login |

Pilot-mustra – The Singles Table – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 30. 10:02 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: pilot-mustra

Ááá, az ilyen sorozatokkal van gondban az embert. Érzem, hogy nem sz*r, érzem, hogy van benne valami, mégsem tudom, hogy érdemes-e néznem, hogy megér-e heti plusz 20 percet, hogy megéri-e, ha kinyírok ehleyett egy másik sorozatot. Igen, tudom. Patetikus Szánalmas. Mármint az, amikor az ember nem a szívére hallgat, hanem agyatlanul optimalizálni kezd…

THE SINGLES TABLE – 1×00 – 5/10

Azt hiszem a sztorit valóban összefoglalhatjuk úgy, ahogy kijött az NBC értesítése. Az alapszitu érdekes, hiszen nem már jól bejáratott barátokat ismerünk meg, hanem 5 kvázi idegen egy esküvőn találkozik egymással először – és megismerkednek.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

Szigorúan karakterekre (és nem mesterséges szituációkra) alapozó sitcom-ra lehet számítani a továbbiakban (nyilván a felvezető rész kivétel), szerencsére egykamerás és egy kósza kacaj sem hangzik el aláfestés gyanánt.

Előzetes: Itt van, de igazából nem is előzetes, hanem egy két és fél perces részlet – a szereplők megismerkedése. Semmi extra, mégis benne van a sorozat esszenciája.

Pozitívum: Egész egyszerűen az összhatás kellemes volt. Amolyan tipikusan feelgood benyomásom volt. Az alapötlet is érdekes és az, hogy a néző is akkor ismerkedik meg a szereplőkkel, amikor ők megismerkednek egymással, valahogy szorosabb kapcsolatot kelt a sorozattal. Az egész pilot, akárcsak a szereplők, amolyan sután kedves volt, részemről kínos pillanatoktól mentes – és ezt manapság becsülöm egy szituációs komádiánál.

Negatívum: A pilot nálam a pozitívumok ellenére is üresjáratokkal volt teli. Annyira nem volt röhögős a sorozat – igazából csak a végén az integetésen mosolyogtam, de mégis olyan kellemes volt az összhatás. A karakterek, a sokkal több kibontakozási időt kapó geek John "Harold" Cho-n kívül a többiek semmilyenek, max egy foglalkozásuk van. (Az egyik semmilyent, méghozzá a semilyenebbik lányt le is cserélték: más fogja a szerepét játszani.)

Verdikt: 5/10 – Egy ilyen sitcom csak akkor lehet sikeres, ha jók benne a karakterek. Nos, én nem mondanám, hogy tuti jó arcokat kapok (oké, John Cho még egy kis Mr. Bean-es kezdeti beütéssel is nagy király), de a karakterek szerethetőek, rejtenek lehetőséget magukban – és még Cho-n kívül másik ismerős arcot is találtam köztük (Rhea Seehorn – I'm With Her), szóval tavasszal be lesz próbálva. A sorozat, mármint.

Ajánlás: Ööö. Nem tudom. Sitcom-osoknak, nyilván, de nem nagyon jut eszembe semmi speciális. Azoknak, akik egy ideig kellemesen akarják érezni magukat és nem azon bosszankodni, hogy "Jé. Ez most poén akart lenni?"

Jóslat: Szerintem tipikusan el fog halni – esélytelennek látom, nem közönségcsalogató. Az NBC csak tavasszal fogja indítani és jó slot-tal (ami nincs) talán még esélyes lehet, de nem kergetek hiú ábrándokat. Hiába nem tipikus – még akkor sincs meg benne a kellő egyéni íz, ami a köztudatba robbanthatná.

3 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2006. 07. 30. 13:19

köze nincs egy igazi feelgood sorozathoz

winnie - 2006. 07. 30. 13:29

ízlések és pofonok. kinek mi a feelgood:)

Fishi - 2006. 07. 30. 16:46

Nem tudom, hogy miért húztad át a patetikust, de szerintem kétféleképpen is lehet érteni, és gondoltam a biztonság kedvéért tartok egy kis “nyelvművelő” műsort a kedves feliratgyártó publikumnak két szóról, amelyek félrefordítása engem leginkább zavarni szokott.
1. Az angol ‘pathetic’ szónak a magyar ‘szánalmas’ szó felel meg, és nem a ‘patetikus’. Ez utóbbi leggyakrabban emelkeddettet jelent (Patetikus szimfónia).
(Egy értelmező szótárból:
lángoló, heves érzéssel telt, szenvedélyes;
emelkedett, fenséges, szárnyaló;
dagályos, szenvelgő, hatásvadászó)
2. Az angol ‘terrific’ szót ne keverjük a ‘terrifying’ szóval. Előbbi jelentése különösen szép vagy jó. Kb. fordítható ‘király’-ra, ‘pöpec’-re, ‘klassz’-ra, de nyugodtan írhattok még tippeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz