login |

Hogy halad a Studio 60?

2006. 10. 03. 18:59 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Az első rész ugye nagyon nagyon jól sikerült, de vajon sikerült hétről hétre átugrani a magasra rakott lécet. Szerintetek? Mert szerintem igen. Egyrészt érzésre sokkal több duma van ugye, mivel már nem bemutatni kell a karaktereket, hanem a kapcsolatokat felvázolni. És ez nagyon jól megy Sorkinnak.

Aztán ott van a két főszereplő közötti barátság, hát ez szintén példásan sikerül. Mármint Bradley Whitford meg Matthew Perry nagyon jól nyomja. Amanda Peet viszont szinte mindig ugyanolyan, mint ahogy a főnöke is. A Big Three is jól be lett választva, szóval emondhatjuk, hoyg itt is erős a sorozat.

Ami szerintem viszont negatív, azok a tényleges skiccek. Nem az, hogy készülés közben nem vicces, mert azt megértem, de hogy amikor véletlen adják úgy, hogy azt látjuk ami Studio 60 adás ténylegesen megy, tehát amit a sorozat képzelt világában adnak, az bizony nem székrőlefordulós nevetést vált kim ahenm semmilyet, pedig olyat kéne neki.

De hát valójában nem is ez a lényege ennek, hanem a dráma, meg hogy tv show egy tv showról. Én maradok a cancelig. Igen, sajnos esik a nézettsége, a múlt héten volt 7.5/12 (4.5, #4), most meg 6.1/10 (3.5, #9). Tehét a fiatalokból is jelentősen vesztett. Mi a fene történt? Lehet igaznak bizonyul az “intelligens shownak néz ki, jó színészekkel, mind a 13 részt élvezni fogjuk”. Azért remélem az NBC mindent megtesz majd a megmentésére.

Egy biztos, egy percet nem sajnálok amit a nézésével töltöttem, mivel ilyen filmeket úgysem csinálnak. Ez moziban valami olyasmi lenne 2 óra alatt, hogy lenne benne valami nagyon fontos ügy, és aztán nagy harc folyan egy azzal foglalkozó adás elkészüléséért, és végül valaki meghatódna vagy nem tudom, de lemehetne az adás, ami megváltoztaná a világot minimum, mert annál alább nem szabad nagyvásznon adni.

18 hozzászólás Ne habozz!

KTamas - 2006. 10. 03. 22:52

Nekem egyik nagy kedvencem, a léc továbbra is magasan, nagyon remélem hogy nem kap cancelt és kihúz pár évadot mert egyelőre nagyon megérdemli.

Gaines - 2006. 10. 03. 22:55

Egyetértek, nagyon jók a szövegek, az egész történetfűzés, a poénok, visszahozzák a klasszikus West Wing évadok hangulatát. Amíg Whitford és Perry nyomják, addig nincs gond, és a Big Three-ben is baromi nagy potenciál van.

A tényleges skiccek – illetve az az egy, amit eddig láttam, a 2. végén – azonban nem volt humoros, márpedig azt kell hinnünk, hogy Matt és Danny tényleg a legjobbak-leghumorosabbak-legprofibbak.

Harmadik részt még nem láttam, szóval csak előre beszélek, de ha Sorkinnak nem mennek ezek a skiccek (egyfelől OK, mert nem lehet mindenki mindenben isten; másfelől viszont akkor ne SNL-t választott volna fő témául), akkor jobb, ha nem is látjuk őket.

Ha cancel lesz, küldöm rájuk az atomot. Vagy Jack Bauert. Egyre megy.

spamdog - 2006. 10. 03. 23:14

A dal a végén feltette a koronát az egész részre :)

öppy - 2006. 10. 03. 23:28

Én tegnap néztem meg az első két részt, nagyon tetszett, igaz a West Wing az egyik kedvenc sorozatom (még a Sorkin nélküli részek is tetszenek)
Remélem hogy nem csak a 13 legyártott rész megy adásba.
Matthew Perry nagyon jól csinálja a drámai szerepet, végre nem csak egy hülyegyereket játszik, mint a jóbarátokban. Whitford meg jó mint mindig :)
Az mondjuk tény, hogy nem volt valami vicces a finálé…

Selion - 2006. 10. 03. 23:53

Engem már az előző rész is megvett, de a folytatás is nagyon bejött!

El van találva, na!

dave - 2006. 10. 04. 00:41

Nem tudom miért gondolják, h egy ilyen sorozat jó az nbc-n? Tipikusan valamilyen prémiumcsatornán lenne a helye.

És csak szerintem volt béna az elején az öreg fazon kiakadása ,h hú de szar ez a show?

Attól persze még lehet h jó lesz, de egyfajta törtetők-feelinget kellene hoznia, és egyelőre nem.

seven - 2006. 10. 04. 00:45

kövezzetek meg, de nekem bár az alapötlet tetszik, a sorozat nem annyira. a pilotot láttam eddig csak, de majdnem bealudtam a közepén. Pedig olyan jól indult.

luc - 2006. 10. 04. 00:49

Az első rész szerintem sem volt még annyira ütős, de pontosan kirajzolódott a bennelévő potenciál, amit most meg is kapunk rendesen. S
Nekem bejön a show. Az újak közül nekem egyértelmű kedvenc. (és nem is CSAK Whitford miatt…pedig miatta is nézném :)

egy negatívum: a 2. végén látott skicc nem ütött annyira, mint amennyire szerinem ütnie kellett volna, de nem riasztott el azért a következő résztől. Meg az aztkövetőtől. Mindcancelig.

Human Insect - 2006. 10. 04. 00:53

hát a törtetők pedig _teljesen más_. annyira, hogy az az utolsók között jutna eszembe ha hasonló sorozatot kéne mondanom.

Toymao - 2006. 10. 04. 01:14

Nekem abszolút bejön, mondjuk én is kajáltam a West Winget. Nekem is az a bajom, hogy a mostani szkeccs (nem skicc, az a rajzolásban van, ezt magyarul is így hívják vagy 70 éve) (Science, Schmience) elég harmatos volt. Persze simán lehet, hogy ez egy ilyen műsor (lásd Szeszélyes évszakok) és ilyen humort tudnak írni ezek a cseppet sem ilyen fickók.

skar - 2006. 10. 04. 02:22

A Studio 60 hibái és nézőveszteségének okai avagy most megutál mindenki:
*light spoilerz annak aki még nem látta mind a 3 részt*
1. Nem tisztességes, de muszáj a West Winghez hasonlítani. A Studio 60 lassú, sokkal kevesebb a “fel-alá járkálás” és a feszültség, az aktuális problémák elég lájtosak, nem olyan fenyegetőek vagy mindenki által átérezhetőek, mint az a West Wingben volt (pl. harc az alkotmány megvédéséért VS sokévvel ezelőtti ittasvezetés kitudódása). Senki sem fog parázni azon hogy alacsony nézettség miatt kirúgnak mindekit az ávad első felében.
2. A kötelező érzelmi gubancok nem elég gubancosak, sejtetések vannak de egyelőre mindenki túlságosan felnőtt módon kezeli a dolgokat :) Lehet mondani, hogy nincs szükség ilyen olcsó húzásokra, de igényes író van hozzá és sokat dobna a dolgon. A legtöbb szereplő közötti kapcsolat egyértelmű volt már a pilotban is, sokat nem mélyültek.
3. Az emlegetett humor-hiány. A párbeszédek ülnek, szellemesek, vintage Sorkin, de a szkeccs-részek talán pont a “behind the scenes” feeling miatt nem hatásosak. Nem oroszlánrésze egy egy epizódnak de a néző azt várja tőlük, hogy legyenek olyan jók mint egy MADtv vagy SNL jelenet.

Ezek többsége engem személy szerint nem zavar, imádom a Studio 60-at, aktuális kedvencem és kívánok neki dallaszi élettartamot, de sajna érthető ha roszabbul muszikál országos szinten.

a - 2006. 10. 04. 02:23

a szkeccsek poénosságában igazatok van, bár hozzáteszem hogy elég nehéz ‘intellektuel’ poént belerakni abba az 5-10 másodpercbe amiket hallunk belőle. nem is hiszem hogy jobban bele fog menni ebbe sorkin (bár szezonzárónak mondjuk szerintem nagy poén lenne egy az egyben leadni egy komplett adást :)), sokkal inkább a show mögött zajló eseményeket hivatott bemutatni ez a sorozat. az a része meg így három rész alapján zseniális.
9/10

Jamesch - 2006. 10. 04. 03:26

én is csak 2-őt láttam, de bár a West Wingből csak néhány részt láttam az pörgősebbnek tűnt, vhogy több értelme volt a dialógusoknak.
Azé nézem me egyedi, főleg hogy WW-t nem láttam, de örülök hogy nem csak nem értetettem a poénokat a szkeccsben, hanem nem is voltak:)

dave - 2006. 10. 04. 11:47

Human:
Nekem azért jutott eszembe a törtetők, mert ott is belehelyeznek egy világba, és nem az az érzésed, hogy csak a kulcslyukon keresztül nézelődsz. Persze, nem ugyanazt kellene érezned a két sorozat nézésekor, de mégis, én a studio60-nél is várom, hogy tényleg “ott legyek” a szinfalak mögött. (És igen, szerintem a törtetőkben amit mutatnak Vince filmjeiből, az nagyon üt: “Iam Queens Boulvard, a japán reklám, aquaman mólós jelenet”. Kellene, hogy üssön a 60-ben is.

Kérdés, mert még nem láttam a 2. részt:
Ez is éjszaka játszódik? Engem nagyon idegesítene, ha nem lenne nappali jelenet, mert a munka mégis csak akkor zajlik. (ok, az adás este megy)

NocadLee - 2006. 10. 04. 12:52

Ááá… honnan szeditek ezt a “skicc” szót?

A “skicc” az építő/építészmérnöki gyakorlatban alkalmazott szabadkézzel rajzolt vázlatot, rajzot jelenti, nem pedig egy humoros jelenetet, vagy monológ-részletet.
Arra inkább a “szkeccs” vagy a régiesen hangzó “karcolat” lenne a megfelelő.

öppy - 2006. 10. 04. 12:58

Skar írta, hogy “aki nem látta az első három részt”
Már három rész van? Csak mert eddig kettőröl tudok. Vagy a három rész pilot + az első kettő?

winnie - 2006. 10. 04. 13:21

a pilot az első rész. a második a második, a harmadik a harmadik. 3 hete mutatták be, szóval 3 rész ment le eddig.

Hooligan - 2006. 10. 05. 04:34

Nemtom… szerintem a legjobb sori ami az idén indult…

Egyszerűen éjjel-nappal nézném. Valahogy olyan feelgood érzésem van… de keményen…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz