login |

Az Igazság második pillantásra (Justice 1×02)

2006. 09. 08. 09:02 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Mert mi nem vagyunk vakok, vagy az a szerelem? A lényeg, hogy Justice második rész a Bones után vetítve, amikor a House mögött sokkal jobb helye lenne, és mellesleg nem a Mr Echo és Locke gyomrozná októbertől. Addig kell felhúznia magát. Amúgy a pontszám 7/10 a második részre, de bővebben a kép alatt.

Nekem semmi kiemelkedő nem volt ezen sőt, szinte teljesen olyan érzés mint az első volt, csak ezúttal egy halott lány (Veronica Mars utalás) főszerepelt, és volt ciki jelenet is. Nyilván maradtak főleg az eljárásoknál, és bár kaptunk az életükből is, de csak nagyon keveset, összeadva lehet vagy 3-4 perc. Médiamanipulálás, próbazsűri, trükkök meg minden. Ez az ami miatt nézzük a showt, a CSI-t sem a karakterekért és magánéletükért. Arra ott a Bones például.

Ami továbbra is hatalmas jóság, hogy nem csak utalás van rá mint más sorikban, például a Boston Legalban, hanem tényleg megmutatják mi történt. Így érdekesebb nézni, és tippelni, aztán módosítani rajta, mert megtudunk plusz információkat. Ebben a részben például tök jó volt ahogy a csaj Jack Nick-kel beszélt, és én is hittem neki. Aztán jöttek a részletek, és változott a véleményem párszor. Na jó, annyit nem ingadoztam de azért jó volt.

Oké, így leírva mégiscsak picit jobban sikerült mint a pilot, és egy Standoffal ellentétben ebben ugye simán van 22 résznyi, kérdés, hogy jut-e addig.

A végkövetkeztetés pedig az, hogy én maradok és élvezem az utazást amíg tart, szóval beszippantott a hightech ügyvédes dráma. Azért a negatívumot még ide a végére beszúrom, amúgy nem nehéz kitalálni, mivel szinte minden ügyvédes dráma itt vérzik: a záróbeszédek. Oda kell berakni az érzelmes zenét, és nagyokat mondani, a szívünkre hatni, szóval csöpögni, ami gáz. Kár, hogy a tesztközönség tuti felfele tekerte ott a kis készülékét (Justice utalás), és nem a vérgeci irányba mennek el néha.

1 hozzászólás Ne habozz!

Roll - 2006. 09. 08. 13:08

Megakadtam ezen a “vérgeci” kifejezéseden, de szerintem ezen más meglepődik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz