login |

Studio 60 (2006-07 Pilot)

2006. 07. 29. 15:37 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Hát emberek, megjött a leírás alapján legjobban várt sorozat pilotja, amit Aaron Sorkin követett el, aki mellesleg szerintem tv istenség. A várakozások természetesen nagyok voltak, hiszen a West Wingből való (Az Elnök emberei) távozása óta, ami a negyedik évad végénél történt, nem csinált semmit amit mi is láthattunk, most meg visszacsábították és részenként 3 milliót súroló költségvetéssel csinálhatja amit szeretne.

Igen, ezt az utolsó gondolatot én komolyan gondolom, és Sorkin tényleg nem kaphatott nagy felügyeletet, vagy olyat kapott aki egyetért vele, mert ez a sorozat bizony kritika, de durván. Kritika az egész sírós béna amerikának, az FCC-nek, aki megöli a nagy tévéket, akiket nem tudok sajnáléni, mert olyan könnyedén és gyakorlattal térdelnek be neki, hogy rossz nézni. A kép alatt folytatom.

Studio 60 logó

Szóval azért vegyük csak át az alapszituációt: az SNL szerű Studio 60 sorozat főfőkreátora egy olyan döntés miatt kiborul, amiben egy kicsit is tényleg éles humorú sértő jelenetet ki kell vennie a műsorból, a beszari döntéshozó valószínűleg jogász pasi miatt, aki munkájának a leírása az hogy brodcast standards and practices amiről lövésem sincs micsoda, de tuti is van itthon ilyen ember, szóval kell legyen rá megnevezés. De mindegy, mert nem ez a lényeg.

Tehét kiborul a kreátor és az élő adásban elküld mindenkit, akinek a szórakoztatás megfojtásához a politikai korrektség jegyében dologhoz köze van. Természetesen kirúgják és természetesen kell valami, amivel kifogják a kirohanása mögül a szelet, és befogja a csatorna a saját vitorlájába. És ittjön a képbe Amanda Peet, friss főnök, akinek az az ötlete, hogy hozzák vissza a két régebbi nagyágyút, akiket menesztettek. Mindezt hétfőre, vagyis inkább egy éjszaka alatt.

Szereplők:

  • Matt and Danny: Matt szerepében Matthew Perry, Danny szerepében pedig Bradley Withford aki az elnök embereiben Josh volt. Mind a ketten hatalmasat alakítanak. Ennyi.
  • Jordan McDeere: A frissen kinevezett főnök, akinek első este ezzel a helyzettel kell megbírkózni. Amanda Peet játssza.
  • The Big Three: Innen én Sarah Paulson-t emelném ki, akit a Jack és Jill óta bírok. De persze a többiek is jónak tűnnek.
  • Cal Shanley: őt még muszáj megemlíteni, ő volt Danny, az újság író aki Cjre hajtott a West Wingben. Ezúttal az elő adás rendezője.

Persze találkozunk még ismerős arcokkal (pl a Sports Nightból is), mivel úgy tűnik Sorkin szeret azokkal dolgozni akikkel annó jóban volt egy régebbi szerzeményénél.

Nem titok, ez a pilot könnyedén hozta mindazt amit vártam tőle. Géppuska párbeszédet (van jelenet ahol 3-4 ember beszél egyszerre, és mind értelmesen (sok sikert a fordításhoz)). Drámát, ami szintén kipipálva. És persze humort, ami megintcsak kipiálva.

A legjobban várt őszi sorozat maradt (eddig is az volt). Az értékelésem 9/10, és szeptember 18-tól én majd tapadok a képernyőre. Minden hétfőn lesz, az NBC-n. Amúgy örvendetes, hogy az NBC visszaszorult a nagy tévék között, így most muszáj kockáztatniuk, mert bizony ez a show az erős kritika miatt erősen kockáztatás szerintem. Nem megy már a biztonsági játék.

14 hozzászólás Ne habozz!

Mr Chanandler Bong - 2006. 07. 29. 21:50

Huhhh de jó h ezt írtad..
Paráztam tőle h nem lesz olyan jó mint amennyire várják/várjuk, de ezek alapján meg merem nézni:)

NemTom - 2006. 07. 29. 23:00

Jeh………ez csak kedvet csinált…….eddig is vártam de ez rátett még egy lapáttal……

Mx - 2006. 07. 30. 00:25

És igen! És jó! És nagyon jó!
Egy igényes, baromi jól kidolgozott No 1. sorozat Sorkintól. Withford és Perry remekelnek!!! 10 év jóbarátok után, egyszer sem jutott eszembe, hogy jé itt a Chandler, hiszen Perry összes filmjén ezt érzeni, kivéve itt és most. Jó sztori, baromi kemény és gyors, éles párbeszédek. (már előre sajnálom magam)
És Peet-ről se feledkezzünk meg, aki iszonyat jól adta nekem elő a cápát.
Nagyon remélem, hogy nézett műsor lesz, mert erre én így nagyon, de nagyon vevő vagyok! Gyerünk Amerika, mutass valamit!!!!! 9/10

Human Insect - 2006. 07. 30. 00:58
johndoe - 2006. 07. 30. 01:21

Na igen. Én is félek a 13 résztől. Még a Heroes egy ilyen, amit nem hiszem, hogy kap egész évados megrendelést.
Úgy látszik Sorkint elsodorta a WW-s idealizmus, ha elhitte hogy ebből siker lehet. vagy csak mi látjuk ennyire sötéten a jövőt?
Mindenesetre a sorozat hatalmas, nagyon igényes, és szórakoztató, és meglepően jók a zenék. A színészeket nem dícsérem, mert más úgyis megteszi, csak helyeselni tudok.
A fordítónak pedig már most elkezdhetünk gyűjteni, mert megérdemli szegény :D
Még egy okkal több, hogy várjuk a szeptembert…

Lewis - 2006. 07. 30. 17:16

Kaphatnánk egy olyan felvilágosítást is, hogy egy-egy amerikai sorozat mennyibe kerül. Ha jól tudom a Jóban Rosszban, Barátok közt egy része 4-5 millió Ft.

Human Insect - 2006. 07. 30. 17:21

leírtam ez mennyiben van részenként

tibi - 2006. 11. 17. 17:53

hogy ne lenne már egész évadra megrendelés a heroesból!? láttál már belőle egy részt is? sztem nagyon franko a film

Human Insect - 2006. 11. 17. 17:58

a dátumokat megnézni fáj?

Nick - 2007. 06. 24. 00:34

én most kezdtem csak nézni… -nem is tudom eddig miért nem…- nakem nagyon bejön a sorozat, szinte “új kedvenc” :-)
le a kalappal!

üdv

Nick

Peti Andi - 2010. 05. 01. 23:24

Hello! Én most néztem végig a sorozatot. Szerintem egy szuper sorozat! Nekem nagyon tetszett és kár , hogy csak 1 évadot élt meg. Nyilván azért , mert tényleg erős kritikája van a sorozatnak. Tényleg elég gyorsan mennek a párbeszédek. A megértéssel meg gyűlt egy kicsit a bajom, de így is annyira tetszett. Annyira fájt a szívem amikor az évad végére értem! És amit még meg kell jegyeznem: Matthew Perry romatikus jelenetei a vásznon csillagos 6tosnak , persze sztem nem csak a vásznon azok:-)… Azt hiszem ennyi lenne a kommentem. Örülök , hogy más magyar is látta ezt a sorozatot.

gyuri - 2011. 05. 15. 09:36

Remek sorozat, most néztem végig. Nehezen emészthető egy kicsit, de dráma, humor és izgalom terén is kitűnő. Sajnos az agyhalott amerikaiaknak nem ez kell. “Nem csoda, hogy meg akarnak ölni minket, én itt élek, de én is megölném magunkat”…. Grat az egész stábnak.

winnie - 2011. 05. 15. 10:02

“az agyhalott amerikaiaknak”

csak jelzem, hogy a sorozat az agyhalott magyaroknak, németeknek, franciáknak sem kellett. és az agyhalott amerikaiak rengeteg intelligens sorozatot néznek és élveznek. az agyhalott magyarokra ez nem igaz. más szemében a szálkát, sajátban a gerendát sem? nem így megy ez, sajnos.

LoGi - 2011. 09. 21. 20:54

ma kezdem a pilottal. 1 hónapnyi friends dara után muszáj folytatni a színészek többi sorozatával, jó az élvezeti faktor. plusz ahogy néztem a szereplőket, nem csak matthew perryt ismerem én már ebből.
újoncok bepróbálása helyett nekem folytatódik a nyáron megmaradt dara, majd később úgy is kiderül az újak közül mit kell majd nézni :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz