login |

Pilot-mustra – Men in Trees – 1×01

2006. 09. 19. 08:45 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

A kisvárosi sorozatokat szokás kedvelni, mostanában is kapunk eleget, elég csak az Eureka-ra, az Everwood-ra vagy a Jericho-ra. A Men in Trees is kisvárosi sorozat, vicces is, nyilván dráma is, és mindennek tetejében Alaszkában játszódik.

MEN IN TREES – 1×01 – 6,5/10

Mégpedig az alaszkai Elmo-ban, mely várost nagyrészt férfiak lakják. És ide ragad be akaratán kívül egy tipikusan nagyvárosi, kapcsolat-tanácsadással foglalkozó írónő. Lesz majd nemulass.

Rövid leírás, szereplőkkel – a Junkie-ról

Az egy másik kérdés, hogy ismét nem egy olyan sorozatról van szó, ami óriási visszhangot váltana ki, pedig ha mondjuk vasárnapra tették volna be, akkor biztosan nagyobb lenne az érdeklődés, mert akárcsak a Grace klinika, ahogy azt human is írta, ez tipikusan csajos sorozat. Sok pasival, de az ilyet kell barátnővel nézni – ezzel biztosan meg lehet szerettetni a gyengébb nemmel is a műfajt.

Előzetes: Akad, itt nézhető meg egy félperces reklámot követően, viszont nem kimondottam csábító, csak egy sokdumás 1 perces trailer. Se mosómedve, se táj.

Pozitívum: Ez a pilot valami határtalanul aranyos volt, iszonyú jópofa. A csillagokat nem hozom le, de tuti többet röhögtem a vicces és kínos momentumokon, mint az eddig bemutatott 3 szitkomon együttvéve. Akadnak jó karakterek és remek arcok. A Vészhelyzetes Jerry-t mindig jó látni, Anne Heche-t pedig jobban szerettem rövid hajjal – így úgy néz ki, mint a Lisa Kudrow alakította Valerie Cherish a The Comeback-ből, de ő is pozitívum, aranyos. És persze pozitívum a scenery, a táj, az állatok, a kisváros, az idétlen pasik és stb. Szerethető.

Negatívum: Szerethető, de nem felkavaró. A drámai szál elég közhelyes, a jófej pasi tisztára Colin Firth és nem látom igazán azt a fonalat, amire a részeket fel fogják fűzni.

Verdikt: 6.5/10. Tipikusan nem kötelező sorozat, de kár kihagyni, ha bejön. Nagyon kellemesen nézhető, mosolygós és, ha az ember nem táplál nagy ellenszenvet a szereplők iránt, akkor egy ilyen mellé is érdemes behúzni a strigulát a heti néznivalók közé – elkél a röhögősök és az összeesküvősök mellé.

Ajánlás: A melléksodornak, akiknek elegük van a sok egykaptafa nyomozóból, a fent említett összeesküvősből. És azoknak is, akik nem néznek sorozatot. És persze azoknak, akik barátnőket akarnak addikttá tenni. És persze a Miért éppen Alaszka?-nosztalgiában szenvedőknek.

Jóslat: Hááát, nem sok esélyt látok a túlélésre, de lehet, hogy jobb híján az ABC bent fogja tartani pénteken. Ellenfelek közül egyik sem kifejezetten combos, de pár bejáratott címhez húznak a pénteki nézők: Close to Home, Las Vegas, FOX-reality-k. Az ABC valamiért utálhatja a sorozatot, mert nulla felvezetése van, mindössze egy házivideós ismétlés. A Csúnya Betty elkerült ugyanis csütörtökre.

4 hozzászólás Ne habozz!

Matyi - 2006. 10. 28. 14:00

Olyan jó lenne ha adnák ezt a sorozatot a TV2-n magyarul! Vagy nem tervezik? Mindig ezt nézném!

Kata - 2007. 02. 14. 14:57

nalam a kedvencek kozt van, csajos sorozat :)

maliska - 2007. 04. 05. 16:12

Részemről a pilot nem győzött meg (Anne – böe / Abraham – szivecske), de ha már rajta volt a végbélkúpon a 2. rész, akkor gondoltam ne vesszen kárba.
“lefeküdtem Elmoval” – no itt nyert azaz ott, a kocsmában
Az Alaszka utánérzéshez hozzátenném – Celia Bachelor rendőrnőt, aki nekem nagyon FARGO-s.
Marin és Annie pilot utáni lecserélésével azért ütősebb lehetett volna…
No sebaj – Alaszkát Fleischman doki óta szeressük. Ha van elég hegy, rénszarvas és mosómaci Anne-t is elviseljük, meg sok mindent.
(a macskák 3/2 arányban szeretik. ez szempont, mert a 3300-t, Lostot miattuk nem lehet nézni…)

maliska - 2007. 04. 05. 16:13

;) 4400-t bocs ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz