login |

Pilot-mustra – The Black Donnellys – 1×00 (2006/07)

2006. 08. 20. 15:14 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Amikor az ember már azt hinné, hogy vége a meglepetéseknek, akkor észrevétlenül beüt megint a ménkű. Nem igazán vártam sokat egy írekkel foglalkozó gengsztersztoritól, hiszen a Brotherhood már megvolt a Showtime-on, de nekem túl politikacentrikus volt.

THE BLACK DONNELLYS – 1×00 – 8/10

Viszont a Donnelly-testvérek kalandjai úgy kezdődnek, hogy azonnal az inhallátor felé kapkodtam. Egyszerűen annyira bejött az első pár perc (ha más nem, csak azt érdemes megnézni, zene, gyerekek, írek), hogy aztmondtam, hogy itt valami történni fog.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

És történt is. A sorozat annyira nem tévészerű, hogy az már fáj és az ember azon kapja magát, hogy elmorfondírozik azon, hogy egy ilyesmi elképzelés mennyire működhet sorozat formában

Előzetes: Egy elég röpke részlet van csak az NBC oldalán, ezt kell szeretni.

Pozitívum: Iszonyatosan pörög és szerintem baromira érdekfeszítő és, ami nagyon fontos, humoros is volt. Azonban, amit mindenki ki fog emelni, az a zene lesz. Kevés sorozat esetében játszik ilyen fontos szerepet a zene, de itt amellett, hogy látszik, hogy gondosan lett kiválasztva minden másodpercnyi track, még jó és változatos is a muzsika. Ír és kelta témáktól kezdve aktuális sikereig bármi előfordulhat és hihetetlenül magával ragadó – de lehet, hogy csak engem kapott el hangulatilag. A flashback-es elbeszélés is remekül működik, bár idővel hanyagolják a készítők, de rengeteg poént csempész bele a történetbe és jó pilothoz illően a végére kapunk egy jókora csavart is, ami azonnal más megvilágításba helyez bizonyosel képzeléseket. És persze ne feledkezzünk meg a remek mellékszereplőkről – Chris Bauer mindenhol ott van…

Negatívum: Sztereotípiák, klisék? Elfogadom, egy pont oda. A nagy pörgés akkora fordulatszámon valósul meg, hogy utána bármilyen leállás kóros tüneteket idézhet elő. Legalábbis én már egy rövid párbeszéd után is azt éreztem, hogy nagyon elunalmasodik adolog, pedig csak meg kell szokni a jelenséget, hiszen ilyen tempót nyilván nem lehet tartani a továbbiakban. A tempó óriási hullámzása mellett a nem-Bruckheimer karaktereket emelném ki, mert (tudom, én vagyok felületes, de) eleinte baromira nem tudtam megkülönböztetni a tesókat és egyéb szereplőket, szóval kénytelen leszek majd még egyszer megnézni a pilotot, amit annyira nem is bánok.

Verdikt: 8/10 – Pedig sokáig még jobban állt a szénája a BD-nek, de aztán mégis csak húztam a pontszámból, főleg a hullámzás miatt, ami ismét mondom az én hülyeségem, hiszen ezt így kell csinálni. Ami aggasztó az a sorozatformátum, rohadtul nem érzem, hogy lesz ebből egy hömpölygő folyam. De a készítők biztosan tudják – úgy érzem nem véletlen, hogy az NBC vakon rendelte be a sorozat Paul Haggis-tól az Oscar-díjas Ütközések rendezőjétől.

Ajánlás: Azoknak, akik nem néznek sorozatokat? Nem tudom, hogy erre járnak-e ilyen arcok, de ez tényleg mindenkinek ajánlható, amolyan”take it or leave it” sorozat, amiből meg kell nézni az első részt és utána eldönteni, hogy vajon mennyire áll közel a szívünkhöz az írekben való tunkolás.

Jóslat: Csütörtök este 10-kor lesz és valamikor december felé fogja a Vészhelyzetet váltani és nem lesz egyszerű lezúznia a dokikat. A CBS-en a Shark lesz az ellenfél, míg az ABC a Six Degrees-tfogja nyomni, így a három újonc elég nagy csatákat vívhat majd – a BD hátránya az lesz, hogy az előző két csatornával ellentétben nem fog annyira erős felvezetést kapni. Bármennyire is istenítjük, nem biztos, hogy sokakat fog érdekelni – ld. én is csak 30%-ot adtam a történet hallatán.

5 hozzászólás Ne habozz!

Mxline - 2006. 08. 21. 09:18

A nagy büdös helyzet, hogy ez itt az idei év legjobb pilotja! Vmi überkirály lett! Ide nekem az egész évadot! Sajnos szinte biztos vagyok benne, hogy erre nem lesz vevő az amerikai közösség, bár a sopranos is több évados, hát ki tudja. Abban sem vagyok egészen biztos, hogy több évadra terveznek, mégpedig a narrátor szituációja miatt. Valszeg az finálé elég rosszul fog érinteni, de hogy úgy mondjam tökéletes a show! Tetszenek a számomra noname színészek is, a zene óriási az adott jelenetekhez, a lassítások a helyén vannak, a történet és a drámai szárol baromira ott van. Kicsit emlékeztet vhogy a keresztapára, dehát hasonló sztori. Az egyetlen negatívum, hogy nem tudom, miként fogják tartani 1 szezonon, vagy akár több szezonon át ezt a színvonalat.
Gyerekek a pilot nekem egyértelműen 10/10!
A show maga így látatlanban csak 8/10, mert nem hiszem, hogy ennél jobb rész is akadhat, esetleg a legvége.
Nézzétek meg!

shane - 2006. 08. 21. 20:37

Én is csak ajánlani tudom. Baromira bejött a pilot. Nem unatkoztam, jó a zenei rész és azért volt benne olyan rész ami váratlanul ért.
Ez is olyan sorozat lesz amit alig várok hogy folytassanak.

Beck - 2006. 09. 07. 16:56

az a helyzet, hogy ez a pilot ütött. méghozzá kőkeményen. volt már, h a zene miatt nem jött be valami, de itt pont az a nagy büdös helyzet, hogy a zene óriásit dob az egész epizódon, ami egyébként sem rossz. sőőőt…
várjuk a folytatást!

vadi - 2007. 06. 02. 02:31

Hello!
Itt nem működik a link: Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

winnie - 2007. 06. 02. 07:28

javítva

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz