login |

Visszatérés DVD-n – az egyik legjobb szitkom

2006. 09. 05. 20:29 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: dvd,

Visszatérés idehaza is!Miközben lélegzetvisszafojtva várjuk a kritika által eléggé földbedöngölt Standoff-premiert, valamint azt, hogy mi lesz a Doktor House 3. évadának premierjével nem lehet elmenni október hónap egyik nagy hazai DVD-megjelenése mellett, még akkor is, ha senkit nem fog érdekelni. (Jut eszembe, ma láttam egy MediaMarktban a Lost és a DHW-DVD-ket. Lelombozó volt. Örülök, de nagyon póriasnak tűnik a dobozba csúsztatott 5 slimtok…)

Igen. Amellett, hogy a Helyszínelők 1. évadának első fele (3 DVD) október 10-én jön a Budapest Filmtől 5.990 forintért (igen, sajnos a CSI mindig is magasabb árkategória volt.) – október 24-én idehaza is megjelenik a Visszatérés (The Comeback), az a sorozat, amit mindenkinek megemlítek, mint egyik nagy kedvencemet. Azt hiszem tavaly ment az HBO-n és elvileg egy komédia volt Lisa Kudrow-val. És természetesen csak az 13 részes 1. évadát élte meg.

Ha minden igaz 4 embert ismerek netszerte, akinek bejött a sorozat – a nagy többség sugárban hányt tőle és nem értette, hogy az a négy mit is eszik rajta, pedig szerintem az utóbbi idők egyik legzseniálisabb sírva-röhögős sorozata volt. És kéretik szó szerint venni a sírást, mert ennyire depressziós szitkomot én még nem láttam. (És működik, kérem. Működik.)

A főszerepben régi idők letűnt csillagát játsza Lisa Kudrow (Valerie Cherish-t, de helyettesíthető Lisa Kudrow-val is), akit, hogy visszakapjon némit abból az elveszett hírnévből egy realitydoku főszereplőjévé tesznek, követik őt kamerával, vagyis az első réteg egy realitydokuról szóló komédia. És miközben reality-zget Valerie hirtelen felkérést kap egy induló új szitkom egyik szerepére, amit természetesen elvállal. És erről a szitkomról, az előkészületekről, a munkáról és a megaláztatásokról szól a sorozat – igazi insider a téma, nagyon hasznos annak, akit érdekel az, hogy miképpen is készülnek odakint az ilyen sorozatok.

Már ennek is örülnék, de a második réteg az a lényeg esetünkben. Kapunk egy olyan áldoksit (Gaben szerint mocku-sitcom) vagy álreality-t (Office-rajongók, figyelem!), amitől az ember folyamatosan eldobja az agyát. Sosem hittem volna, hogy egy visszakapaszkodni próbáló, önmaga elveszett sztárságában hivő színésznő személyisége ennyire érdekes, nevetséges és elszomorító lehet… – és az egész a reality forgatása közben előadva különösen szenzációs. Ez így leírva baromira “potenciális néző taszító”, de meg kell nézni egy részt és azonnal helyére kerül minden.

Kötelező vétel. És, ha kell valakinek olcsón egy 1-es régiós kópia, akkor jelezzen, mert végképp nem hittem volna, hogy kijön a sorozat idehaza.

22 hozzászólás Ne habozz!

beho - 2006. 09. 05. 23:54

Akkor itt van az ötödik, akinek tetszett. Sőt, imádtam minden pillanatát. Lisa Kudrow hatalmasat alakít benne. A Jóbarátokban imádtam, itt viszont majdnem megutáltam, annyira jól alakította az öregedő, hisztis dívát.

Hooligan - 2006. 09. 06. 00:09

Éreztem hogy slimtokos lesz a lost… fakk.. :(

zolee - 2006. 09. 06. 08:18

És it a hatodik. Nekem nagyon bejött.

óbálvány - 2006. 09. 06. 10:05

Félhivatalosan cringe-comedynek hívják ezt a “sírva-röhögős” műfajt. Az első három részt néztem tavaly letöltögetve, és annyira nem ragadott meg. Aztán most nyár végén végignéztem a DVD-verziót, és nagyon megtetszett, ahogy szépen összeállt a sztori a végére. A vége felé egyre jobb lesz, ebben – is – hasonlít szerintem a Curb Your Enthusiasm-re.

v3g374 - 2006. 09. 06. 10:57

Nekem is bejott anno szoval +1 fo winnie. :)

winnie - 2006. 09. 06. 11:15

mindig tanul az ember. megjegyezzük.

spamdog - 2006. 09. 06. 12:08

Én meg végképp nem hiszem el, hogy előbb kerül a DVD a polcokra, minthogy a HBO (magyar) ledja a sajátgyártásu sorozatát :(

óbálvány - 2006. 09. 06. 12:27

szerintem a hbónak nincs szándékában leadni, a drótot is inkább kihagyták. nemsokára lesz viszont over there és huff az hbón, bár ez talán már nem újdonság. Egyébként az évi rendes upfronts-ra utazik ki mindig pár ember az itteni hbótól, és ott válogatják ki, mi legyen, és mi nem kell a káeurópai piacra.

winnie - 2006. 09. 06. 12:56

full piacra válogatnak?

de akkor valszeg csak a maradékból tudnak, amit rájukhagynak a többiek, nem? persze azokon kívül, amit alapból megkapnak.

a kérdés, hogy a joey a hazai szitkomsikertelenség (nem kell a kertévéknek.), a friends utójátékaként vagy szeződés miatt landolt az hbo-n?

camdenguy - 2006. 09. 06. 13:50

ezek szerint én vagyok itt a hetedik, aki megőrült a comeback-ért:o))
szinte minden részben volt olyan jelenet, amit utána még 3-4x visszajátszottam, olyan klasszul játszott Lisa.
szinte az utolsó apró részletekig kidolgozott eléggé vegyes érzelmeket kiváltó karakter lett Valerie, és Kudrow-nak sikerült teljesen átlényegülnie belé. Ekkora 4 másodperces drámákat, amiket művelt, rég nem láttam :o)
szégyen hogy cancel-elték, de valahol érthető is. nekem minden esetre nagy élmény volt.

óbálvány - 2006. 09. 06. 14:58

joey egyértelműen a friends miatt kellett hbóéknak, utóbbi évekig a csatorna zászlóshajója volt.
egyfelől persze a maradékból válogatnak, másfelől saját hbós sorozatokból biztos az elővásárlási jog, de mondhatják, ha vmi nem kell (ez az én elméletem). Nem elhanyagolandó szempont az ár (ezért jön csak most az OT és a Huff, meg a Weeds egyéves késéssel).
Egyébként csiripelnek a madarak egy hazai gyártású sorozatról is.

bestyen - 2006. 09. 06. 20:33

szinkron lessz rajta?

Gaben - 2006. 09. 06. 20:34

a cringe comedy az jó megállapítás, ha a sorozat humoráról van szó, de nem mond ellent annak, hogy a technikai megvalósítást figyelembe véve (többek között a The Office-hoz hasonlóan) áldoku a The Comeback.

Nilito - 2006. 09. 06. 20:53
loryb - 2006. 09. 10. 14:50

Csatlakozom azokhoz, akiknek tetszett. Sajnáltam, hogy vége.

wanmas - 2006. 11. 23. 14:58

Végre kiderül, hogy Lisa Kudrow zseniális színésznő! Egyetlen színészre építeni egy sorozatot nagy bátorság, de itt bejött! Idegileg kikészítő, felkavaró, elgondolkodtató, fenomenális! Mééééééééééééég!

atir9 - 2008. 05. 29. 11:50

Én a DVD felénél tartok, de eddig nagyon tetszik. Nem vagyok nagy sitcom rajongó, de ez a sírva nevetős sorozat nagyon klassz. Lisa Kudrow csodálatosan játszik és az is tetszik, hogy bármilyen pofont kap az élettől, mosolyog és nem adja fel. Nem tudom, hogy az írók hogy tudtak ilyen szemétláda írókat írni a sorozatba, de ez nagyon jó volt így, az extráktól meg teljesen eldobtam az agyamat.
Sajnos a DVD nincs szinkronizálva, de van magyar felirat is rajta.

zsemlye - 2009. 02. 26. 14:21

idegesített – de végignéztem, hogy többet ne kelljen kézbe venni
tele van megalázó helyzetekkel, arcpirító momentumokkal – szánalmas
Lisa jó, ezt aláírom, de az egész szánalmas

fisherman - 2009. 10. 13. 22:37

Én most daráltam le!
És meg kell, hogy mondjam annak ellenére, hogy nem röhögtem végig nekem nagyon tetszett!
Sokszor szántam meg sajnáltam benne a főszereplőt, de jó volt!

g.h.xx - 2010. 08. 21. 23:41

örök hálám a junkie-nak ezért a sorozatért… az élőszereplős részek kapcsán keveredtem ide és bepróbáltam és… eszméletlenül zseniális minden perce. kár lett volna elmulasztanom.

matt - 2010. 08. 22. 17:27

első rész után elég vegyes, de azért nyilván megpróbálkozom a másodikkal is. az biztos hogy lisa nagyon jól játszik és viszi a hátán az egész sorozatot.

Stockes - 2014. 02. 08. 18:49

Az első rész közben a felénél feladtam. Ilyen egy szart oltári rég nem láttam, párját ritkítja a cucc. Nem véletlen készült ebből csak egy évad. Kb. arra jó ez a sorozat, hogy Guantánamón a terroristajelölteket kínozzák vele, miközben a szemhéjukat felragasztják. Még hogy a legjobb sitcom… Azt tudtam, hogy winnie-vel nem azonos az ízlésem, de azért ez mellbe vágott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz