login |

The Venture Bros.

2006. 10. 01. 18:00 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

This is the BOMB! Már tavaly visszatért az animációs sorozatokban (nem anime, az más) vetett hitem, amikor a Boondocks a legjobb társadalomkritikának bizonyult, még így is, hogy ugye feketékről szólt feketéknek leginkább. Erre most itt ülök a Venture Brothers első évad és a második évad eddig leadott 10 része után, és vigyorgok.

Mivel ez valami veszettül jó, annyira cool, hogy el sem akartam hinni. Valójában nem valami bonyolult a felépítése. Általában (mindig) valami hatalmas szarba kerülnek a Venture tesók meg a Doc, és Brock kimenti őket. Az Főellenfél, mármint aki kavarja a trutyit többnyire, egy lepkeruhába bújt csávó (úgymint pillangószárnyak a jelmeze hátulján, meg minden), a Venture Brothers pedig kettő 16 éves srácot jelent. Szerencsére nem csak ennyiből áll. De lássuk egyesével.

  • Dr Rusty Venture: a tesók apja aki annyira töketlen tudós, hogy semmit nem tud alkotni és csak az ő apja hátrahagyott találmányaiból él.
  • Brock Samson: a srácok és Dr. Venture testőre, meg a kormánytól engedélye van a gyilkolásra. Mindent, de tényleg mindent brutalitással old meg. Állandóan vérben vagy tesztoszteronban úszik, meg húzza a nőket. Annyira tökös pasi, hogy amikor az űrben egy zsilipen kirepül, a cigijének az elkapása a legfontosabb számára. Azt ne kérdezzétek, miképp kerülnek az űrbe.
  • Venture Tesók: Annyira hülyék, mint a s*gg, és naivak is meg idióták. Tökéletes bajkeverők tehát.
  • H.E.L.P.eR.: a robot, aki nem tud beszélni, de általában hibátlanok a jelenetei.
  • Monarch: Az említett főellenfél, már elég régóta vadászik Dr Venture-re. Amúgy eléggé sokat bénázik.

De a mellékszereplők is marhajók, például Dr. Girlfriend aki egy bomba csaj olyan mély hanggal, mint egy 50 éve piáló és cigiző pasi. Na jó, ennyire nem durva. Igazából nem tudom érzékeltetni a sorozat erejét azt hiszem, ezt csekkolni kell. Van itt minden, Bermuda háromszög, különleges kütyük, rengeteg ötlet, filmek kifigurázása, Abe Lincoln, vámpírok, meg hasonló dolgok.

Félreértés ne essék, kell egy kicsit gyermeki is a lelkünkbe, ha élvezni akarjuk, de a kishumannak nem mutatnám meg, mivel fröcsög a vér. Szerintem felnőtteknek szóló animációt lehet az egyik legnehezebb dolog csinálni. Ami még sokat tesz hozzá azok a zenék, alapvetően minden szereplőnek van valami saját dallama, de ezeken kívül is elég sok jó darabot sikerült bepakolni. Az Adult Swim adón megy amúgy –  itt egy promókép szemléltetésnek.

Az első évad szerintem jobban sikerült, mint a második, így átlagban én csak 8/10-et osztanék ki a sorozatnak. IMDb-n, bár csak 800 szavazattal, de 9.6/10-en áll. Go Team Venture.

7 hozzászólás Ne habozz!

Lyan - 2006. 10. 02. 02:08

Na, ezt csekkolni fogom! :thumbup:

Mor Tuadh - 2006. 10. 02. 08:03

Én is :)
köszi Human

ndavid42 - 2006. 10. 02. 09:23

jaja, még a végén meg kell ezt is szereznem :)

Paulusz - 2006. 10. 02. 11:49

belenéztem a Ghosts of the Sargasso epizódba. 9 percig bírtam mert nem kötött le, de a kalózok azért aranyosak voltak. :)

Human Insect - 2006. 10. 02. 11:56

leggyengébb rész :D

unclefucka - 2007. 08. 18. 14:11

hozzám csak most jutott el, a pilot alapján elég jónak igérkezik, bár eléggé johnny quest paródia az egész = )

Sparkie - 2007. 10. 24. 14:27

én lassan végzek az elso szezonnal, szerintem iszonyat allat a sorozat. az eddigi legekemenyebb resz szerintem az Ice-Station Impossible ahol hihtetlen durvan kifigurazzak a Fantasztikus 4est ill. az a rész ahol Dr. Venture kirakodovasart rendez a kertjében ahova minden letezo groteszk szupergonosz hivatalos:))
sztem rajzfilm és kepregeny fanoknak kotelezo anyag

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz