login |

Pilot-mustra – Standoff – 1×01

2006. 09. 09. 16:56 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Megint egy iszonyatosan rétegkoncepciót képviselő sorozat, s bár mostanában a FOX már nem a forradalomra gyúr, hanem inkább biztosra megy, de egy túsztárgyalós sorozat ennek ellenére is érdekesen hangzik.

STANDOFF – 1×01 – 7/10

Nem tehetek róla, de megint eszembe jut az a pilot, amit nem láttam és, amiből nem lett sorozat: csak arra emlékszem, hogy talán 42 Minutes lett volna a címe és mindig egy kommandós, általában túszszabadító akció utolsó 42 percét mutatta volna be valós időben. Sajnálom, hogy abból nem lett végülis semmi…

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

De sebaj, majd akkor ebből – ki tudja, lehet, hogy a készítők is megegyeznek. Itt is a túszszabadításon van a hangsúly, csak éppen azeszközök nem dörögnek, hanem mindössze verbálisak. És persze kapunk egy férfi-nő munkahelyi kapcsolatot is, amely mivel a magánéletre is kiterjed ezért bőven fog gondokat okozni. (érdekesség, hogy a sorozat eredeti címe „Primary” volt, ami a túsztárgyalók viszonyára utal, hiszen a sorozat szerint mindig ketten vannak: az elsődleges, vagyis, aki tárgyal direktben (primary) és a másodlagos (secondary), aki felügyelői az első döntéseit.

Előzetes: Érdemes megnézni azt a hatásos és nemspoileres évadpromót pár másodpercbe sűrítve, kevés dumával, amit anno human is kilinkelt. Ha ilyen akciódús lesz, akkor nem lesz gond.

Pozitívum: Végre nincs az embernek hiányérzete a színészeket illetően. Az egy borzasztóan gyenge szenátortól eltekintve (ő amúgy is mellékalak) jók nagyon a szereplők, túsztárgyaló apu és anyu is, a kommandós főnök is (tőle már megszoktuk) és nekem még az összekötő számítógépes csaj is nagyon bejött (színészileg, ofkoz), aki szerencsére állandó szereplő lesz. Érdekes ez az egész világ, s bár nem tudom, hogy meddig tudnak újdonságokkal szolgálni, de a téma rétegvolta sok jövőbeni rácsodálkozást sejtet részünkről. Szerintem jó volt az akció és a magánélet aránya, érdekes voltak a karakterek, így kellemes volt a tempója a Standoff-nak és a feszültség is okés. Ja, és nem elfeledni. Két szenzációs poén. Az, hogy a mobil a „Suicide is Painless”-t zenélte odabent, az nagyon ütött, a fényképezős poénnál megint nagyot röhögtem – aztán csendesen el is gondolkoztam.

Negatívum: Komolyan nem tudom, egyszerűen nem tudok ilyesmit hirtelen. Nem volt lassú, pedig lehetett volna. A karakterek interakciója is okés volt teljesen, egyedül abba tudok belekötni, hogy csak kellemes a sorozat. Ezt úgy értem, hogy nincs benne az „ezt nem lehet kihagyni” faktor. Nem kiemelkedő, de jó.

Verdikt: 7/10. Nem hajletevős, de határozottan kellemes volt, érdekes, jól összerakott első rész. A gondot a téma kiszámíthatósága okozhatja később (hiszen nyilván a főszereplőknek nem fog baja esni) és általában meg fognak oldódni a szituációk. Ugyancsak necc lehet, hogy itt nem valami kommandós lopakodóművész vagy lerohanás fogja megmenteni a túszok életét, hanem általában lebeszélik az elkövetőt, ami óhatatlanul is giccsesbe fordíthatja az egyes epizódok befejezését. Engem mondjuk sosem zavart a csöppenés, de amíg a késztők jól tudják adagolni a meglepetéseket és a fordulatokat, addig max azon aggódom, hogy hány féle különböző túszszituációt lehet kitalálni.

Ajánlás: Akiknek elege van már a szerializált, „egy részt kihagysz és elvesztél” drámákból, de a nyomozós sorozatokat sem komálják, de mégsem tinidrámára vagy szappanszerű sorozatra vágynak. Nekik tökéletes lesz a Standoff. Akció és dráma elegye. A pilot alapján. (De ki tudja, mert valamiért az újságírók nincsenek elragadtatva. Lehet, hogy csak mi hárman néztük be a pilotot?:)

Jóslat: Azt hiszem majd cserélni fog Doktor House-szal, de egyelőre a kedd 9 órási időpont egy tavaly siker: The Unit-ot fog adni ellenfélnek, ami ugyancsak akcióorientált (is), az ABC két szitkomja nem pálya, viszont az NBC veterán nyomozós sorozata, az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék már annál inkább, hiszen a sorozat hű rajongótáborral bír. Ha a Standoff kibírja télig, akkor az American Idol segítségével sokáig megragadhat.

3 hozzászólás Ne habozz!

robotnyk - 2006. 09. 09. 20:44

még júniusban láttam a trailert a foxos nascar közvetítések közben, valahogy volt egy olyan érzésem, hogy ez nekem kelleni fog. nem csalódtam, a Studio 60, és a The Black Donnellys mellett egyelőre ez a kedvenc újonc. 8/10.

éla - 2006. 09. 09. 22:05

Hűs?

óditó - 2006. 09. 20. 17:23

Utánérzésem van – egyelőre fogalmam sincs, hogy mihez – de hozza magát és nézhető

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz