login |

Pilot-mustra – Smith – 1×00 (2006/07)

2006. 09. 01. 14:55 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Nem semmi szereposztással büszkélkedhet a Smith és persze egy olyan címmel, amiből ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy miről is szólhat a sorozat. Nem, nem kovácsokról.

SMITH – 1×00 – 6/10

CBS bevállalós lett. Ez nem az első új és nem tipikus sorozata (Shark, Jericho), megint az igényesebb drámára vágyókat veszi célba a profi Vészhelyzetes Wells-Chulack készítőduó segítségével.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

A sorozat lényege a “heist”, vagyis Ocean’s Eleven-szerű rablós murira kell gondolni, de sötétebb kivitelezéssel és több magánélettel. Amúgy a kinti kritikusok egyik legdicsőítettebb pilot-járól, az egyik kritikailag legjobban várt sorozatról van szó, amihez valóban impozáns gárdát sikerült összehozni: Ray Liotta, Amy Smart, Virginia Madsen, Johnny Lee “Sick Boy” Miller, Franky G. – és a Black Donnellys-ben is nyomuló Chris Bauer.

Előzetes: Egy perces, kevés dumás és hatásos, szóval a nemangolosoknak is ajánlom. A CBS Innertube-ján nézhető meg. (Mellette még található egy spoileres interjú és egy hosszú előzetes, de a trailert érdemes megnézni, mert az nem spoileres.)

Pozitívum: A színészek profik, nincs szó kezdő tévésekről, ez az aspektusa elég gördülékeny a sorozatnak. Az akció, a rablás nagyon pörög – a magán részeknél pedig olyan dolgokat látunk, amiket nem nagyon szoktunk meg. Itt nem szeretnivaló Robin Hood-ok rabolnak, hanem rohadék patkányok, ahogy a kinti kritikák némelyikében is emlegetik őket, klasszikus szociopaták… Merész, nagyon merész húzás. A farkába harapó kígyószerű flashback-eket komáltam, elismerem és nagyon ügyesen meg lett oldva, hogy az események másodszori megtekintésénél is megtudunk új dolgokat. Kudos.

Negatívum: Á, nem tudom mi van velem… Tudom, hogy nem akciósorozat és sem csak a popcornra utazom, de valahogy mégis lassúnak éreztem olykor, pedig tudom, hogy a Smith-nek is a dráma a lényege, nem csak a rablás, de nekem valóban unalmasnak tűntek a magánéleti részek, holott nagyon sok lehetőséget rejtenek, ezt elismerem. Egy óra volt a pilot, talán ki tudtak vágni a flashback-szerkezet megkurtításával 15 percet, hogy rövdebb legyen, de hiszek a készítőknek, hogy kellett minden egyes másodperc.

Verdikt: 6/10 – Jó volt, ez. Kíváncsi vagyok, hogy milyen sorozatot faragnak belőle. Az a baj, hogy rablósfilmeknél mindig ott van a közhelyes “vagy olyan profik, hogy mindent szétaláznak vagy elcsúsznak egy banánhéjon az utolsó pillanatban” megoldás, amit mindig szoktak alkalmazni – hiába, no, a dramaturgia. Itt is hasonlóról volt szó, de szerintem frankón meg lett oldva minden.

Ajánlás: Aki a kevésbé pörgős, de igényes sorozatokat szereti és persze, aki a Heist full gagyi és szánalmas rablói után érdeklődik hogy a profik hogyan is végzik a rablás műfaját.

Jóslat: Elég jó esélyei vannak. Este tízes sorozat, szóval csak két ellenfele lesz: a Law & Order: SVU és a Boston Legal. Előbbi nyilván nem zúzza le, de az utóbbi maradék fiatal nézőit elhappolhatja. A CBS-nek jó esélye van egy idősorientált, de nagyon erős keddre: NCIS – Unit – Smith.

6 hozzászólás Ne habozz!

maniakus - 2006. 09. 01. 18:26

az előzetes alapján érdekes, viszont – ahogy írtad – az a magánéleti rész vontatottsága miatt biztosan kudarcba fullad nálam. de azért meglesem.

Human Insect - 2006. 09. 01. 18:50

a hivatalos adás 56 perces lesz, már bejelentették, szal 5 percet vágnak még ki

Lewis - 2006. 09. 01. 20:50

Remélem nagy nézettséget fog hozni és megveszi valamelyik csatorna minél hamarabb. Mondjuk a tv2. :))

toszi - 2006. 10. 09. 17:21

Azóta persze már azt is tudjuk, hogy a csatorna levette a programról.

Láttam mind a 3-at…hááát…mondjam azt, hogy nem csodálkozom?

TescoJim - 2006. 10. 21. 08:46

És akkor ennyi volt? Vége? Egyáltalán ne is várjak több részt?

winnie - 2006. 10. 21. 11:26

ne, de lehet, hogy a még leforgatott részek valahol, valamikor adásba kerülnek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz