login |

Pilot-mustra – Til Death – 1×01

2006. 09. 10. 17:54 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: pilot-mustra,

Míg a halál el nem választ. A recept egyszerű. Végy egy nagyon népszerű szitkom-színészt, adj mellé még pár szereplőt és alapozz rá egy sorozatot. Ha szereti őt a közönség, akkor akár a telefonkönyvet is felolvashatja, a nézettség garantált.

TIL DEATH – 1×01 – 3.5/10
Jelen esetben a nagy név, az áldozat Brad Garrett volt, aki a Szeretünk, Raymondban nyerte el rengeteg néző kegyét. Drabális óriás, joviális jellemmel és mellé még sikerült megszerezni mindenki Finch-ét az Amerikai pitéből – az alapokat tehát lerakták.
Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

No, igen. Az első buktató. Vagy két hónapja mustráltuk az ABC egyik midseason-re készülő szitkomját, a Rules of Engagamentet, amelyben egy frissen házasodott pár és egy idős, az együttélés minden csínját-bínját ismerő pár költözik egymás mellé. Itt is. Amott az idős férj a sorozat motorja. Itt is. Mindkét sorozatban ugyanazokat az alapigazságokat mormolják az ifjaknak (ld. a házasság, mint rabiga) és stb., napestig sorolhatnám.

Előzetes: Ilyet még a FOX oldalán sem találtam, csak pár interjút. Hátha más lel valamit.

Pozitívum: Akárcsak a Rules of Engagement-ben, itt is minden poén az idősebb férfinak jut. Brad Garrett akkora egy állat, tipikus szeretnivaló mamlasz, hogy egyszerűen nem lehet bántani, még akkor sem, ha nem sziporkázik. A Raymond-ot anno nagyon nem szerettem, de tudom, hogy benne mit kedveltek a nézők. Azt itt is megkapják, de sajnos még ő a semmi extrájával is kiemelkedik a mezőnyből és elviszi a sorozatot a hátán.

Negatívum: Finch szerintem nagyon gyenge, egyszerűen nem illik rá a szerep és ez nem a Finch-ségnek köszönhető. Valahogy nem olyan alkat. Másrészről pedig túlságosan nagyon hülye. Persze tudom, hogy egy ilyen sorozat kedvéért le kell butítani a karaktereket, de ha valaki megházasodik, annak illene pár evidenciával tisztában lennie. Finch nincs tisztában ilyesmivel és most nem voltam olyan kedvemben, hogy nevessek az emberi butaságon.

Verdikt: 3,5/10. És a sok egyezés miatt ezért kénytelen vagyok a Rules of Engagement-et kihozni győztesnek. Az ABC szívhatja majd a fogát, hogy mindenki a Til Death-rel fogja összehasonlítani a Rules-ot, de már csak ilyen farkastörvények uralkodnak, az esti meséknek vége, aki hamarabb jön az nyer. Egyszerűen nem is találok olyan momentumot, amiben ne a közepesnél valamivel jobb ROE aratna diadalt, így azt hiszem minden elmondtam a Til Death-ről.

Ajánlás: Akinek a ROE nem jött be és persze az ifjú házasoknak, hiszen az mindig jó érzés, ha egy-egy szituációban magára és párjára ismer az ember.

Jóslat: Nagyon nehéz a csütörtök nyolcas sáv, ráadásul a Til Death indít, szóval felvezetés sem lesz. A csütörtöki nyitás bár tipikus FOX-átlagot hozott, mindenesetre lezúzta a tavaly That 70’s Show által hozott átlagot, szóval még bármi lehet, de a My Name Is Earl elég nagy vetélytárs és akkor a Survivor-ről nem is beszéltünk. Az ABC-s Csúnya Betty-ről meg nem is fogunk, de várjuk a premiert.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz