login |

Pilot-mustra – Justice – 1×00 (2006/07)

2006. 08. 19. 11:27 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Az eddigi legnagyobb meglepetés? Ezzel a sorozattal semmiféle elvárást nem támasztottam, egy sokadik, engem kevésbé érdeklő jogi shownak hittem – és rettenes nagyot tévedtem. Itt a jogi CSI. Kőkeményen csontkommersz, épp olyan, ahogyan egy nobrainer heti sorozatot elképzel az ember. Mindent a szemnek.

JUSTICE – 1×00 – 8.25/10

És én ezt szeretem. Idén még a Shark indul el a jogi fronton James Woods-szal, afféle paragrafusok Doktor House-aként. human-nak be is jött, nekem sajnos már kevésbé – ellentétben ezzel, ahol kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják ismét keresztezni egymást véleményeink.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

A sorozat eredeti címe American Crime volt, ezt butították le Justice-ra (magyarul: Igazság). Az American Crime egy rendőrségi magazin címe a sorozat világában és a sorozat is erről szól. Médiaügyvédek harca az ügyfeleikért. Igazi modern csata.

Előzetes: Az előzetes a FOX oldaláról egy percben. Ez alapján még bármi lehet.

Pozitívum: Minden? A sorozat exec. producere Jerry Bruckheimer és ő megmondta, hogy nem szabad cicózni, mert kérem egy jogi szériába is kellenek testbe beúszó kamerák és egyéb ide-oda suhogó trükkök. Itt minden a vizualitás – kevés a duma és baromira pörög az egész. Nincs mellébeszélés, igazi jogi akciósorozat (nem lövöldözésre, hanem a pörgésre gondolok). Totális CSI-filozófia, kit érdekel a 4 főszereplő karaktere vagy magánélete, egymáshoz való viszonya? Majd a 20. részben sor kerül két percre rájuk is, itt csakis a kameratrükkök számítanak és a (említettem már?) pörgés.

Nem tudom, hogy mennyi a valóság az egészben, de nem is érdekel. Tudom, hogy a helyszínelők sem azt csinálják igazából, mint Grissom-ék, de a CSI bejön. Itt olyan trükkök, eszközök, jogi kísérletek vannak (kontrollcsoporttól kezdve, ügyészi szívatásokon át), amik nekem speciel totális újdonságot jelentettek. És az alapfelállás, a média vs peres ügyek is elkapott, szóval engem kilóra megvettek.

Negatívum: Ááá, nagyon tróger a cím. Az eredetit, mivel a tévéműsorra utalt, ugyancsak nehéz lett volna hova tenni, de ez nyálas, fennkölt meg baromira egyszerű, nem sokat árul el, hiszen egy biztos – nem mindig az igazságot fogják elhozni az ügyvédek. Amúgy meg pár pátoszos közhelyen és alapvetésen kívül igazán nem tudok mit felhozni, de talán nem is akarok. Tudom, a szereplők papírmasék, csakis a színészi játék fogja kibontani őket, de nem is baj, Bruckheimer-sorozattal van dolgunk. Tipikusan 4 annyira különböző karakter (a csaj és az öreg, fiatal és néger fickó), de a nevükre sem emlékszem már:)

Verdikt: 8.25/10 – Nem mertem rá többet adni, pedig léptem volna a kilences felé is:) Nem tudom, de bármennyire is iszonyatosan tipikus (ld. elcsépelt trükkök), engem beszippantott. Kérdés, hogy mi lesz a többi résszel. Ha mindegyik epizód hasonlóan fog építkezni, akkor az itteni trükkök, a pilot felépítése nem biztos, hogy működni fog (nem szenvedhetnek mindig az esküdtkiválasztással és a poénokat is csak egyszer lőhetik el), szóval elég nagy a kihívás a készítők előtt. Egy nagyon jó pilotot is követhet unalmas sorozat.

Ajánlás: Inkább kinek nem. Aki rühelli a Helyszínelőket. Azoknak meg ajánlom, akinek tele van a t*ke a tipikus jogászdrámákkal (van ilyen egyáltalán?) Tényleg baromi egyszerű a döntés. CSI vagy nem CSI.

Jóslat: Elcseszett egy időpont. FOX, szerda 9. Vagyis Lost, Gyilkos elmék és az NBC fogyireality-je. Szerintem tuti bukó, hacsak nem nyernek az előzetesekkel. Ez, szerintem tipikusan az a sorozat, amit egy American Idol-lal fel lehet húzni.

3 hozzászólás Ne habozz!

johndoe - 2006. 08. 20. 12:38

A pilot tényleg üt, de kérdéses, hogy 22 részen keresztül mennyi újdonságot tudnak belevinni.

>>>SPOILER

Meg jópofa dolog, hogy a végén bemutatják, hogy mi is történt valójában. gondolom az évad során lesz emiatt pár érdekes befejezése a sorinak.

>>>SPOILER VÉGE

Egyszóval nagyon várjuk:)

tptv - 2006. 08. 20. 23:32

Én főleg Victor Garber miatt voltam rá kíváncsi, és ő hozza is a formáját. Elég meggyőző, pedig én nem szeretem az ilyen jogi sorikat.

sliderz - 2006. 08. 21. 13:50

Ez azért tényleg jó volt. Nagyon CSIos a szereplők véget, de ez nem is baj. Remélem lesz pár nézője és nem marad alul. Azért a FOXról még mindig a Standoffot várom a legjobban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz