login |

Pilot-mustra – Studio 60 on the Sunset Strip – 1×00 (2006/07)

2006. 07. 31. 19:23 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Ha van sorozat, amelyet már a címével is hidegre lehetne tenni, akkor Aaron Sorkin új próbálkozása az. Eleve az egész NBC számmániája fura a Studio 60-nal, a 30 Rocks-szal és a 20 Good Years-szel, de lássuk, hogy mi van a felszínen túl.

STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP – 1×00 – 5/10

Aaron Sorkin próféta a saját hazájában és korrekt rajongótábora akad a világ minden táján, hiszen a sztahanovista vadállat képes volt arra, hogy 4 évig folyamatosan írja, szinte egyedül, az Elnök embereit. És még, hogy írta. A védjegyéül szolgáló pengeéles és tartalmas párbeszédek hívei kámzsát húznak fejükre és hümmögve elindulnak a távkapcsoló felé.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

Nem mondanám magam a legnagyobb Sorkin-fan-nek, de kedvelem az ürgét, mert annyi mindent beszélnek a sorozataiban, hogy még ötödszöri újranézésnél is nyakonlehet csípni egy kikacsintást. Viszont az insider, a színfalak mögötti témának elég nagy sucker-je vagyok, így kíváncsi voltam, hogy egy Saturday Night Live-hoz hasonló műsor készítése hogyan is folyik – Sorkin-módra.

Előzetes: Ehun, ni. Benne az esszencia ebben a hat percben. Aki nem bírja angollal (izzadtam, elég durva:), az kapja elő a fehér zászlót, ne nézze meg most a pilotot. (Megjegyzem a Youtube-ra az egész pilotot feltolták – 5 részletben. Csak keresni kell, hogy “sunset strip”)

Pozitívum: Tetszett az insider téma (nyilván), jó nagyon a két főkópé (naná, Matthew Perry és Bradley Whitford), Perry tényleg nem Chandler, hanem megint Sorkin-fióka, mint a West Wing-ben. Olykor nagyon jó poénok kerekedtek ki a sztoriból. És Amada Peet is meglepett, de a legjobb karakter akkor is a PA (produkciós asszisztens, vagy mi) volt. És ez zavart…:)

Negatívum: Hol is kezdjem? Baromira Hálózat-utánérzésem volt, de az nem is baj, hiszen vagy 30 éve született az a film és nincs új a nap alatt, ezt tudjuk. Inkább a pilot egyenetlen tempója és üresjáratai zavartak. Hiába pörgött fel olykor a tempó, ha aztán megint átváltott kevésbé érdekes és unalmas fellengzésbe. Jó az alapötlet, de a pilot-beli kifejtés nem zsongatott be úgy, hogy azonnal kérjem a második részt. Valahogy a többiekkel ellentétben nem éreztem ebben azt a fenenagy odamondogatást és bátorságot – emberek, 2006-van! Nyilván nem most fedezték fel a spanyolviaszt.

Verdikt: 5/10 – Igen, lehet ütni. Talán én leszek az egyetlen e széles határon, de hiába győzedelmeskedik az intellektus a Studio 60 esetében, én a nép egyszerű gyermekeként egy csomó idei pilotot sokkal jobban élveztem. Lehet, hogy megszeretjük a szereplőket, ha nem lesz ennyire súlytalan a Studio 60 és akkor szépen előveszem a zsebhamut a fejreszóráshoz, de addig csak azt tudom mondani, hogy csak ennyire élveztem a Studio 60-at a többiekhez viszonyítva. Közepesen. Nem volt rossz, de legalább jó sem.

Ajánlás: Hát Sorkin-fanoknak, egyértelmű. Azt nem mondom, hogy aki szerette a Sports Night-ot és az Elnök embreit, az tuti szeretni fogja, mert az előzőeket nagyon kedveltem, de ezt nem szerettem annyira, az viszont biztos, hogy aki utálta az előbb említett sorozatokat, valamint az, aki nem kíváncsi a szatírára és, akik szerint a kard élesebb a tollnál, vagyis nem szereti a sok dumát – az messzire kerülje el. Az ilyenre fogják mondani majd demagóg módon, hogy “azért nem tetszik neked, mert nem vagy elég intelligens hozzá” – megyek, elszégyellem magam és ráordítok kígyót-békát a hazai oktatási rendszerre.

Jóslat: CSI: Miami és What about Brian – ugyanis a csütörtöki nagy csatáról (CSI, Grace klinika) lemondva az NBC inkább a Medium helyére pakolta be a Studio 60-at. Esély bőőőven van, hiszen a Medium-nak is volt nézője, akadnak telítetlen szabad gyökök ebben az időpontban is. És Amerika intelligenciájával, vagy annak hiányával sem példálózom, hiszen mind a Sports Night, mind az Elnök emberei simán vette az első évados akadályt – tehát az alap adott, a hülyeamerikázás nem kifogás, az első adás biztosan nézett lesz. Aztán a folytatás már másik kérdés.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2006. 08. 01. 00:13

Köszi!!! Már azt hittem, le kéne szedni, de akkor nem.

Human Insect - 2006. 08. 01. 00:34

hát igen, ennél kevés rosszabb pilot akadt, ugye?

Human Insect - 2006. 08. 01. 00:44

a studio 60al egy szinten van, vagy jobb nála pilotok winnie szerint:
The singles Table (5/10)
Treasure Hunters (5/10)
Friday Night Lights (5.5/10)
Angelas Eyes (5.5/10) – a világ egyik legnagyobb antiszínésznő főszereplőjével. studio 60ban meg már 3 neki tetsző színészt felsorolt
Eureka (6/10)
Jericho (6.5/10)
Runaway (6/10)
Solitary (5/10)

a nép egyszerű gyermeke ezekre kattant:
TRAVELER (8.5/10)
The Nine (7.5/10)

és senkit nem fogok leszólni hoyg nem elég intellektuális, ez az előre kategorizáció borzasztó, de eza pontozás akkor is érdekes

Gaben - 2006. 08. 01. 01:22

sztem is ütött ez a pilot.. azóta vártam, hogy bejelentették, nagy snl-fan vagyok (igen, MÉG MINDIG ÁLLATI JÓ:P), meg ebben ugye remek színészek vannak, és bár sorkin nem főkedvenc, azért a reménykedésem az egekben volt. aztán olvastam az első kritikákat a pilotról, amik kissé lehűtöttek — és végül így, relatíve objektív állapotomban talált fejem ez a gyöngy. és huh, talán még ahhoz képest is kellemes csalódás, amit az év elején reméltem.

ugyanolyan túlzó giccs, mint a WW, de hát jó dolog 45 percig azt hinni, hogy komolyan belelátunk ebba-abba, meg világ- és tévémegváltó gondolatok vannak itten csuhaj – szal ez is valamilyen mértékben guilty pleasure, de first class árú. senki ne higgye azt, hogy túlságosan is mélyenszántó, mint ahogy a minapi vendégblogger célzott rá; az egész nem hiszem, hogy sokkal bölcsebb, mint a klasszikusokat fejből idéző bartlett elnökös (…) széria, de hogy iszonyú jó szórakozás, az tuti.

jaj, és a színészek, egyszerűen muszáj megemlíteni még pár nevet.. felicity huffmanról és ed asnerről asszem még nem volt szó, és az adásrendezőt játszó timothy busfield volt még külön öröm – szinte vele remeg a néző keze abban a bizonyos jelenetben… ugyanolyan remek karakter, mint a john billingsley által játszott csinovnyik a The Nine-ban.. asszem új kedvencek születettek számomra. (winnie, hol láttál te PA-t? mert én csak 1x emlékszem rá, hogy megy a folyosón és ennyi:S biztos nem nézett ki jól.)

does this impress ed asner?? OHHH YESSSS

Mammut - 2006. 08. 01. 10:52

hát… friday night lights nekem uncsi volt, winnie szerint a studio 60 még rosszabb, ez méginkább meggyőz, köszi.
amihez még viszonyítani tudok, az a jericho, ami nálam nagyon ott van, és winnienél a 6.5 már egy jó pontszámnak számít sztem.

shane - 2006. 08. 21. 20:40

Ez a másik új sorozat(az első: The.Black.Donnellys) amit várok az őszi évadban.
Olyan pörgő és fordulatos volt, hogy elszállt az idő a nézése alatt.
Csak dícsérni tudom az alkotókat. HAJRÁ!!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz