login |

Visszatér a 30 Days

2006. 07. 26. 18:41 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló, hírek,

A név Morgan Spurlock. Ő volt az a csávó, aki a Super Size Me című szórakoztató dokumentumfilmben rálépett a Michael Moore által megnyitott ösvényre és eladhatóvá tette moziban is a műfajt. A filmben azt próbálta megmutatni (kissé manipulatív eszközökkel), hogy vajon mi lesz annak az eredménye, ha valaki csak a McDonald’s (a cég által egészségesnek tartott) étrendjét fogyasztja. Az SSM csak Amerikában 11 milliót hozott, így Spurlock már gazdag emberként vághatott bele újabb projektjébe, melynek 1. évada nemrég jött ki DVD-n és, mely ma este folytatódik a 2. évaddal az FX-en.

A 6 részt számláló és 30 Days, vagyis “30 nap” címre hallgató sorozat egyes epizódjai (hatan vannak) a film nyomdokain haladnak és bizonyos kérdésekre koncentrálnak – 30 napos időkorlátba szorítva. Például az első (és szerintem remek) epizód és Spurlock kedves feleségével megmutatja, hogy milyen 30 napig mimimálbéren élni Amerikában. Kemény, mit ne mondjak – érdekes képet kapunk, de ott bújkál az emberben a kisördög, hogy a SSM-hez hasonlóan vajon ez az etűd is manipulálva van-e valamennyire.

A további epizódokban, sajnos már nem a Spurlock-házaspár főszereplésével, további 30 napos kalandokat kapunk (30 nap az öregedés ellen, amerikai a muszlimok között, heteró a homoszexuálisoknál, élet a jövőben és az alkoholista anyuka). Durva, hogy milyen szitukat vállaltak be és a sztorik némelyike humoros, némelyik baromira tanulságos, de általában mind szórakoztató. Nem megvevős sorozat, de jó elfoglaltság – meg aztán doksisorozatot nem gyakran néz az ember.

Az új évad 6 részéről annyit tudni, hogy Spurlock ismét bevállalt egy 30 napot – ezúttal börtönben, ezzel fog majd záródni a 2. évad. A bibi az egészben annyi, hogy nemrég megjelent a sajtóban, hogy csak 23 napot töltött a börtönben, majd távozott mondván, hogy megvan a kellő mennyiségű anyag. Erre varrjunk gombot… Mindegy, kissé romlik a szájíz, de arra a 42 percre talán el lehet felejteni. A dokumentumfilmeseket pedig tiszteljük továbbra is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz