 8 szereplős sitcom-ban max 1,5 érdekes karaktert találtam. Viszont, annak ellenére, hogy a következő Jóbarátoknak is aposztrofálják – nem az. Legalábbis koncepcionálisan nem, mert itt 8 olyan ember a főszereplő, akik nem barátok, csak egyszer találkoztak és szinte biztos, hogy nem is lesz több alkalom, mikor együtt lesznek nyolcan. Némelyek majd összefitnak egymással – és ez szerintem felettébb érdekes elgondolás.

Negatívum: A maradék 6,5 karakter. A sztereotípiák (bár a homokos-tipizáláson most tudtam mosolyogni). A szájbarágás. A helyszíni közönségkacaj felturbózása. Az ütős poénok hiánya. Az, hogy minden porcikájából süt a “nem CBS-sitcom vagyok” hozzáállás és az, hogy ennek ellenére mégis csak CBS-sitcom marad.

Verdikt: 3/10 – Ha az ember megszereti a szereplőket, akkor megszereti a The Class-t is, mert alapjába véve kellemesen fanyar szórakozást ígért a fent említett érdekes csavarral. Ha egy picit javulnak a poénok (hahó, Jóbarátok!) és megismerjük a karaktereket (múlt és jelen), akkor még egy fílgúd heti program is lehet.

Ajánlás: Nem mondom azt, hogy Jóbarátok-rajongóknak, hanem inkább azoknak ajánlom, akiknek nincs sitcom-túltengésük, azoknak, akik max 1-2 sitcom-ot néznek és azoknak, akiknek a My Name Is Earl-féle “idétlenkedés” nem kenyere.

Jóslat: Igazából nem is érdekes, hogy a Prison Break, a Hetedik mennyország vagy az Áll az alku ellen megy, hiszen a hétfői CBS-sorozatoknak megvan a fix nézőtábora. A The Class az általam kedvelt és nagyon aranyosnak tartott How I Met Your Mother-rel lesz majd együtt és hiszem, hogy simán ki fog tartani az évadban egy közepes nézettséggel.

5 hozzászólás Ne habozz!

Mx - 2006. 07. 18. 13:42

Hát ehhez nekem is muszáj hozzászólnom.
Én vagyok az, aki tényleg minden szar sitcomot imád. Four Kings, Rules of engagement is bejött!
De ez vmi írtó szar!!!!!
Egy jó poén nincs az egész filmben! Még mosolyogni sem igazán tudtam talán a kocsis jeleneten, de ennyi. Abszolút unszimpatikusak a szereplők, erőtetettek, és mű az egész. Az egyetlen szimpatikus szereplő, az a köcsög csaj, de az is harmat gyenge. Az egyetlen poén forrása meg a depis gyerek. Ő kap egy pontot, meg a köcsög csaj egy felet, a golden retriever meg alapból + 2 pont. Annyit tudok mondai, hogy ne nézzétek meg!
Szóval ítélet: 3.5/10

Human Insect - 2006. 07. 18. 13:53

ne akarj velem minden szar sitcomot megnéz versenybe keveredni :D

levó - 2007. 03. 16. 23:31

én megszerettem…:p

Oziris - 2007. 03. 23. 02:28

Aki egy rész után kilő vmit,sztem az vessen magára!
A Jóbarátokba is az első rész tök béna!Nemis igen tudok olyan sitcomot mondani amibe egyböl belecsaptak a poénokba az elsö részben!
Sztem jókis sori a The Class!És a poénok is ütnek!
de aláirom az első rész nagyon lapos!
Ezért ha uj sorit kezdek az első 3részt beprobálom és utána döntök h mi lesz!

junglegymer - 2007. 11. 03. 02:29

en emlekszem, hogy leszedtem az elso reszt, nagyon gyeng volt, es nem emlekszem mar, hoy de hozzajutottam a tobbi reszhez is, es elkezdtem nezni, mondvan egy evad, le lesz tudva, elmondhatom hogy lattam, na meg is neztem, asszem 8 resz volt, es a 18. resz vegen sajnaltam, hogy vege van. Komolyan belejottek a dologba, persze, lehet, hogy csak nekem, vagy mert daraltam, es hozzaszoktam a szarhoz de nekem bejott a vegere. Szal ha vki unatkozik, nyugodtan..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz