login |

A nyár meglepetései – Hell’s Kitchen

2006. 08. 12. 15:02 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

pár pilottal foglalkoztunk a nyáron és remélem adtunk pár ötletet atekintetben, hogy mit is érdemes nézni. Hétfőtől megint megmustrálunk jó pár, eddig hanyagolt sorozatpilotot – és augusztus végétől már elindulnak az országos tévék sorozatai is, így bőven lesz miben tunkolni. Viszont valahogy kimaradt az eddigi szórásból a Hell’s Kitchen című főzőcske-reality második évadának premierje, amit én személy szerint elég zsengének ítéltem meg, így nem is foglalkoztam vele. Viszont a sorozat mellett szokásom szerint kitartottam és részemről a nyár egyik legkellemesebb meglepetésébe futottam bele, hiszen sikerült egyre jobb színvonalú epizódokat produkálniuk a készítőknek.

Hell's Kitchen Gordon Ramsay-vel

A reality a FOX-on megy és azt az egyszerű alaphelyzetet lovagolja meg, hogy adva van 12 séfjelölt, főzésben jártas figura, akik egy las vegas-i étterem főszakácsi pozíciójáért versengenek – egy saját étteremért. Akárcsak a Bravo Top Chef című reality-jében, itt is főzőcskézni kell és hetente egy embertől búcsúzunk, míg végül csak a legrátermettebb marad meg.

A csavar a történetben: Gordon Ramsay. Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri itthon, esetleg a TV Paprika nézői már találkozhatta a Ramsay’s Kitchen Nightmares című sorozattal, ahol a nem éppen ékes szólásáról híres skót séf különböző éttermeket aláz szét, majd próbál rendbehozni, de Angliában számos tévéműsora, -sorozata van (The F-Word, Ramsay’s Boiling Point), remekül menő éttermei, szóval igazi médiasztárnak számít. A Hell’s Kitchen-be ő a 12 versenyző Stohl Andrása és ő dönti kiesésről és továbbjutásról, ő állítja különböző érdekes és kevésbé érdekes feladatok elé a résztvevőket, akiknek minden napot egy, a Ramsay-féle Hell’s Kitchen nevű étteremben történő, csapatokban való szakácskodással kell zárni – ami nem is olyan egyszerű, mint az kiderül a műsorból.

Mindeközben Ramsay persze rendületlenül aláz és aláz és aláz – igazából ez a lényege a műsornak és persze a folytonos káromkodások közepette azért elég feszült versengés is zajlik korrektül kiválasztott karakterekkel. A sok fakkolás mellett persze simogat is a jó séf, hadd domborodjon ki a néző előtt az emberi oldala is. Remek kikapcsolódás 45 percre, azok számára, akiket nem irritál totálisan Ramsay stílusa.

Hétfőn várható az évadzáró a FOX-on, és persze jövőre jön a harmadik évad is, mivel a siker töretlen, csak azt a szezonnyitó unalmas részt tudnám feledni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz