login |

Action, felvétel, mostantól csönd és irány pótolni

2006. 08. 06. 18:42 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: méltatlanul elfeledett

Az Action (Tiszta Hollywood) a legjobb hollywood-i insider sitcom, ever. Muszáj a méltatlanul elfeledettek között most megemlítenem. Természetesen a FOX rendelte be még a nagyon kisérletezgetős kedvében, és manapság esélye sem lenne képernyőre jutni, maximum valami kábeles csatornán. Persze ott talán életben is maradhatna, de nem a cancelen fogok bosszankodni, vagy nem csak főleg. Igazából ezt nehéz éltetni, mert látni kell, de azért megpróbálom.

Peter DragonFőhősünk velejéig romlott ember, egy cinikus köcsög, és Jay Mohr-t én innentől jegyzem. Azt hittétek House a cinizmus istene? Tévedtetek. House ugye alapvetően jó ember, és sokakon segít is a sajátos módján. Peter Dragon nem segít senkin, csak magán. Néha megcsapja önnön múlandósága, olyankor próbál kicsit jó lenni, de nem tart sokáig, mint ahogy az érzelmei sem. Egyenesen a pokolba tart, nyilván.

Mivel producer ugye, és Hollywoodban, így kapunk kicsi betekintést. Tudom, romlott vagyok, de valószínüleg nem az Entourage az igazi insider, mivel feelgoodságba nem férne bele (az is alap azért, de ezt már mondtam). És nem is ez a sorozat az igazság esszenciája, hanem valahol a kettő között. Mondanom sem kell már, hogy ez bizony nem feelgood, hanem geci és romlott.

Azért nem lenne esélye, mert egész egyszerűen tökös. És kikacsintós. És nagyon mocskos, nem csak káromkodásilag. És ebben nem lenne sikk vendégszerepelni, míg a már emlegetett Entourage még Cameront is rábírta az Aquamanra. Mellesleg megariszpekt mindenkinek, aki vállalta a feltűnést mégis, pl Sandra Bullock magát játssza, amint dühöng mert Peter kitette a a szexvideójukat a netre. Keanu és Salma Hayek is tiszteletét teszi, meg még páran mások. A legjobban tetsző rész, amikor Peter azon elmélkedik, hogy sorozatot kéne forgatni róla, ahogy összehozza az új filmjét, de a beszélgetőpartnere szerint egy csatorna sem vállalná be. Ezt kevesen értették most azt hiszem, mindegy, kikivánkozott.

A sorozat alapja amúgy az, hogy Peter legutóbbi filmje bukása után az újat próbálja összehozni, és ezért bizony sokat kell térdelni, meg nyalni. Nincs kecmec. Volt felesége az ő gyerekét várja, de újra házasodott a pénze miatt egy homokoshoz, akinek a szép asszony látszat kell és akivel mellesleg Peternek is van üzeleti ügye. Aztán hősünk összejön egy kurvával, és minden egyes dugásért fizet neki – nem, nem járnak, ez nem a Pretty Woman. De említhetném az író lidércnyomását is, akit egyszerűen semmibe vesznek, természetesen nagyon gecin.

A sorozat nekem 9/10, és a kötelezők között az örök helye. Örülök, hogy a fox idén februárban végre rászánta magát a dvd kiadásra, így hét év után. Amúgy meg volt már itthon is tévében, az RTL adta, valamikor nagyon éjjel. Bocs, hogy kivételesen ennyit káromkodtam, de hát ez illik hozzá.

Na irány megvenni a DVD-t, még pont van idő ezt is bepótolni mielőtt elkezdődik az igazi évad. Legközelebb egy másik kultról regélek nektek. Ne feledjétek: Matt Damon Oscar-díja az Apokalipszis eljövetelének első jele.

A sorozat egy csonka évadot élt, vagyis annyit sem, 13 részt, amiből végül le sem ment az összes odakinn. Biztos nem nézték sokan, a Kitchen Confidentialt sem, pedig az is kitűnő darab.

4 hozzászólás Ne habozz!

Mor Tuadh - 2006. 08. 07. 02:07

Hmmm. Erről eddig még nem is hallottam. De most igazán felcsigáztál ezzel a kis séltetéssel :)

CCLone - 2006. 08. 07. 02:10

Szvsz is megérdemli a 9/10-et, régen láttam és megvolt benne az a nagybetűs hangulat, ami jópár ilyen sorozatból hiányzik. nuff said.
És ha már méltatlanul elfeledettek plusz a cinikus doki téma is előkerült, volt még egy ilyen, ugye emlékeztek rá? Igen, a Becker-re gondolok, ami azért jópár évadot megélt és van pár hasonlóság közte és House között. Ted Danson szvsz elég ügyesen fogta meg a figurát és a többi szereplő is megfelelő volt. Remélem arról is születik majd valamiféle megemlékezés:)

The Man - 2006. 08. 07. 08:00

És lőn megemlékezés egyik kedvenc sorozatomról. Human Insect for president! :D

Valahol videokazin meg is vannak az első rész kivételével. Pöcsfej rtl ezt sem tudta nyilván normálisan leadni, sikerült állandóan lemaradni róla.

symor - 2008. 09. 14. 20:26

Eredetileg olyan későn és elvétve adták le, hogy szerencse volt rátalálnom néhanapján. Ezért értem mit jelent Peter sorozatskripje például, egy fantasztikusan nyílt dumájú szemenszedett szemét figuráról, akit ezért kell a maga mocskos módján szeretni – eredeti ötlet nem igaz…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz