login |

Pilot-mustra – Secrets of a Small Town – 1×00 (nem rendelték be)

2006. 07. 21. 16:37 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: pilot-mustra,

Ki nem akarta: Az ABC volt olyan botor, mint azt lejjebb írtam ide,de ezúttal jól döntöttek. Szerintem. Mert hiába a titokzatos kisvárosi környezet, a sok múltbéli titok, a mindenféle összefonódás és a "hú, de nagy" rejtély – ez a pilot egy mellélövés. Pedig érdekelt volna, sőt, mivel az ABC kiterjesztette opcióját a sorozatra, az is lehet, hogy mégis csak lesújt ránk vele.

A sztori: A helyszín Santa Ruiz, mely kisvárost nemrég megválasztották Amerika legvonzóbb lakhelyének, ahol is mindenki ismer mindenkit. Az idillnek persze lőttek, megölnek egy fiatal lányt (rég volt ilyen bűntett errefele), az ikertestvére meg eltűnik. Egy tévériportert (aki éppen ebből a városból lépett meg 8 éve) a szerkesztője a bűntény híradós feldolgozására küldi ki.

Verdikt: Tiszta Twin Peaks fíling, kapunk egy Laura Palmer-t (sőt, egy az egyben Ronette Pulaski-t is) és megkapjuk a városkát egy kvázi kívülálló szemével, de itt ki is merül az összes hasonlóság, mert kapunk tök lényegtelen és nem szerethető szereplőket, egy csomó múltbeli utalást baromi sötét titkokra, meg efféle hókuszpókuszokat, melyek valahogy az elcsépelt jellmekkel és konfliktusokkal még csak súrolni sem tudták az ingerküszöbömet.

Sajnálat foka: 2/10, én aztén nem sajnálom, hogy nem rendelték be, hihetetlenül hidegen hagyott az egész. Persze, ha lesz sorozat, akkor az évad végére sok megdöbbentő (nem is) sötét titokra fény derült volna (ki festi az ikszeket az öltözőszekrényekre, mi történt a világítótoronynál, miért halt meg iksz vagy ipszilon), de ha a válaszokat ilyen megvalósításba kapjuk meg, akkor inkább kösz, nem. Az egész valahogy teljesen jellegtelennek sikeredett, borzalmas zenei szerkesztéssel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz